Με το Kominsky Method θα ρίξεις το πιο αβίαστο γέλιο
Βρείτε μας στο

Να ‘ταν τα νιάτα δυο φορές, αλλά άμα είναι να είμαστε γέροι με τους κολλητούς μας όπως ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Άλαν Άρκιν, τότε θα το αντέξουμε να ρυτιδιάσουμε. Το The Kominsky Method είναι μια από τις σειρές που είχαν προκαλέσει ενδιαφέρον από την ανακοίνωσή τους κιόλας, μιας και θα έφερναν σε τηλεοπτική λογική δύο ηθοποιούς που ήταν πιστοί στο σινεμά.

Ήταν όμως τέτοιο το θέλγητρο και για τους δύο από τον Τσακ Λόρι, δημιουργό της σειράς, που δε μπορούσαν να αρνηθούν. Αντίστοιχης ισχύος είναι το θέλγητρο και για τον θεατή, αφού ο συνδυασμός του κυνισμού του Άρκιν με τον παλιμπαιδισμό του Ντάγκλας συνθέτουν ένα ντουέτο που σε γεμίζει με καλή διάθεση και αβίαστο γέλιο.

Γιατί τι άλλο απομένει πέρα από αυτοσαρκασμό και αποδοχή όταν φτάνει κανείς στην 8η δεκαετία της ζωής του; Στην περίπτωση του Σάντι Κομίνσκι και του μάνατζερ και φίλου του Νόρμαν Νιουλάντερ η ζωή επιφυλάσσει και μερικά ακόμα πράγματα.

Ο Σάντι είναι ένας ηθοποιός που πλέον έχει μόνο τη σχολή υποκριτικής του, αφού δεν τον παίρνουν σε καμία οντισιόν. Υπεύθυνος γι΄αυτό είναι ο Νόρμαν και ιδίως η εταιρεία μάνατζερ που έχει. Ο Σάντι παραμένει ακμαίος και δραστήριος, ο Νόρμαν έχει αγκαλιάσει περισσότερο την ηλικία του. Εκείνος έχει άλλωστε και μια γυναίκα. Ο Σάντι έχει τρεις αποτυχημένους γάμους και την κόρη του που τον ανέχεται.

Με το Kominsky Method θα ρίξεις το πιο αβίαστο γέλιο

Οι ζωές των δύο είναι κάπως ετερώνυμες και γι΄αυτό έλκονται. Δηλαδή ο μεν Νόρμαν έχει τη γυναίκα του, έχει μια τεράστια οικονομική άνεση και σκέφτεται μόνο αρρώστιες, χάπια και τσούξιμο στη διούρηση. Έχει επίσης και μια κόρη που μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης.  Ο Σάντι δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα με αυτά, αλλά η επαφή τους τους φέρνει κάπου στη μέση.

Όταν η γυναίκα του Νόρμαν πεθάνει, θα περίμενε κανείς να βαφτούν όλα μαύρα. Όχι. Το Kominsky Method διαγράφει με μια χιουμοριστική ελαφρότητα αυτό το τραγικό γεγονός και το μετατρέπει ως ένα wake up call για πολλές από τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματα για τους δύο φίλους.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Το να ακούς τον Σάντι και τον Νόρμαν να μοιράζονται ιστορίες φλερτ, νυχτερινών επισκέψεων στην τουαλέτα, απελευθερωμένου εντέρου και λειτουργικού μορίου ή όχι είναι από μόνο του μια συνθήκη γέλιου. Φαντάζεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό στη θέση ενός εκ των δύο και δε νιώθεις φοβικά ως προς το γήρας. Το αντιμετωπίζεις με καλώς εννοούμενη κοροϊδία. 

Μπορεί να ακούγεται απλό το να ενώνεις δύο ηλικιωμένους για να σου βγάλουν με άνεση αυτό το αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι. Ο Τσακ Λόρι, δημιουργός των Two and a Half Men και Big Bang Theory, έχει κεντήσει στην αποδόμηση της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο άνθρωπος την προσέγγιση του τέλους και αναποδογυρίζει τα σημαινόμενα των ηλικιών.

Το Kominsky Method διαθέτει όλα τα υπαρκτά στοιχεία μιας κωμωδίας που δεν αγκυλώνεται ούτε ξεχειλώνεται για να σταθεί. Ποντάρει στην φυσικότητα της και παράγει αυτό το απότομο ξεκάρδισμα που είναι ουσιαστικά το αυθεντικό χιούμορ. Να σπας τη μονοτονία της ουδέτερης έκφρασης με γκριμάτσες γέλιου. Αυτό είναι το Kominsky Method και ελπίζω ότι θα είναι και για δεύτερη σεζόν.