Με 1.70 χορταίνουν 2 άτομα: Το σουβλατζίδικο με το πιτόγυρο- ποίημα που δεν θα πιστεύεις ότι κοστίζει τόσο (Pics)
Βρείτε μας στο

Πριν από περίπου ένα χρόνο που συζητούσαν στο Οικονομικών την αύξηση του φόρου στην εστίαση, όλοι μας πανικοβληθήκαμε γιατί λεγόταν πως το σουβλάκι θα κοστίζει πλέον τρία ευρώ. Είχε βγει μάλιστα και ένας εκπρόσωπος των σουβλακοϊδιοκτητών να επιτείνει την αγωνία.

Μέσες άκρες είχε πει πως το τυλιχτό θα μπορούσε κάλλιστα να κοστίζει 3 ευρώ, χωρίς καν να γίνει η αύξηση της φορολογίας, και πάλι θα ήταν φθηνό. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά και πάλι…Για όσους ζήσαμε την εποχή που με 300 δραχμές έπαιρνες τυλιχτό, τα 2.40 και 2.50 που είναι πλέον κανόνας, μας φαίνονται περιουσία. Σε βαθμό που αν ακούσουμε για τυλιχτό στα 2 ευρώ, σκεφτόμαστε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Πολλώ δε αν ακούσεις για τυλιχτό στο 1.70! Όχι, δεν έγινε κάποιο λάθος. Υπάρχει τέτοιο τυλιχτό, είναι στην Αθήνα και πραγματικά κανείς δεν πίστεψε στην πρώτη φορά ότι κοστίζει τόσο. Εδώ 1.70 κοστίζει πλέον το καλαμάκι, πώς γίνεται να κάνει τόσο το τυλιχτό; Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν 2-3 χρόνια η τιμή του ήταν στο 1.50. Ακόμα πιο σοκ!

Μιλάμε φυσικά για το Γύρο Γύρω Όλοι στον Πειραιά, στην Τσαμαδού, που οι ντόπιοι το γνωρίζουν απ΄έξω κι ανακατωτά και το έχουν τιμήσει με το παραπάνω. Η τιμή του τυλιχτού ήταν αναμφίβολα αυτό που τους τράβηξε, αλλά δεν πήραν μια φορά και τέλος, κάτι που θα σήμαινε κάκιστη ποιότητα φαγητού. Συνέχισαν να παίρνουν.

Εγώ δεν έχει τύχει να φάω πάνω από δύο φορές, μιας και ζω μακριά από τον Πειραιά, αλλά και τις δύο φορές δεν ένιωσα απογοήτευση. Μπορεί να μην το ανακηρύσσω ως το καλύτερο σουβλάκι που έχω φάει, αλλά σίγουρα μπαίνει στο top-10. Τουλάχιστον έμπαινε την εποχή που το δοκίμασα, πριν κανένα χρόνο.

Οι ενέργειες πάντως που ανακοινώνει μέσω Facebook και απ΄όσα γράφονται σε ιστοσελίδες παραγγελιών, δείχνουν ότι δεν πρέπει να έχει αλλάξει κάτι. Κι άνοιξε και δεύτερο κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στη Νέα Σμύρνη.

Με 1.70 χορταίνουν 2 άτομα: Το σουβλατζίδικο με το πιτόγυρο- ποίημα που δεν θα πιστεύεις ότι κοστίζει τόσο (Pics)

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Τιμιότατος, φθηνός και χωρίς να τσιγκουνεύεται την ποσότητα στο τυλιχτό. Υπάρχει και πιο εξωφρενικό. Το σκέτο καλαμάκι του κοστίζει μόλις 1.10. Πραγματικά το διαβάζουμε κι εμείς και δεν το πιστεύουμε. Λογική λοιπόν η συνήθης αναμονή των 35-40 λεπτών που μπορεί να περιμένεις για το φαγητό σου εκεί. Δεν σου έρχεται ποτέ όμως κρύο ή κακοψημένο. Η δουλειά γίνεται σωστά, απλώς είναι τεράστια η ζήτηση. Και το τυλιχτό δεν είναι το μόνο που θα σε ενθουσιάσει.

Με 1.70 χορταίνουν 2 άτομα: Το σουβλατζίδικο με το πιτόγυρο- ποίημα που δεν θα πιστεύεις ότι κοστίζει τόσο (Pics)

Αν πάλι ο Πειραιάς σου πέφτει μακριά όπως εμένα, υπάρχει κι άλλη επιλογή, όχι όμως για τυλιχτό, αλλά για σκέτο καλαμάκι. Κι αυτό ξακουστό και φημισμένο είναι και με ιστορία πολλών ετών. Ο λόγος για την θρυλική Λειβαδιά στην Κάνιγγος στο κέντρο που προσφέρει μόνο καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό. Τιμή; Μόλις στο 1.30 με πιτάκι μαζί. Εδώ μπορείς να συνοδεύσεις το κρέας σου με σαλάτα μόλις στα 3 ευρώ, με εξαίρεση την χωριάτικη που είναι στα 5.5 αλλά πολύ γεμάτη.

Γύρο Γύρω Όλοι, Τσαμαδού 48, Πειραιάς, 2104178108 & Αργείων 2 και Ακρίτων, Παλαιό Φάληρο, 210 9409800

Η Λειβαδιά, Κάνιγγος 2-4, 21 0383 2413