Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού
Βρείτε μας στο

Για πολλά πράγματα μπορείς να κατηγορήσεις τον Πάνο Καμμένο εκτός από ένα. Δεν φαίνεται άνθρωπος που δεν ξέρει να καλοτρώει εκλεκτά φαγητά. Αυτό το προσόν του ίσως θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο στην κρίσιμη θέση του υπουργού Αμύνης που κατέχει εδώ και δύο χρόνια σχεδόν.

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Είμαστε σίγουροι ότι το ξέρει πως για να προσκαλέσει όσους περισσότερους εθελοντές μπορεί αλλά και για να ικανοποιήσει τους υπάρχοντες φαντάρους του πρέπει να προσθέσει μερικές νέες νοστιμιές και γκουρμεδιές στον κατάλογο των ένοπλων δυνάμεων της χώρας. Ένας καλοταϊσμένος στρατιώτης μπορεί να φυλάει πιο σίγουρα την σφουγγαρίστρα του.

Έπειτα από αρκετά υπουργικά συμβούλια με τους αρχηγούς όλων των όπλων και με μυστικούς συμβούλους με τεράστια εμπειρία ως τηλεοπτικοί σεφ (οι οποίοι λόγω θεμάτων εθνικής ασφάλειας θα παραμείνουν ανώνυμοι).

Δείτε στη λίστα που ακολουθεί τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν για τα νέα φαγητά που προστίθεται στο καθημερινό μενού των Ελλήνων στρατιωτών.

Αντίδωρο και Αγία κοινωνία

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Όλοι γνωρίζουμε τις πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Πάνος Καμμένος με την εκκλησία. Μην ξεχνάμε τη δήλωση που του αποδίδεται πως έκανε στη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών παρουσία του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη. Σχεδός κ(λ)αμμένος  παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μην φύγει από τη συνάντηση και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Ιερώνυμος του είπε «αν μου πείτε Μακαριότατε, δε συμφωνείτε, δε θέλετε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί».

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ένας τέτοιος αφοσιωμένος στην ορθοδοξία υπουργός Άμυνας δε θα μπορούσε να μην προσθέσει το αντίδωρο και ένα σφηνάκι Αγίας κοινωνίας στο μενού.

Χάμπουργκερ

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Ένας φόρος τιμής στον Μπαράκ Ομπάμα και στην υπόκλιση που του έκανε στην πρόσφατη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των Η.Π.Α. στην Ελλάδα. Η λογική του θα είναι η εξής. Με τίμησες κάνοντάς μου υπόκλιση μπροστά σε δεκάδες εκατομμύρια κόσμου; Θα σε τιμήσω προσθέτοντας το εθνικό φαγητό της χώρας σου στο μενού τον φαντάρων. Εμπρός λοιπόν για τα στρογγυλά μπιφτέκια με το μαρούλι, την ντομάτα, τις σάλτσες, το λιωμένο κρεμμύδι και τα κρεμμύδια ανάμεσα στο παράλληλα κομμένο στρογγυλό φρατζολάκι.

Καρχαρίας

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Όντας δεινός ψαράς και ο ίδιος δε θα μπορούσε να μην προσθέσει τον φρέσκο καρχαρία στο μενού των στρατιωτών του. Ο στρατός εξάλλου διαθέτει βατραχανθρώπους στις δυνάμεις του άρα και πρώτης τάξεως υποψηφίους για υποβρύχιο ψάρεμα. Ε ρε κάτι βουτιές στον φωσφόρο που θα κάνουν τα φαντάρια μας με τόσο φρέσκο καρχαρία. Κάνει καλό και στα μάτια άλλωστε. Θα βοηθηθούν στο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στις βολές αλλά και στο γόπινγκ με τις φρέσκες γόπες που θα συνοδεύουν τον καρχαρία. Μαγειρεμένος είτε σούσι είτε πλακί θα είναι μια εκλεκτή λιχουδιά για τους βουνίσιους φαντάρους μας που μόνο στο Jaws είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτόν τον αρχαίο κυνηγό των θαλασσών.

Υποβρύχιο βανίλια

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Είναι δυνατόν να έχεις στον στόλο σου τόσα υποβρύχια, ακόμα και από αυτά που γέρνουν, και να μην τα έχεις τιμήσει ακόμα με την προσθήκη του παραδοσιακού αυτού γλυκίσματος στο μενού; Άμεση προσθήκη στην κατηγορία επιδόρπια και τα κουτάλια θα πάρουν φωτιά. Ευτυχώς που υπάρχει το δροσερό νεράκι να τα σβήσει σε κάθε βουτιά του κουταλιού στο ποτήρι με το ύδωρ.

Κροκέτες κρέατος

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερή σου δύναμη, τόσο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και τις ιστορικές επιτυχίες υπεράσπισης των προγονικών μας εδαφών, να είναι ο στρατός ξηράς και να μην σερβίρεις ξηρά τροφή. Από το καψιμί έως τις λέσχες αξιωματικών οι κροκέτες κρέατος θα πλημμυρίσουν τα καζάνια και τους δίσκους των στρατευμένων. Κροκέτα αρνιού, κοτόπουλου, μοσχαριού θα είναι μέρος του ημερήσιου συσσιτίου και για τους πιο επιλεκτικούς θα υπάρχουν και κροκέτες ξηράς τροφής με κρέας και λαχανικά.

Τούρκικα φαγητά

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Ποιος είναι ο πιο κοντινός εχθρός της Ελλάδας; Ποιοι προκαλούν καθημερινά με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δηλώσεις που αμφισβητούν τα εθνικά μας σύνορα; Την ξέρετε την απάντηση. Δε θα σας τη γράψω εγώ.

Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις τον εχθρό σου, ειδικά όταν είναι αιώνιος; Να σκέφτεις όπως αυτός. Και πώς θα σκεφτείς όπως αυτός; Τρώγοντας με ό,τι τρώει και αυτός. Τροφή για σκέψη που λένε οι σοφοί που ζουν ανάμεσά μας. Για να μπεις στο μυαλό του πρέπει πρώτα να μπεις στο στομάχι του και σιγά σιγά να οδηγηθείς προς τα πάνω.

Δε μιλάμε όμως για απλό τζατζίκι ή κεμπάπ. Μιλάμε για σκληροπυρηνικά πράγματα. Για γιαουρτλού, σουτζούκ λουκούμ, εκμέκ παστουρμά, χουνκιάρ μπεγιεντί, ιτσλί κιοφτέ, κιουνεφέ, καζάν ντιπί, λαχματζούν. Οι φαντάροι μας θα βγάζουν καπνούς από τα αυτιά. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Καμένα φαγητά

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Χρειάζεται εξήγηση; Κάθε χώρα που διοργάνωνε ολυμπιακούς αγώνες στο παρελθόν πρόσθετε και ένα παραδοσιακό άθλημα της στο καλεντάρι των αγώνων. Γιατί να μην μπορεί και ένας υπουργός να προσθέσει το επίθετό του στην κουζίνα που θα σερβίρεται στους υφιστάμενούς του; Καμένα κρέατα, καμένες ομελέτες, καμένες πατάτες, καμένα όλα.

Το κάρβουνο θα το νιώθουν ανάμεσα στα δόντια τους όλοι όσοι φορούν χακί. Το ξύσιμο της καμμένης επιφάνειας του φαγητού δε θα επιτρέπεται  παρά μόνο αν χρησιμοποιείς την ξιφολόγχη σου για να το πετύχεις. Έτσι θα γίνονται οι στρατιώτες μας πιο επιδέξιοι στη χρήση της άρα και στην σώμα με σώμα κοντινή μάχη. Διπλά κερδισμένη η Ελλάδα αφού τίποτα δε θα πετιέται αλλά και πιο έτοιμους χειριστές της ξιφολόγχης θα αποκτήσουμε.

Αληθινός Γκοτζίλα

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Ήσουν από αυτούς που ειρωνευόντουσαν το δωρεάν κρεατικό αγνώστου προελεύσεως και ημερομηνίας σφαγής και μαγειρέματος ονομάζοντάς το Γκοτζίλα; Τώρα που θα τρως κυριολεκτικά κρέας του μεγαλειώδους αυτού σαυρόμορφου ιαπωνικού τέρατος θα σταματήσεις τις ειρωνείες.  Η συμφωνία θα κλείσει με τους Ιάπωνες και του Βόρειο Κορεάτες για εισαγωγή κρεάτων από κρέατα μεταλλαγμένων τεράτων που θα προκύψουν από τις πυρηνικές δοκιμές των δύο χωρών στον Ειρηνικό.

Η τριμερής συμφωνία θα περιλαμβάνει εκτός από Γκοτζίλες και άλλα τέρατα όπως Πουλγκασάρια, καλαμάρια γίγαντες, Μόθρας κα.

Ωμά αβγά

Τα φαγητά που θα προσθέσει ο Πάνος Καμμένος στο μενού του στρατού

Όταν ένας υπουργός τρώει ωμά αβγά, έστω και στο κεφάλι από αγανακτισμένους κατοίκους της Κω, τότε ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι δεν μπορείς να τα φας;

Όταν ο τεράστιος Ρόκι Μπαλμπόα χρωστά τόσα πολλά στην κατανάλωση ωμών αβγών για να νικήσει (έστω, ισοπαλία) τον Απόλλωνα Κριντ πάνω στις δόξες του, ποιος είσαι εσύ ανώνυμε φαντάρε που θα πεις ότι τα σιχαίνεσαι; Μια και κάτω. Δε χρειάζεται να σ’ αρέσουν. Θα σου κάνουν καλό. Πιες τα.