Το κορυφαίο πιτόγυρο στην Ελλάδα: Τα 2 απαγορευμένα υλικά που δεν βάζει ποτέ
Βρείτε μας στο

Πιτόγυρο: Μία λέξη, ένας έρωτας. Πολλά «ναι», ακόμα περισσότερες εμπειρίες, καθώς κάθε αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του έχει φροντίσει να γευτεί ό,τι κυκλοφορεί στην πόλη, έτσι, για να καταλήξει στο καλύτερο.

Οι γνώστες του σπορ γνωρίζουν καλά πως όσα τυλιχτά έχουν περάσει από μπροστά τους θα έρχονται πάντα δεύτερα ακόμα κι αν ξετρέλαναν τον ουρανίσκο τους. Κι αυτό, γιατί όσοι ξέρουν από αυθεντικό πιτόγυρο θα σε στείλουν στην Πεντέλης να το φας. Στο Σύνταγμα, ο κυρ Κώστας θεωρείται κορυφή στα τυλιχτά αλλά αν δεν ξέρεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται και βρεθείς στην παραδοσιακή ψησταριά του, πιθανότητα θα νομίζεις πως κάποιος σου κάνει πλάκα.

Αιτία; Θα πάρεις στα χέρια σου τυλιχτό από το οποίο λείπουν δύο πολύ βασικά υλικά που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς εκτός.

Ας ξεκινήσουμε όμως λίγο πιο ανώδυνα αναφέροντας τι θα βρεις μέσα στο τυλιχτό σου. Μιλάμε για πίτες αλάδωτες με παραδοσιακό, καλοψημένο σουβλάκι χωρίς λίπη που μπαίνει στη φωτιά ακριβώς τη στιγμή που θα το παραγγείλεις, γιαούρτι, κρεμμύδι, ντοματούλα, ρίγανη, αλάτι και καυτερό πιπέρι. Κατάλαβες πολύ καλά τι λείπει, σωστά;

Οι πίτες του κυρ Κώστα δεν έχουν ούτε πατάτες (!) ούτε τζατζίκι.

Τη θέση τους έχει πάρει ο μαϊντανός για έναν πολύ βασικό λόγο και αυτός δεν είναι οι θερμίδες. Είναι η παράδοση και η γεύση. Το αυθεντικό σουβλάκι, βλέπεις, δεν περιλαμβάνει ούτε πατάτες, ούτε κανενός είδους σως. Μόνο γιαούρτι.

Ιεροτελεστία με νόημα

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Νομίζεις πως ένα πιτόγυρο δίχως τα συγκεκριμένα υλικά στερείται γεύσης; Είσαι λάθος. Όπως λένε οι παλιοί, η επιλογή μυρωδικών δεν είναι έξυπνη κίνηση, αφού με τον τρόπο αυτό χάνεις όλη τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά. Και δεν το θες αυτό, σωστά;

Όπως αποδεικνύεται από τη φανατική πελατεία του μαγαζιού του Κώστα στην Πεντέλης, αριθμός 5, κάθετα στη Μητροπόλεως, όπου η επιχείρηση μεταφέρθηκε το 2009, το πιτόγυρο αυτό χρωστάς στον εαυτό σου να το δοκιμάσεις.

Θα το αλλάξεις άραγε;

Το κορυφαίο πιτόγυρο στην Ελλάδα: Τα 2 απαγορευμένα υλικά που δεν βάζει ποτέ