Το HOPS beer n burgers αξίζει όλο τον ντόρο
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Το HOPS beer n burgers αξίζει όλο τον ντόρο

Από την ημέρα που άνοιξε όσοι το επισκέπτονταν μιλούσαν για ένα μπεργκεράδικο που ήταν ιδιαίτερο. Κι αυτό δεν λεγόταν από συνήθεια ή επειδή είχε πληρώσει κόσμο να το κάνει.

Ο Γιώργος Γεράρδος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Το πάθος του για τη φωτογραφία είχε καταφέρει να το κάνει way of living, αλλά ήθελε να πράξει το ίδιο και για τη μαγειρική. Πήγε στο Master Chef πριν από 4 χρόνια περίπου και είχε μια απίστευτη εξέλιξη πάνω στο κομμάτι των ιδεών και της πραγμάτωσης τους γύρω από την κουζίνα. Λες και εκτός από το ταλέντο, υπήρχε ένας φωτεινός παντογνώστης να του εμφυτεύει πράγματα στο κεφάλι. Κάπως έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε και με το HOPS beer n burgers που άνοιξε το καλοκαίρι του 2015.

Ήταν μια εποχή που η φάση «μπέργκερ» είχε γίνει για τα στομάχια των Αθηναίων ότι ο ΠΑΟΚ για τη Θεσσαλονίκη. Οι επιλογές για να δοκιμάσεις δύο patty που σφίγγουν μέχρι ξεζουμίσματος ένα κομμάτι κιμά ήταν πάμπολλες στο κλείνον άστυ. Οπότε η επιλογή να προσθέσεις άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Ρίσκο με την έννοια του τι το διαφορετικό θα προσφέρεις. Ή καλύτερα, υπάρχει περιθώριο για να προσφέρεις κάτι διαφορετικό; Ο Γιώργος Γεράρδος – δεν ξέρουμε το πως – το πέτυχε. Το HOPS beer n burgers είναι ένα μαγαζί που ήθελα καιρό να το επισκεφτώ, όμως δεν καθόταν ποτέ. Είτε γιατί το σημείο του δεν αποτελούσε παλιότερα προορισμό μου είτε γιατί κάποιος άλλος πειρασμός με τραβούσε. Αυτή τη φορά το είχα πάρει απόφαση.

Έχοντας ακούσει και αντιληφθεί ότι είναι ένα μέρος που αξίζει να πας, αξίζει να δοκιμάσεις, αξίζει να πληρώσεις, τοποθέτησα τις προσδοκίες μου στο πάνω ράφι. Και το επιμύθιο είναι η επιβεβαίωση τους.

Μου είναι αδύνατο να ενθουσιαστώ από μπέργκερ κι όμως στο HOPS συνέβη. Απροσδόκητα και ωραία.

Το HOPS beer n burgers αξίζει όλο τον ντόρο

Το Smokey BBQ που πήρα, με την καπνιστή bbq sauce ήταν ιδανικό από κάθε οπτική. Μέγεθος, ποιότητα, γεύση, επίδραση στο στομάχι. Εννοώ ότι δεν θα χρειαστεί να υπερβάλλεις εαυτόν και στομάχι για να το φας. Σε γεμίζει όσο το χρειάζεσαι. Σκέψου κιόλας ότι πήρα ένα σχετικά απλό μπέργκερ. Πού να δοκίμαζα και κανένα από τα πιο περίεργα σε υλικά, όπως αυτό με το mango. Πάνω από 20 επιλογές για μπέργκερ, με το μενού να περιλαμβάνει ακόμα και πιάτα κλασσικού κρεατάδικου όπως το Black Angus ή το Rib Eye και το T-Bone Steak.

Το HOPS beer n burgers αξίζει όλο τον ντόρο

Αν αναρωτιέσαι που είναι η ιδιαιτερότητα που ευαγγελίζομαι, βρίσκεται – πέραν των συνδυασμών υλικών στο μπέργκερ, αλλά και στις δύο δικές του σος, την σπιτική HOPS και την beer sauce – στην εξίσου μεγάλη ποικιλία από μπύρες, με την IPA και την Belga Blue να είναι αυτές που δεν ξέρω αν μπορείς να τις βρεις εύκολα κάπου αλλού.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Στα δικά μου συν μπαίνει ο χώρος, η τρομερή εξυπηρέτηση, τόσο του σερβιτόρου όσο και με την έννοια ότι στο τραπέζι σου έχουν μουστάρδα και κέτσαπ να τις χρησιμοποιήσεις αφειδώς, κάτι που εγώ το έχω ως προαπαιτούμενο, αλλά και η playlist με μπόλικα 80’s και 90’s, να κάνουν backing vocals στο μπέργκερ που κάνει πρώτη φωνή.

Το HOPS beer n burgers αξίζει όλο τον ντόρο

Δράκου 10, Αθήνα, 21 1013 6500