Η σκηνή στο Lord of the Rings που παραλίγο να σκοτώσει τον «Άραγκορν»
Βρείτε μας στο

Είναι πολύ συναρπαστικό να μαθαίνεις λεπτομέρειες για ταινίες ή σειρές που αγαπάς πολύ. Να εμφανίζονται μικρές ιστορίες που στο μυαλό του φανατικού μεγαλώνουν το μέγεθος του μύθου. Στην περίπτωσή μας είναι-είμαστε οι φανατικοί με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που μπορούμε να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό με το commitment στον ρόλο του Βίγκο Μόρτενσεν.

15 χρόνια μετά το τέλος της τριλογίας με την Επιστροφή του Βασιλιά, ο Ίαν Νέιθαν, ένας πολύ γνωστός συγγραφέας βιβλίων για ταινίες, αναλαμβάνει να μας διηγηθεί ιδιαίτερες ιστορίες πίσω από την πιο επική τριλογία στην Ιστορία του Σινεμά. Στο βιβλίο του Anything You Can Imagine: Peter Jackson and the Making of Middle-Earth υπάρχουν μαρτυρίες και αφηγήσεις από τον Πίτερ Τζάκσον και πολλά μέλη των ταινιών.

Μια από τις αφηγήσεις, η πιο ιντριγκαδόρικη, μιλάει για τη σκηνή στην Επιστροφή του Βασιλιά όπου ο Άραγκορν, ο Γκάνταλφ, ο Λέγκολας και όλοι οι άντρες του Ρόχαν και της Γκόντορ, κατευθύνονται προς τη Μαύρη Πύλη στη Μόρντορ για να τραβήξουν έξω τις στρατιές των Ορκ και να αδειάσουν τα εδάφη για να διευκολυνθεί ο Φρόντο στην πορεία του προς το Βουνό του Χαμού.

Η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε στην έρημο Ρανγκίπο στη Νέα Ζηλανδία, τη χώρα όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες και σήμερα υπάρχει το χωριό των Χόμπιτ. Η συγκεκριμένη έρημος είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον στρατό της χώρας για εκπαίδευση και πολεμικές διεργασίες. Λόγω αυτού είχε σε πολλά σημεία της νάρκες. 

Για να γίνει το γύρισμα εκεί, άνθρωποι του στρατού είχαν οριοθετήσει την περιοχή στην οποία θα κινηθούν οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί. Μόνο που ο Βίγκο Μόρτενσεν είχε μπει τόσο στο πετσί του ρόλου που δεν πειθάρχησε επ΄αυτού. Καθώς υποτίθεται ότι βρίσκεται μπροστά στη Μαύρη Πύλη με το σπαθί του και καλεί τα Ορκ να βγουν έξω, ξέφυγε από τα όρια και βρέθηκε σε έδαφος που κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει νάρκη και να εκραγεί.

Ο Πίτερ Τζάκσον και οι υπόλοιποι πάγωσαν. Ο Βίγκο Μόρτενσεν ήταν η δεύτερη επιλογή για να γίνει Άραγκορν, αλλά είχε αποδειχτεί ο καταλληλότερος. Εκείνη τη στιγμή ο Τζάκσον σκέφτηκε «Βρήκαμε τον τέλειο Άραγκορν και τώρα θα τον δούμε να πεθαίνει από έκρηξη νάρκης». Η σκηνή αυτή, αν και στην ταινία είναι μια από τις τελευταίες του Άραγκορν, γυρίστηκε αρκετά πιο πριν. Άρα υπήρχαν ακόμα αρκετές στις οποίες συμμετείχε ο Μόρτενσεν.

Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα αγωνίας μέχρι ο Μόρτενσεν να επιστρέψει εκεί που τους είχαν υποδείξει και να πάει η ψυχή όλων στη θέση της. Ο ίδιος φυσικά δεν είχε νιώσει φόβο, είχε παντελή άγνοια κινδύνου και το μειδίαμά του στο τέλος του γυρίσματος τα έλεγε όλα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ήταν βέβαια κι αυτή μια ακόμα απόδειξη ότι δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να ανταποκριθεί καλύτερα. Εξάλλου ο Μόρτενσεν είχε κι άλλες μικρές συνήθειες που τον βοήθησαν να νιώσει Άραγκορν. Δεν αποχωριζόταν ποτέ το σπαθί του και πολλά βράδια κοιμόταν στη φύση, κάτω από τ΄αστέρια.