Έρχεται Gladiator 2 και δεν ξέρουμε από πού να κρατηθούμε

Τι απροσδόκητη βόμβα έσκασε στα χέρια μας;

Το Gladiator αποτέλεσε το 2000 μια ταινία-σταθμό. Όλοι μιλούσαν γι΄αυτή. Θυμάμαι ότι για κάποιες μέρες πριν τα Όσκαρ, όλα τα δελτία ειδήσεων είχαν σχετικό θέμα. Κι όταν ήρθε η στιγμή της πήρε 5 Όσκαρ, με τα δύο εξ αυτών να είναι στα πιο σημαντικά της βραδιάς. Ένα για τον Ράσελ Κρόου κι ένα για Καλύτερη Ταινία.

Οδεύοντας πλέον για το 2019, το μόνο που δεν θα περίμενε κάποιος είναι να ακούσει κάτι για το Gladiator. Το πολύ πολύ να εμφανιζόταν ως αναφορά για κάτι επετειακό ή μέσα από καμία συνέντευξη του Κρόου, του Φοίνιξ ή κάποιου άλλου πρωταγωνιστή. Το ενδεχόμενο να έπαιρνε θέση στην επικαιρότητα με την προοπτική ενός επερχόμενου sequeal ήταν ανύπαρκτο στο μυαλό όλων.

Το μοναδικό αντίστοιχο παράδειγμα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι με το T2 Trainspotting που βγήκε 20 χρόνια μετά το πρώτο. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και με το Gladiator 2 που είναι πια επίσημο. Δεν μιλάμε για απλή σπέκουλα.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει βγάλει το οργανόγραμμα του και υπολογίζεται σε ένα χρόνο από τώρα να ολοκληρώνονται τα γυρίσματα για την δεύτερη ταινία. Συνήθως μετά το wrap υπάρχει ένα 6μηνο-8μηνο απόσταση μέχρι την κυκλοφορία, άρα μιλάμε κι εδώ για 20 χρόνια μετά.

Τι σενάριο υπάρχει για το δεύτερο Gladiator; Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τελειώνει με τον Μονομάχο Μάξιμο να έχει βγει νικητής, αλλά να έχει χάσει τόση δύναμη, ώστε πέφτει αναίσθητος κι εν τέλει πεθαίνει. Έχει κάτι παραισθήσεις με τη νεκρή γυναίκα και το νεκρό παιδί του, η ψυχή του περιμένει να τους συναντήσει στη μετά θάνατον περιπλάνηση και γι΄αυτό αφήνεται στο θάνατο.

Στο δεύτερο ο Μονομάχος είναι ο Λούκιος, ο γιος της Λουσίλα, την οποία υποδύθηκε η Κόνι Νίλσεν στην πρώτη ταινία. Σύμφωνα με το Deadline, που είχε το αποκλειστικό, ο Λούκιος βρίσκεται σε μια θέση που είχε δει τον Μάξιμο και σύμφωνα με το γενικότερο κόνσεπτ, θα υπάρχουν πολλά flashback του προς τον ήρωα του.

Το σενάριο του δεύτερου Gladiator θα γράψει ο Πίτερ Κρεγκ, σεναριογράφος των δύο τελευταίων Hunger Games και του επερχόμενου Top Gun. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα ξεκινήσει την διαδικασία ανεύρεσης του καστ μόλις ολοκληρώσει τη σκηνοθεσία της πρώτης του σειράς για το δίκτυο TNT. Το Gladiator 2 θα είναι μια ακόμα περίπτωση sequel για εκείνον μετά το Alien:Covenant και το Blade Runner 2049, όπου διετέλεσε χρέη παραγωγού.