Το new entry των σουβλατζίδικων θα σε κάνει να αφήσεις για καιρό το τυλιχτό
Βρείτε μας στο

Πριν μερικές μέρες είπα μέσα μου ότι πρέπει να σταματήσω να ξοδεύω τα λεφτά μου σε fast food. Αυτή την υπόσχεση την είχα δώσει και παλιότερα, αλλά δεν την κράτησα. Εμφανίστηκε ένας πειρασμός. Όπως συνέβη και τώρα.

Σκέφτηκα να κάνω αυτό που είχε πει κάποτε η Βίσση στον Καρβέλα. «Μύρισε το και θα είναι σαν να το έχεις φάει». «Χάζεψε εικόνες και μενού και θα είναι σαν να έχεις παραγγείλει» είπα μέσα μου.

Μόνο που ο Νίκος Καρβέλας είχε έτοιμη απάντηση. «Δεν πειράζει, θα το φάω και θα είναι σαν να το έχω μυρίσει». Κι εγώ έχω έναν φίλο που αγαπάει πολύ τον Καρβέλα. Δεν ήθελα να τον προσβάλλω. Έτσι λοιπόν έκανα την παραγγελία. Και την έκανα γιατί έπεσε το μάτι μου σε κάτι διαφορετικό. Κάτι που ήθελα να ξέρω αν είναι αυτό που φαίνεται.

Πόσες και πόσες φορές την έχουμε πατήσει όλοι από ωραίες φωτογραφίες; Είτε πρόκειται για φαγητό είτε για κάτι άλλο. Το όνομα του πειρασμού αγγλικό. Pita pot. Στην αρχή υπέθεσα ότι είναι ένα σκεύος που μπορείς να βάλεις μέσα μια σειρά από τυλιχτά, μικρότερου μεγέθους, και να έχεις δοκιμάσει όλο το εύρος των γεύσεων που προσφέρει το κατάστημα.

Το new entry των σουβλατζίδικων θα σε κάνει να αφήσεις για καιρό το τυλιχτό

Δεν ήταν έτσι. Ήταν κάτι άλλο. Το Pita Pot είναι σουβλακοφωλιά. Κανδαυλοφωλιά καλύτερα. Όπως ο κάνδαυλος στην αρχαιότητα ήταν το πρώιμο σουβλάκι με κομμάτια κρέατος σε μικρό καλάμι, έτσι και το pita pot είναι μια φωλιά με κομμάτια κρέατος. 

Το new entry των σουβλατζίδικων θα σε κάνει να αφήσεις για καιρό το τυλιχτό

Το new entry των σουβλατζίδικων θα σε κάνει να αφήσεις για καιρό το τυλιχτό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για πίτα που έχει σχηματιστεί σαν σκεύος. Άλλα φαγώσιμο σκεύος. Και μέσα της βάζεις κλασσικά υλικά ενός τυλιχτού. Μόνο που πρόκειται για περισσότερη ποσότητα. Τόσο στο κρέας όσο και στις πατάτες. Μεγαλύτερη χωρητικότητα με λίγα λόγια. Και μη σκέφτεσαι ότι μεγαλύτερη χωρητικότητα και ποσότητα σημαίνουν και πολλά παραπάνω χρήματα. Ανάλογα τι θα επιλέξεις, μπορείς να βρεις pita pot από 3.80 ευρώ μέχρι 5.

Στα δύο σουβλατζίδικα που έχω βρει μέχρι στιγμής αυτό το ιδιαίτερα χορταστικό φαγητό είναι στον Κακό Λύκο και στο Street Souvlaki. Και στα δύο μπορείς να βρεις αρκετούς συνδυασμούς. Το καλό είναι ότι επειδή το pita pot δεν είναι παραδοσιακό, δε σου βάζει στο μυαλό το «όχι, δεν θα καταστρέψουμε και το τυλιχτό με νεωτερισμούς» σκεπτικό.

Μπορείς να κάνεις άφοβα πειραματισμούς. Να βάλεις μπριζολάκι χοιρινό, φιλέτο κοτόπουλο, chicken strips ακόμα και φουλ λαχανικά. Τα πλαισιώνεις με πατάτες, ντομάτα και κανά δυο σος κι έχεις χορτάσει για πλάκα. Άμα αντέχεις μπορείς να διπλασιάσεις την ποσότητα του κρέατος ή και να το κάνεις δι-pot-ο. Πώς είναι το δίπιτο στα τυλιχτά; Εδώ μπορείς να έχεις διπλή σουβλακοφωλιά και στο ενδιάμεσο αν θες να προσθέσεις πάλι σος.

Για περισσότερο «μπανιστήρι» δες το tbbw.gr και το streetsouvlaki.gr.