Τα μαδριλένικα tapas «κατεβάζουν το γενικό» σε κάθε street food
Βρείτε μας στο

Το street food είναι ίσως το κορυφαίο είδος γαστρονομικής δημιουργίας σε κάθε χώρα του κόσμου. Όσα εστιατόρια και να επισκεφθείς, όσα χρειάζεται να μάθεις για την κουλτούρα της κουζίνας του κάθε λαού, θα τα βρεις στο street food.

Η Μαδρίτη είναι μια από τις αυτόφωτες ιέρειες του street food σε όλη την Ευρώπη και σίγουρα μία από τις δύο-τρεις καλύτερες. Κοντράρεται από την Πράγα, κοντράρεται από το Μπιλμπάο που έχει την αντίστοιχη εκδοχή των tapas, τα pintxos και σαφώς κοντράρεται από την Αθήνα.

Μια τόσο μεγάλη πόλη, μια τεράστια πολιτιστική πρωτεύουσα, προσφέρει μια απίστευτη ποικιλία γεύσεων σε μορφή μίας-δύο μπουκιών. Τα tapas είναι πια θρυλικά και αν βρεθείς στη Μαδρίτη, θα χρειαστείς 2 μέρες μόνο για να γυρίζεις κάθε εστιατόριο ώστε να δεις τι ποικιλία σε tapas έχει. 

Για την μεγαλύτερη ευκολία των τουριστών, αλλά και των ντόπιων, δημιουργήθηκε πριν από έναν αιώνα η αγορά του Σαν Μιγκέλ, το περίφημο Mercado de San Miguel. Εκεί είναι το μέρος συνάντησης της μισής και πλέον Μαδρίτης. Το μάτι σου χάνεται σε αυτή τη μεγάλη αγορά φαγητού. Παντού πάγκοι με δημιουργίες. Από κροκέτες μέχρι μπέργκερ με buns σε χρώμα κάβουρα, με τα θαλασσινά να έχουν κυρίαρχη θέση στη φιλοσοφία των tapas.

Αντσούγιες και γαρίδες βρίσκονται στο επίκεντρο των περισσότερων tapas, ενώ μια κατηγορία μόνο του είναι προφανώς το jamon iberico που συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα. Ακόμα και αλοιφή γίνεται για να γεμίζει μια κροκέτα. Στη συγκεκριμένη αγορά είδαμε μέχρι και ντολμαδάκια σε καλαμάκι/σουβλάκι όπως θες πες το, μην κολλάμε σε τέτοια.

Στις φωτογραφίες θα δεις σχεδόν όλα τα tapas που μπορείς να βρεις στην αγορά του Σαν Μιγκέλ που βρίσκεται δίπλα στην Plaza Mayor και αποτελεί το μέγιστο είδος διασκέδασης για τους Μαδριλένους, αφού από το πρωί ως το βράδυ γεμίζει με κόσμο που κάθεται στους πάγκους, πίνει, τρώει, συζητάει.

Κάθε πάγκος είναι και μια διαφορετική ιστορία. Άνετα μπορείς να ξοδέψεις ένα 30άρι ευρώ για να δοκιμάσεις όσο περισσότερα γίνεται και πάλι να θες κι άλλο.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)