Το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι στην καρδιά της Αθήνας που θυμίζει νησί και είναι ιδανικό για Covid αποστάσεις
Βρείτε μας στο

Το πόσο γερόντια και σπιτόγατοι είμαστε, θα το καταλάβετε απ΄αυτό που θα ακολουθήσει. Είμαστε παιδιά γέννημα-θρέμμα Δάφνης-Υμηττού και περιχώρων κι όμως φτάσαμε στο 2020 για να ανακαλύψουμε τη Μαντανία.

Που, για να λέμε την αλήθεια, δεν την ανακαλύψαμε. Μας έσυραν φίλοι με το ζόρι για να βγούμε για βραδινό ποτό και τελικά στο τέλος της βραδιάς δεν γκρινιάζαμε που δε μας άφησαν σπίτι να κοιμηθούμε στον καναπέ.

Η Μαντανία είναι από εκείνα τα μέρη που δεν περιμένεις να συναντήσεις στην Αθήνα, αλλά σε κάποιο νησί και δη όχι από τα κοσμοπολίτικα. Θα περίμενες να το δεις σε κάποια Σίφνο, σε κάποια Κίμωλο, σε κάποια Ιθάκη.

Κι είναι μεταφορικά μια Ιθάκη, αφού αποτελεί ησυχαστήριο καλοκαιρινών αναβρασμών. Ησυχαστήριο με την έννοια του ότι παίζει να αγκυροβολήσεις το σώμα σου εκεί μέχρι να πιάσουν τα κρύα. Και μετά τα κρύα.

Βλέπεις, η Μαντανία είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, με τρία επίπεδα αυλής και έναν μεγάλο χώρο μέσα. Και η αυλή έχει ομπρέλες και το χειμώνα βάζει σόμπες, οπότε αυτό το…μεγαλείο δεν διαρκεί μόνο τους θερινούς μήνες.

Καθώς λοιπόν έχει τέτοια άπλα, ξέρεις ότι μπορείς να πας εκεί χωρίς να σκεφτείς πιθανό στριμωξίδι και να φοβάσαι λόγω κορωνοϊού. Υπάρχει χώρος για πολλούς, παρέες ή ζευγάρια, κάτι που σημαίνει ότι θα «χορτάσει» και το μάτι σου κόσμο και δη μεταξύ 25 και 40.

Το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι στην καρδιά της Αθήνας που θυμίζει νησί και είναι ιδανικό για Covid αποστάσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Geplaatst door Madania op Zondag 24 mei 2020

Εκτός από όμορφους ανθρώπους, το μάτι θα χορτάσει και φαγητό με cocktails. Η Μαντανία σου δίνει στο χέρι γύρω στους 5 καταλόγους με το που κάτσεις. Ένας για τα κλασικά (καφέδες, μπύρες, ποτά), ένα για cocktails, ένα για food for spirits, ένα για το σταθερό μενού και ένα για τσάι.

Μέσα στον κατάλογο θα διαβάσεις μια πλειάδα από πολύ εμπνευσμένα cocktails με μοναδικούς συνδυασμούς υλικών και αυτό δεν είναι ευφημισμός, αλλά πραγματικότητα. Θα σου πρότεινα το Riomaggiore, βαπτισμένο από το ένα εκ των πέντε χωριών του Cinque Terrae, το Bumblebee και το Cloudy Mess.

Το ίδιο περί έμπνευσης ισχύει και για το φαγητό που είναι στα όρια του γκουρμέ, αλλά με τιμές πολύ πιο κάτω από γκουρμέ. Για παράδειγμα έχουν ένα καταΐφι με γαρίδες που είναι άπαιχτο, ένα πιάτο με μικρά μπέργκερ για πολλές γεύσεις, μπέργκερ μουσακά που είναι επικό, ένα μιλφέιγ με κρέπες και σπαγκέτι πατάτας για brunch και αρκετές επιλογές για πιο υγιεινά πράγματα, ενώ υπάρχει και το παράξενο πιάτο, οι μπάμιες ποπ κορν. Μαζί με αυτά, βάλε και τα υπέροχα γλυκά, όπως το γαλακτομπούρεκο ή το banoffee.

Γενικά στο μαγαζί έχει γίνει μια σημαντική επένδυση και αυτό φαίνεται στα πάντα, χωρίς όμως να επιχειρείται να πουληθεί μια δήθεν μούρη. Είναι ένα άκρως προσιτό καφέ-μπαρ-εστιατόριο, ένα μπέρδεμα που έχει καταντήσει κουραστικό στην εστίαση, μα στην προκειμένη δικαιολογείται απόλυτα από το μέγεθος του χώρου και πολλά ακόμα στοιχεία.

Ώρα για κρασάκι και μεζέ! Ρολλάκια μελιτζάνας, κεφτεδάκια και καγιανάς από τον καλοκαιρινό μας κατάλογο!…

Geplaatst door Madania op Woensdag 3 juni 2020

Από σήμερα κιόλας έχεις φύγει για Μαντανία στη Δάφνη, στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου 17 και Ηροδότου για να ξεκινήσει μια ωραία σχέση με το νέο σου στέκι.

Μάθε περισσότερα για τη Μαντανία εδώ.