Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)
Βρείτε μας στο

Το σουβλατζίδικο αγαπητέ αναγνώστη είναι σαν το αίσθημα. Στη ζωή σου θα συναντήσεις πολλά και θα δοκιμάσεις ακόμα περισσότερα μέχρι να βρεις το ένα και μοναδικό. Εκείνο που θα μιλήσει στην καρδιά σου και δεν θα το αλλάξεις ποτέ.

Η δική μας περιπλάνηση ευτυχώς ήταν σύντομη. Αφού φάγαμε τον κόσμο (όχι για μας, για τη φουκαριάρα την έρευνά μας….) δεθήκαμε με τα αιώνια δεσμά του πιτόγυρου σε ένα σουβλατζίδικο που είναι έρωτας με την… πρώτη μπουκιά.

Και το όνομα αυτού, Dirty Gourmet Souvlaki. Ένα σουβλατζίδικο με εξαιρετικές τιμές που συνδυάζει την ιεροτελεστία και τη νοστιμιά του «βρόμικου» με την ποιότητα του gourmet σε ποσότητες που χορταίνουν ακόμα και το πιο γερό πιρούνι. Είναι αυτό που λέμε «όλα σε σένα τα βρήκα».

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Το στέκι του Χαλανδρίου που φημίζεται για την ποικιλία στον γύρο του, έχει εξελιχθεί σε hotspot των καλοφαγάδων όχι μόνο της γύρω περιοχής αλλά εν συνόλω των ΒΠ. Και τι εννοούμε όταν λέμε «ποικιλία στον γύρο»;

Στο Dirty Gourmet η μία από τις καινοτομίες εiναι ο γύρος στα κάρβουνα που ψήνεται οριζόντια και αφήνει την επίγευση του καπνιστού κρέατος. Αν τον θες μέσα σε πίτα… μαζί σου. Αλλά επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, προσφέρεται και σε μερίδα γιαουρτλού με πολίτικη σάλτσα ντομάτας. Ναι, ο γύρος, καλά διάβασες. Αν προτιμάς κάτι πιο στεγνό και light, θα εκπλαγείς από την απόλυτη επιλογή για την ιδανική αναλογία πρωτεΐνης – λιπαρών. Γύρος από κόκορα με πιτάκια ενεργού άνθρακα και μαύρο τζατζίκι! Δεν είσαι καν κρεατοφάγος είπες; Κανονικά, αν μιλούσαμε για κάποιο άλλο σουβλατζίδικο θα έπρεπε να σταματήσεις τώρα το διάβασμα. Στο Dirty όμως, ο vegan γύρου εξασφαλίζει «ισονομία» απέναντι σε όλους.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Σου τρέχουν τα σάλια; Περίμενε, έχει κι άλλο.

Η τριπλή παραλλαγή σε γύρο είναι ένα μόλις από τα «διαμαντάκια» του μενού.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Αλλά έχοντας γευτεί σχεδόν το 90% των πιάτων του μαγαζιού, προφανώς είναι αδύνατο να μείνουμε μόνο σε αυτό.

Όταν έχεις ξεκινήσει το πρόγραμμά σου με τις ξακουστές τηγανητές πατάτες με την κόκκινη σάλτσα, το τηγανητό αυγό και τον παστουρμά πώς να τις αφήσεις εκτός; Στο κομμάτι της πατάτας βέβαια, άψογη επιλογή είναι και εκείνες με το χοιρινό γύρο, την τσένταρ σως και το τραγανό κρεμμύδι. Γενικώς οι πατάτες του μαγαζιού, ολόφρεσκες και κομμένες στο χέρι, έχουν μεγάλο σουξέ, καθώς γευστικά (και οπτικά…) μοιάζουν βγαλμένες από τη σπιτική κουζίνα. Αν τις δοκιμάσεις βέβαια με τρουφομαγιονέζα και τριμμένη παρμεζάνα, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει τροπος να σερβιριστούν και αυτές σε έκδοση… gourmet

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Υπάρχει κόσμος που καταφτάνει καθημερινά στο Χαλάνδρι μόνο και μόνο για να πάρει πακέτο τη φουρνιστή – σήμα κατατεθέν του Dirty Gourmet. Μια εξελιγμένη έκδοση της κλασικής πίτσας (ναι πίτσας…) με παστουρμά, γραβιέρα Κρήτης και σουτζούκι, η οποία βγαίνει από τον ξυλόφουρνο ζεστή – ζεστή μόνο και μόνο για να λιώσει -κυριολεκτικά- μέσα στο στόμα σου.

Όσο για το «ξαδελφάκι» του, το πεϊνιρλί, με κεμπάμπ πρόβατο, πολίτικη σάλτσα ντομάτας  και κασέρι, μπαίνει με το σπαθί και τη γεύση του στο Top των επιλογών που πρέπει να δοκιμάσεις.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Αν αγαπάς τον ξυλόφουρνο, μην παραλείψεις να πεις το «ναι» στη θρακόπιτα με γύρο χοιρινό στα κάρβουνα ή τα ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλο.

Για τους πιο μερακλήδες

Άκου τώρα πώς έχει το πράγμα. Μιας και έφτασες μέχρι εδώ, ίσως αξίζει να πειραματιστείς λίγο περισσότερο. Τι θα έλεγες για μοσχαρίσιο λουκάνικο από μοσχίδα με αχλάδι; Ή για μαριναρισμένα μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος; Είναι δύο από τα new entries του καταστήματος και «υπόσχονται» να μπουν στο νο1 της Bucket List με τα 3 πράγματα που πρέπει να (ξανα)κάνεις τις επόμενες… 48 ώρες!

Το πρώτο σερβίρεται με πίτες, πατάτες, κρεμύδι – πίκλα και μουστάρδα σιναρόσπορου, το δεύτερο με πιτάκια ολικής άλεσης, ψητά λαχανικά και πέστο ρόκας. Διακριτή και στα δύο πιάτα η γαστρονομική αισθητική του μαγαζιού και η επιμέλεια στο φιλετάρισμα.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Στοιχεία που συναντάς και στις εξίσου ποιοτικές (και λατρεμένες) σουβλίτσες. Πρόκειται για πιάτα μαγειρεμένα πρώτα σε κενό αέρος και έπειτα ψημένα στα κάρβουνα, τα οποία γαργαλούν τον ουρανίσκο σου με τον πιο μερακλήδικο τρόπο.

Το χοιρινό κοντοσουβλιστό μαριναρισμένο με smoked BBQ και κόκκους espresso, που πρώτα σιγοβράζει για 24 ώρες σε ειδική σακούλα εντός νερού (μέθοος Sous vide) κι έπειτα καταλήγει… στα κάρβουνα και από εκεί στο πιάτο σου είναι αυτό που λέμε «γευστικός παράδεισος». Το ίδιο θα βρεις και σε μοσχαρίσια, black angus version ή και σε κοτόπουλο -ζουμερό μπουτάκι για την ακρίβεια- μαριναρισμένο με αρωματικά βότανα. Όλα, εκτός από πατάτες, σερβίρονται και με ταλιατέλες κολοκυθιού και καρότου. Ναι, σωστά το σκέφτηκες. Όταν η πρωτοτυπία και τα φρέσκα – αγνά υλικά σπαρταράνε στο πιάτο.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Και μιας και ο λόγος για φρεσκάδα, το συνώνυμο τους θα μπορούσαν να είναι οι σαλάτες του μαγαζιού. Κρίταμο, μους αβοκάντο, φαγόπυρο, κινόα, κατσικίσιο τυρί είναι μερικά μόνο από τα υλικά που «ντύνουν» έξι διαφορετικές εκδοχές σαλάτας. Η… έβδομη είναι και η απόδειξη ότι το Dirty πειραματίζεται διαρκώς πάνω στην αυτοσχέδια ικανότητά του: παξιμάδια κάναβης, τοματίνια, τσαλαφούτι και πέστο ρόκας.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Vegan επιλογές για καλοφαγάδες

Vegan δε σημαίνει «στερούμαι σε γεύση». Και το Dirty Gourmet  το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, προσφέροντας τα πιο gourmet vegan πιάτα της πόλης.

Τυλιχτό, φουρνιστή και θρακόπιτα περιμένουν να τα απολαύσεις και στη vegan εκδοχή τους με μανιτάρι, μους αβοκάντο και vegan σως. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τυλιχτό γύρο μανιτάρι και να πεις το «ναι» στη φουρνιστή με μπολονέζ μανιταριών, φρέσκα μανιτάρια σωτέ και πέστο βασιλικού.

Αν είσαι πάλι τόσο παραδοσιακός και συνεπής στο αγαπημένο σου καλαμάκι, δεν πρόκειται να μείνεις με το… παράπονο και εγγύηση για αυτό αποτελεί το ζουμερό μπριζολοκάλαμο, που όπως και όλα τα υπόλοιπα (πλην του γύρου κόκορα), μπορείς να το ζητήσεις σε πίτα ή τορτίγια, με κλασικές πατάτες ή γλυκοπατάτες.

Σιγοψήνεται 24 ώρες: Στο σουβλατζίδικο με τα χειροποίητα υλικά κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν αυτό το ποίημα (Pic)

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς πεινάσαμε ήδη αρκετά. Και είμαστε με το τηλέφωνο στο χέρι για παραγγελία…


Λεωφόρος Πεντέλης 104 και Μεταμορφώσεως 1

(210 6890046)

Instagram Facebook