άβολες στιγμές
Βρείτε μας στο

Συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές. Να μια ατάκα που δεν ακούστηκε ποτέ από παρουσιαστή των Oscar για να σώσει μια κατάσταση που στράβωσε. Άραγε να μην έχουν δει ποτέ ελληνική τηλεόραση τα γατιά; Άραγε να μην τους έχει κάνει μαθήματα η Ντένη Μαρκορά; Ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν. Όπως δεν θα απαντηθεί και το γιατί συνέβησαν μερικές πολύ άβολες στιγμές σε αυτή την 90χρονη πορεία των βραβείων. Το τι επιφυλάσσει σε τέτοιο επίπεδο η φετινή 90η απονομή θα το μάθουμε σήμερα τα ξημερώματα από τα κανάλια της Cosmote TV. Το τι συνέβη σε παρελθοντικές απονομές το έχουμε συγκρατήσει πολύ έντονα στη μνήμη μας.

Φυσικά το μυαλό όλων θα πάει στην περσινή γκάφα ολκής που έδωσε το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς σε λάθος ταινία. Είναι το τελευταίο βραβείο που απονέμεται, άρα η τελευταία γεύση. Ο Warren Beatty και η Faye Danaway είχαν να κάνουν μια δουλειά. Την πάτησαν όμως από την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την αναγραφή των νικητών στους φακέλους. Οι παραγωγοί και συντελεστές του La La Land ανέβηκαν στη σκηνή και είχαν το θάρρος να διακόψουν αμέσως τα πανηγύρια και να φωνάξουν από μικροφώνου «Έχει γίνει λάθος. Moonlight, αυτή η ταινία κέρδισε το βραβείο».

Το πράγμα ήταν ακόμα πιο άσχημο, μιας και οι τρεις παραγωγοί του La La Land είχαν αραδιάσει ευχαριστίες σε συγγενείς, φίλους και όσους τους στήριξαν και εν τέλει έπρεπε να κόψουν απότομα την χαρά τους και να δείξουν μια σπουδαία ανωτερότητα.

Επειδή αυτή ήταν η τελευταία εικόνα των βραβείων, όλοι έμειναν εκεί. Όμως η απονομή του 2017 δεν είχε μόνο αυτή από άβολες στιγμές. Τέτοια ήταν και αυτή που εκτυλίχθηκε κατά τη βράβευση του Casey Affleck. Δύο άβολες στιγμές για την ακρίβεια. Η μία αφορά την αντίδραση του Denzel Washington που είχε πειστεί μέσα του πως θα κερδίσει και έκλαψε όταν δεν άκουσε το όνομα του. Η άλλη αφορά στην Brie Larson που όλοι περίμεναν να μην συγχαρεί τον Affleck ένεκα των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση που τον κυνηγούν από το 2010. Τελικά τον συνεχάρη τυπικά και στάθηκε στο πλάι.

Μια άλλη περίπτωση στην πρόσφατη Ιστορία των Oscar είναι αυτή με τον Michael Keaton. Το 2014 ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η επάνοδος του με το Birdman του είχε δώσει φτερά στην ψυχολογία. Τόσο μεγάλα φτερά ώστε είχε βγάλει τον ευχαριστήριο λόγο από την τσέπη πριν καν ανακοινωθεί το όνομα του νικητή στο Ά Ανδρικό. Τελικά ο Eddie Redmayne του χάλασε τα σχέδια. Ο Keaton έβαλε το χαρτί κατευθείαν υπό μάλης και χειροκρότησε τον Eddie.

Oscar: Οι πιο άβολες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία των απονομών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Από την ίδια απονομή προήλθε και το τουιτερικό ξέσπασμα κατά του Sean Penn. Όταν ανέβηκε για να παραδώσει το βραβείο σκηνοθεσίας και ανακοίνωσε τον Alejandro Inarittu, τα λόγια του δεν ήταν αυτό που λένε politically correct. «Ποιος έδωσε σε αυτόν τον καργ… την πράσινη κάρτα;» είπε με χιούμορ. Κανείς δεν το εξέλαβε έτσι.

Στις πιο άβολες στιγμές και των 90 ετών είναι τα δύο περιστατικά με τον John Travolta. Σε μια χρονιά που είχε θρηνήσει τον θάνατο του γιου του, ο Travolta εμφανίστηκε στα Oscar ευδιάθετος. Τόσο που έχασε τον έλεγχο. Πρώτα απ΄όλα έγινε πολύ διαχυτικός με την Scarlett Johansson στο κόκκινο χαλί. Ήταν τόσο διαχυτικός, ώστε αν συμπεριφερόταν έτσι σήμερα, θα τον είχαν διασύρει για παρενόχληση. Τα ίδια έκανε και ένα χρόνο μετά με την Idina Menzel. Το όνομα της οποίας είχε σφαγιάσει το 2014.

Άβολο και Jennifer Lawrence πάνε πακέτο, οπότε δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Εννοείται πως η τούμπα της τη στιγμή που ανέβαινε για πρώτη φορά στη σκηνή του Nokia Theatre και έπαιρνε το πρώτο της βραβείο, είναι ανεξίτηλη. Για όλες αυτές τις σημειολογίες. Από τότε έδειξε τι τρομερό τυπάκι είναι.

Για το τέλος αφήσαμε αυτόν τον σεφερλικό λόγο από την Hathaway. Σεφερλικό με την έννοια ότι μιλούσε για άδικο πόλεμο προς εκείνη και το «ταλέντο» της. Είπε κιόλας ότι προσποιήθηκε την χαρούμενη όταν παρέλαβε το Oscar.

Η φετινή απονομή των Oscar θα μεταδοθεί αυτή την Κυριακή (4/3) από τα κανάλια της COSMOTE TV. Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθείς το αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπου θα βρεις 85 οσκαρικές ταινίες που ξεχώρισαν και έλαβαν υποψηφιότητα ή κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.