Το καλύτερο σουβλάκι που έχω φάει ποτέ
Βρείτε μας στο

Είναι ένας άγραφος νόμος ότι αν θες να γευτείς το σουβλάκι στην πρωτόλεια μορφή του, με την αυθεντική του μορφή και γεύση, θα πρέπει να φύγεις από τα μέρη που έχουν τεράστιους καταλόγους. Θα πρέπει να πας στην Πικάντικη Στοά του Βασίλη στην Καλλιθέα.

Οκ, τα τελευταία χρόνια έχουν αναγκαστεί λόγω e-food να βάλουν κι αυτοί διάφορες παραλλαγές στο μενού τους, όπως τις αραβικές πίτες, αλλά είναι το μόνο new age πράγμα που θα βρεις στις επιλογές.

Γιατί κατά τ΄άλλα το τυλιχτό εδώ έχει την τιμητική του κι είναι αυτό που θα παραγγείλεις την πρώτη φορά και θα παραγγέλνεις κάθε φορά μετά την πρώτη. Κλασικές επιλογές (γύρος χοιρινός, καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάμπ και επιλογές για vegetarian-vegan όπως μπιφτέκι λαχανικών και φαλάφελ). Έχει όμως και το κυπριακό πόνημα, τη σεφταλιά. Έχει και το λουκάνικο του.

Είναι όμως η διαχείριση του κρέατος και η ποσότητα που κάνουν τον πελάτη να το προτιμάει ξανά και ξανά. Και φυσικά το ακαταμάχητο τζατζίκι, που είναι το μυστικό για το ονειρικό τυλιχτό. Δεν σε καίει, δεν σε βαραίνει, το τζατζίκι του Βασίλη είναι ένα αληθινό έργο τέχνης που απογειώνει το πιτόγυρο.

Νόστιμο, μεγάλο και οικονομικό: Το καλύτερο σουβλάκι των νοτίων προαστίων θα το φας στην Καλλιθέα (Pics)

Η Πικάντικη Στοά είναι το πιο must σουβλατζίδικο της Καλλιθέας

Η Πικάντικη Στοά είναι κατ΄αρχάς ένα μαγαζί βγαλμένο από μια άλλη εποχή, παλιότερη. Κάτι η Καλλιθέα, μια περιοχή της Αθήνας όπου βρέθηκαν πολλοί πρόσφυγες πριν 100 χρόνια και είχαν γνώση του κεμπάμπ, του τυλιχτού, κάτι ότι το μαγαζί δεν ασχολείται καν με τα social media και δεν τους νοιάζει η μόστρα, δείχνουν πως αυτό το σουβλάκι πρέπει να είναι πολύ καλό.

Δείχνει εμπιστοσύνη στο προϊόν. Σε μια εποχή που τα σουβλάκια είναι η πιο εύκολη επιλογή ακόμα κι αν είσαι ξεχασμένος σε κάποιον περιφερειακό, το να μη σε νοιάζει να έχεις το διαφορετικό και να παραμένεις πιστός σε παραδοσιακές μορφές, όταν μιλάμε για το φαγητό, είναι μια ξεκάθαρη δήλωση προς τον πελάτη και τον ανταγωνισμό:

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Κάντε εσείς όσα ποσταρίσματα θέλετε, βγάλετε όσες φωτογραφίες θέλετε, ασχοληθείτε με ακόλουθους κτλ. Εμείς θα φροντίζουμε τις πρώτες ύλες μας, θα δίνουμε βάση στο ψήσιμο και στα μπαχαρικά και τίποτε άλλο δε θα χρειαστούμε. Αυτό λέει η Πικάντικη Στοά του Βασίλη με τη στάση της.

Εκεί που οι άλλοι θα στείλουν κανένα σάντουιτς ή θρακόψωμο, αυτοί θα πάνε με το πατροπαράδοτο τυλιχτό και θα τα βάλουν με τα θηρία. Και θα κερδίσουν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι σε μια εποχή που η ακρίβεια χτυπάει και το σουβλάκι με την τιμή του να εκτοξεύεται στα 4 και 4,5 ευρώ, στην Πικάντικη Στοά θα βρεις το τυλιχτό στα 3,00. Η τιμή δεν ξεφεύγει παρά τις αυξήσεις, αν μάλιστα συνυπολογίσεις και το γεγονός ότι το μέγεθος είναι διπλάσιο από αυτά που έχεις συνηθίσει. Αν δεν είσαι γερό πιρούνι μετά το πρώτο πιτόγυρο θα αρχίσεις να βγαίνεις νοκ άουτ. Τόσο μεγάλο είναι…

Φυσικά, εκτός από το τυλιχτό, να δώσεις ευκαιρία και στη σκεπαστή-πυραμίδα που φτιάχνουν, με μπόλικες πατάτες, που αποτελούν άλλο ένα κομμάτι για να περηφανεύονται στο μαγαζί. Να μην ξεχάσουμε και τις μερίδες του. Είναι μερίδες που ένας μόνος του δεν τις καταφέρνει. Μόνο τύποι που έχουν εκπαιδευτεί σε food challenges. Η μπριζόλα του για παράδειγμα ή το φιλέτο κοτόπουλο, θέλουν double και triple team.

Νόστιμο, μεγάλο και οικονομικό: Το καλύτερο σουβλάκι των νοτίων προαστίων θα το φας στην Καλλιθέα (Pics)

Και τελευταίο και πιο σημαντικό, το delivery του. Ο λόγος που πελάτες και χρήστες το αποθεώνουν. Ίσως το πιο γρήγορο στην Αθήνα. Κάνεις την παραγγελία, μετά από λίγα λεπτά ακούς το κουδούνι να χτυπάει και μένεις με το στόμα ανοιχτό.

Πικάντικη Στοά, Χαροκόπου 91, τηλ.  2109525182