Στο Τρεις Λαλούν θα φας μέχρι σκασμού χωρίς ενοχές
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Στο Τρεις Λαλούν θα φας μέχρι σκασμού χωρίς ενοχές

Είναι το νέο hotspot της αθηναϊκής εστίασης και αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία

Είναι ένας απαράβατος κανόνας της ζωής πως τα πάντα καθορίζονται από τον τρόπο που θα τα προσεγγίσεις. Άλλη θα είναι η έκβαση των πραγμάτων και της ψυχολογίας σου αν πας να τα αντιμετωπίσεις κατά μέτωπον, άλλη αν το κάνεις με πλάγιο τρόπο.

Σε αυτό το νέο μεγάλο δίπολο μεταξύ vegan και κρεατοφάγων που έχει αναδυθεί τα τελευταία χρόνια, οι δεύτεροι παρουσιάζονται αυστηρά επιθετικοί προς τους vegan και τους αντιμετωπίζουν λες και πάει κάποιος να τους πάρει το βασίλειο τους.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως εσύ ο κρεατοφάγος που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή, με είχες απέναντι σου και σου έλεγα ότι πρέπει οπωσδήποτε να πας να φας σε ένα vegan μαγαζί…Θα άκουγες την πρόταση μου; Μάλλον όχι.

Αν όμως, αντί να σου πω το οτιδήποτε, σου έδειχνα απλά φωτογραφίες, τότε, δε χωρά αμφιβολία επί τούτου, θα έψαχνες ήδη τηλέφωνο για να κλείσεις τραπέζι στο Τρεις Λαλούν, που είναι ένα από τα hotspots της αθηναϊκής εστίασης και μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας σχεδόν, έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένος προορισμός για vegan, μα και τόσος ευχάριστου ξαφνιάσματος για μη vegan.

«Είχε έρθει τις προάλλες ένας κύριος και δεν ήξερε ότι είχε κάτσει σε vegan μαγαζί, οπότε μας παρήγγειλε ζυμαρικά με θαλασσινά. Του εξήγησα πως δεν σερβίρουμε κάτι τέτοιο, εκείνος μου έλεγε ότι πεινάει πολύ και θέλει κάτι να χορτάσει, οπότε του πρότεινα τα φιλετάκια σόγιας με τις παπαρδέλες. Όταν τελείωσε το πιάτο, με κοιτούσε με έκπληξη και μου είπε “είχες δίκιο, ήταν σαν να έφαγα αυτό που σου ζήτησα και δεν περίμενα πως θα χορτάσω”» μου απαντά η Βάσια Κεβρικοσαίου, που μαζί με τη σεφ Δήμητρα έκαναν το τολμηρό βήμα να ανοίξουν ένα all day vegan μαγαζί στην εποχή της πανδημίας.

Στο Τρεις Λαλούν θα φας μέχρι σκασμού χωρίς ενοχές

Κι αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα που ανέφερε. «Είχε έρθει ένα ζευγάρι και το παλικάρι δεν ήταν vegan ή vegetarian και του πρότεινα να φάει το meatless μπέργκερ μας. Όταν το έφαγε μου είπε πως δεν περίμενε πως θα χορτάσει τόσο χωρίς να έχει φάει κρέας».

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία του Τρεις Λαλούν. Είναι το πρώτο vegan μαγαζί που πάει να σπάσει τους μύθους γύρω από τον βιγκανισμό που έχουν οι κρεατοφάγοι. Μύθοι που είχα κι εγώ στο μυαλό μου πριν αφήσω πίσω μου την κατανάλωση κρέατος και άλλων παραγώγων.

Όχι, ο vegan δεν τρώει μαρούλι, δε βόσκει. Αντιθέτως, γίνεται απείρως πιο δημιουργικός και μπορεί να προσεγγίσει πολύ περισσότερο από έναν κρεατοφάγο τον υγιεινό τρόπο ζωής. Ακόμα και τα πιάτα που περιλαμβάνουν τηγάνι, στο Τρεις Λαλούν έχουν να προσφέρουν σημαντική θρεπτική αξία.

Το Crispy chili tofu ή τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από meatless κιμά, είναι δύο πιάτα που δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κατατάξεις ως vegan, γιατί χορταίνουν το μάτι όλων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις σκεπαστές του Τρεις Λαλούν ή με τα τυλιχτά του που αν τα δεις, θα νομίζεις ότι δεν έχεις δει μεγαλύτερο τυλιχτό.

Ο δεύτερος μύθος είναι πως το κρέας είναι η εύκολη και φθηνή λύση, ενώ τα vegan προϊόντα είναι πανάκριβα. Στο Τρεις Λαλούν είναι που καταρρίπτεται ο μύθος. Ναι, στην αγορά έξω δεν είναι μικρό το κόστος για να κάνεις επιλογές που να έχουν ηθική διάσταση. Αλλά στο Τρεις Λαλούν μπορείς να φας πραγματικά με κόστος ίδιο με αυτό που θα έδινες σε ένα σουβλατζίδικο για παράδειγμα.

Οι σκεπαστές είναι από 6.50 μέχρι 8 ευρώ και μπορούν να χορτάσουν σίγουρα δύο άτομα. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα meatless και beyond meat προϊόντα είναι όντως βαριά για την τσέπη και πωλούνται στα 5 και 6 ευρώ, τότε καταλαβαίνει κανείς αυτό που λένε με περηφάνια η Βάσια με τη Δήμητρα.

«Δε θέλουμε να το κάνουμε για το κέρδος. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάθε μας πιάτο στα 5 ευρώ πιο πάνω και πάλι να μη θεωρούμαστε ακριβό μαγαζί. Όμως ο στόχος μας είναι να συμβάλλουμε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, όχι απλά να γίνουμε ένα μαγαζί που κάνει τρελό τζίρο. Μας αρκεί να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς, αν μπορέσουμε να αλλάξουμε τα μυαλά των ανθρώπων».

Εκτός από αυτό, στόχος του Τρεις Λαλούν είναι να προσφέρει και μια επιλογή για φαγητό μετά τις 7-8 το βράδυ ή και για μπραντς, αφού δεν υπάρχει κάποιο vegan μαγαζί που να περιλαμβάνει αυτές τις υπηρεσίες.

Ήδη μετά την εμφάνιση του στον αθηναϊκό χάρτη και τον τόσο ντόρο που προκάλεσε, αρκετά μαγαζιά διευρύνουν τις vegan επιλογές στα μενού τους και οδηγούνται σε αλλαγή νοοτροπίας.

Τα πάντα σε αυτό το μαγαζί φτιάχνονται και πωλούνται με γνώμονα τον συνδυασμό του υγιεινού με το θρεπτικό υπό τη σκέπη του σεβασμού προς το περιβάλλον και τους οργανισμούς του.

Στο Τρεις Λαλούν θα φας μέχρι σκασμού χωρίς ενοχές

Αν στα παραπάνω προστεθεί και ο χώρος που έχει διακοσμηθεί από πολλά ρετρό αντικείμενα που είχαν στη συλλογή τους ή έφτιαξαν με τα χέρια τους η Βάσια, η Δήμητρα και η μαμά της Βάσιας, τότε έχουμε έναν συνδυασμό παραγόντων που συνθέτουν μια εμπειρία που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. Ακόμα και τον φανατικό κρεατοφάγο!

* Τσέκαρε το μενού του Τρεις Λαλούν εδώ, ακολούθα το στο Instagram για να βλέπεις τα μαεστρικά πιάτα της Δήμητρας και των άλλων σεφ του μαγαζιού και βρες το στην Περσεφόνης 23 στο Γκάζι, απέναντι από την Τεχνόπολη.