Vice: Ο Κρίστιαν Μπέιλ σε μια ακόμα απίστευτη μεταμόρφωση
Βρείτε μας στο

The Machinist, American Hustle, Big Short, Batman Begins, American Psycho, The Fighter. Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ταινίες; Τον Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστή. Πολύ σωστά. Και τι άλλο κοινό έχουν; Απαίτησαν όλες τους από τον Μπέιλ να υποβάλλει το σώμα του σε εκ διαμέτρου αντίθετες μεταλλάξεις. Του ζήτησαν να προβεί σε δραστικές αλλαγές. Τόσο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μετασχηματισμός του ήταν το 80% της ερμηνείας.

Δεν είναι καμία σοφιστεία ή κανένα μυστικό. Ο Κρίστιαν Μπέιλ, εκτός από ηθοποιός του 10 που δεν πρόκειται ποτέ να σου προσφέρει λιγότερο από το 8 (ναι, ακόμα και στο τρισάθλιο Exodus), είναι κι ένας χαμαιλέοντας. Η προσαρμογή του σε αυτό που καλείται να κάνει είναι ως και εξωπραγματική. Δεν το λέω αυτό υποκινούμενος από την διαρκή μου τάση να υπερβάλλω.

Είναι όντως υπεράνθρωπη η προσπάθεια να αφήσει το σώμα που έχει ως Κρίστιαν Μπέιλ και να πάει σε ένα άλλο δοχείο. Ακόμα περισσότερο όταν μετά το Machinist του 2004 πρέπει να γίνει ο Μπάτμαν το 2005. Μέσα σε ένα χρόνο έφτασε από τη λιποσαρκία στο beast mode. Κι αφού έχουμε δει τόσα και τόσα, έρχεται το Vice για να μεγαλώσει την αλυσίδα.

Vice όχι με την έννοια του ελαττώματος όπως την εννοεί ο Τόμας Πιντσόν στο βιβλίο του. Με την έννοια του αντί. Του αντιπροέδρου. Των ΗΠΑ. Όχι ενός τυχαίου. Του Ντικ Τσένι. Του ανθρώπου που έγινε το δεξί χέρι του Μπους στην διακυβέρνηση από το 2001 ως το 2009.

Ο βιομήχανος που παραλίγο να ξεπαστρέψει τις πιθανότητες δεύτερης προεδρίας του Μπους, όταν έσκασε το σκάνδαλο της Halliburton, μιας πολυεθνικής που έβγαλε άπειρα χρήματα από τον πόλεμο στο Ιράκ και γέμισε και τις τσέπες του Αντιπροέδρου.

Στο Vice βλέπουμε τον Κρίστιαν Μπέιλ στο ρόλο του Τσένι και παρακολουθούμε με μια κωμικοτραγική ματιά την ανάδυση ενός λομπίστα της Ουάσινγκτον στον δεύτερο άντρα των ΗΠΑ. Σε έναν άνθρωπο που δεν θα χρειαζόταν να κάνει λόμπι με πίεση και πειθώ. Θα μιλούσε η θέση του δίπλα στον Μπους για την αξιοπιστία του.

Την κινηματογραφική μεταφορά του Vice έχει αναλάβει σεναριακά και σκηνοθετικά ο Άνταμ ΜακΚέι, ο σκηνοθέτης του Big Short, εκεί όπου καθοδήγησε ξανά τον Μπέιλ. Όπως και τον Στιβ Καρέλ. Τον άνθρωπο-ελβετικό σουγιά που βρίσκεται και στο Vice. Εδώ υποδύεται τον Ντόναλντ Ράμσφελντ. Και η φαντασίωση με το καστ δεν τελειώνει σε αυτούς τους δύο.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Έχουμε τον οσκαρούχο πλέον Σαμ Ρόκγουελ στο ρόλο του Τζορτζ Μπους. Έχουμε τον Μπιλ Πούλμαν, την Άλισον Πιλ και τον Τζέσι Πλέμονς. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η υπέροχη Έιμι Άνταμς, ξανά στο πλάι του Μπέιλ μετά το American Hustle. Τότε έκανε τη συνεργό του, τώρα κάνει την Λιν Τσένι, σύζυγο του Ντικ.

Το Vice θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 25 Δεκεμβρίου και θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε χριστουγεννιάτικο δώρο.