Ξέχνα το sushi και το burger. Αυτή είναι η απόλυτη επιλογή για να εντυπωσιάσεις στο πρώτο ραντεβού
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Ξέχνα το sushi και το burger. Αυτή είναι η απόλυτη επιλογή για να εντυπωσιάσεις στο πρώτο ραντεβού

Το bao για πολλούς θεωρείται το τελειότερο street food πιάτο του πλανήτη και μας ήρθε από το μακρινό Ταϊβάν...

Γράφει ο Άγγελος Κωνσταντούλιας

Είναι από τις πιο δύσκολες και αμήχανες στιγμές στη ζωή ενός άντρα. Εκεί όπου πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να μη τα καταστρέψει όλα. Όχι δεν αναφερόμαστε στο αν  θα πρέπει να παίξει over ή under το Χετάφε – Μαγιόρκα αλλά στο να κάνει τη σωστή επιλογή στο πρώτο ραντεβού με τη γυναίκα που του αρέσει. Προσέξτε. Με τη γυναίκα που πραγματικά του αρέσει και όχι με εκείνες που ψάχνει απλά την επιβεβαίωση. Αφού λοιπόν την ανακαλύψει, μιλάει συνεχώς γι’ αυτήν στις παρέες του και στο μυαλό του είναι η μία και μοναδική (μη γελάς κι εσύ το έχεις περάσει), πρέπει να βρει τον κατάλληλο τρόπο ώστε να της το δείξει και να την εντυπωσιάσει.

Και ποια είναι η επιτυχημένη συνταγή; Μα φυσικά μια πρόταση για φαγητό που καμία μα καμία δε μπορεί να αντισταθεί. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Τα πραγματικά δύσκολα. Η πρώτη σκέψη που θα σου περάσει από το μυαλό, δηλαδή το να την πας για πιτόγυρα στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς, να σου φύγει γρήγορα και να περάσεις αμέσως στο plan b. Αυτό δεν είναι άλλο από την τάση που παίζει παγκοσμίως στο φαγητό με το burger και την ασιατική κουζίνα να έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όπως θα έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  οι γυναίκες λατρεύουν το sushi όχι μόνο γιατί πιστεύουν (λανθασμένα) πως είναι πιο υγεινό και βοηθάει στην απώλεια βάρους αλλά είναι μαγνήτης για likes και ποζεριά. Και κάπου εκεί ξεκινάει ο μεγάλος τρόμος για κάθε αρχάριο άνδρα. Αυτός δεν είναι άλλος από τα λεγόμενα chopsticks (ναι αυτά τα εκνευριστικά ξυλάκια) που δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε βασανίσουν, αγχώσουν και στην τελική σου χαλάσουν την διάθεση ενώ την ίδια ώρα το αντικείμενο του πόθου σάς παρακολουθεί στενά.

Γι αυτό λοιπόν το Menshouse σου έχει τη λύση. Σου αποκαλύπτει το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν στην πιάτσα και κάθε λάτρης του καλού φαγητού θα εκτιμήσει. Πρόκειται για το bao που είναι ευρέως… άγνωστο στον πολύ κόσμο και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στα μάτια της. Είναι ένας συνδυασμός… burger με πάντρεμα ασιατικής κουζίνας και αποτελεί την απόλυτη λιχουδιά. Ένα έδεσμα που μοιάζει λες και έπεσε από τον Παράδεισο και στρώθηκε στο πιάτο για τον ουρανίσκο σου μόνο.

Ξέχνα το sushi και το burger. Αυτή είναι η απόλυτη επιλογή για να εντυπωσιάσεις στο πρώτο ραντεβού

 

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Για πολλούς θεωρείται το τελειότερο street food πιάτο του πλανήτη και μας ήρθε από το μακρινό Ταϊβάν (κάπου εκεί μπορείς να τις πετάξεις και σάλτσες για το ταξίδι που είχες κάνει κάποτε στη Δημοκρατία της Κίνας αλλά μη το παρακάνεις με εξωτικές χορεύτριες με λουλούδια γιατί σε βλέπω να μένεις με το bao στο χέρι). Πρωτοσυστήθηκε στον δυτικό κόσμο από τον σεφ David Chang στη Νέα Υόρκη και μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να κατακτήσει όλο τον πλανήτη. Το “ταϊβανέζικο χάμπουργκερ” όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι αποτελείται από ψωμί στον ατμό γεμισμένο με χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε σόγια και μπαχαρικά, συνοδεία φυστικιών και chili. Πιστέψτε μας, είναι μεγαλύτερη κόλαση από ότι ακούγεται.

Ξέχνα το sushi και το burger. Αυτή είναι η απόλυτη επιλογή για να εντυπωσιάσεις στο πρώτο ραντεβού

Στα θετικά του όπως βλέπεις η… φωτογένειά του, κάτι που θα κάνει το ταίρι σου να πάρει τα μάτια από πάνω σου και να ανεβάσει 10-15 φωτογραφίες στο Instagram. Αλλά μη ξενερώσεις. Θα το εκτιμήσει, θα χαμογελάσει, θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους  κι άσε που είμαστε σίγουροι πως δειλά δειλά θα ενδώσεις κι εσύ στον πειρασμό της selfie. Κάτι που θα στο συγχωρήσουμε γιατί στο φαγητό και στον έρωτα όλα επιτρέπονται.

Ξέχνα το sushi και το burger. Αυτή είναι η απόλυτη επιλογή για να εντυπωσιάσεις στο πρώτο ραντεβού