Επενδύουν στην ασφάλεια: Τα 4 εστιατόρια με εκπληκτικό φαγητό που τηρούν τα μέτρα περισσότερο κι από το αναγκαίο (Pics)
Βρείτε μας στο

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα γλυκοκοιτάζουν τα 5 ψηφία και με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι δυσοίωνες, ο φόβος για ένα νέο lockdown και λουκέτο στην εστίαση μεγαλώνει σιγά σιγά. Οι κυβερνώντες το αποκλείουν διαρκώς, αλλά ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρξει lockdown, ο φόβος σου δημιουργεί αμφιβολία. Και οι εικόνες που βλέπεις από μπαρ και εστιατόρια, σε κάνει αρνητικό στο να βγεις έξω, οπότε αυτοεγκλωβίζεσαι. Δε χρειάζεται να συμβεί αυτό. Η εστίαση δεν είναι μόνο οι ανεκδιήγητοι που επιτέθηκαν στον κ. Βασιλακόπουλο γιατί τους ζήτησε να εξετάζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Εστίαση είναι και όλα εκείνα τα μαγαζιά που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τις συστάσεις της νομοθεσίας, του κράτους, των ειδικών, παραπάνω κι από το προτεινόμενο. Που θέλουν να επενδύσουν, να ξοδέψουν περισσότερα για να εξασφαλίσουν πως ο πελάτης τους θα είναι ασφαλής.

Είμαστε σίγουροι πως είναι μπόλικα τα τίμια και νομοταγή εστιατόρια και μπαρ. Εμείς πάντως, μπορούμε να μιλήσουμε γι΄αυτά που έχουμε δει και επισκεφθεί και καταλάβαμε πως είναι απίθανο να υπάρξει μετάδοση του ιού. Και γιατί στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι, αλλά και γιατί όλοι κάθονται με αποστάσεις για τις οποίες έχει φροντίσει το μαγαζί.

Athenee

Το πάλαι ποτέ Zonars που ενδείκνυτο περισσότερο για καφέ και λιγότερο για φαγητό, έχει γίνει πια, με τη νέα ονομασία ένα all day restaubar. Τους ζεστούς μήνες και ημέρες, οι περισσότεροι πελάτες κάθονται στα τραπέζια στον πεζόδρομο. Όταν θα πέσει η θερμοκρασία και μεταφερθεί αρκετός κόσμος στον μέσα χώρο, αυτό θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Και με προσοχή στην καθαριότητα. Άλλωστε, όταν υπάρχει από πίσω ο Χρύσανθος Πανάς, είναι απίθανο να μην τηρούνται τα πάντα και να μην είναι όλα εναρμονισμένα.

Έχοντας εξασφαλίσει την άνεση και το μηδέν άγχος σχετικά με το ποιος βρίσκεται γύρω σου, μπορείς να απολαύσεις και την κουζίνα του, κατά κύριο λόγο. Έχει το sushi bar, έχει πιάτα με κρέας, όπως μπέργκερ με μπιφτέκι black angus ή ταλιατέλες με μοσχάρι ραγού και τρούφα κι έχει κι έναν μεγάλο κατάλογο με ετικέτες κρασιών.

 

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athénée (@atheneeathens)

VERi Table

Το μπιστρό του Αλέν Παροντί στο Νέο Ψυχικό είναι από τα μαγαζιά που προσθέτουν πόντους στην αθηναϊκή εστίαση. Εν μέσω πανδημίας και έξαρσης, ακόμα περισσότερο, αφού δεν πρόκειται να δεις ούτε έναν όρθιο, ούτε ένα τραπέζι σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο με άλλο και φυσικά επιμονή στην απολύμανση.

Πώς να μην απολαύσεις μετά πιάτα-πανδαισία όπως χταπόδι ψητό, νιόκι πατάτας, ζωμός, πολτός μάραθου, τοστ rouille, μοβ αγκινάρες ή διπλή entrecôte Black Angus USA με μανιτάρια morilles, πατάτες πουρέ..;

Basegrill

Στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 64 στο Περιστέρι, το φημισμένο γκριλάδικο των αδερφών Λιάκου, είναι σχολαστικότατο με τα μέτρα και υπάρχει διαρκώς ένας άνθρωπος να φροντίζει ώστε να μην παρεκκλίνει κανείς από τον σεβασμό προς τους γύρω του. Αφού αυτό είναι εξασφαλισμένο, μπορείς να εστιάσεις στο μενού που έχει πληθώρα από κοπές κρεάτων, με την φιλεταρισμένη πικάνια ή το t-bone να ξεχωρίζουν, ενώ δε μπορείς να μην υποκύψεις στα λουκάνικα μαύρου χοίρου και στο βοδινό καρπάτσιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basegrill Athens (@basegrillathens)

Gazarte

Από χώρους πέρα από την εστίαση, για διασκέδαση, το Gazarte είναι κι αυτό τύπος και υπογραμμός. Δεν μπαίνει κανείς δίχως έλεγχο πιστοποιητικού στον κλειστό του χώρο. Υπάρχει όμως και ανοιχτός χώρος, όπου δεν απαιτείται έλεγχος. Κι εκεί οι άνθρωποι θα φροντίσουν να υπάρχουν όσα άτομα πρέπει, ενώ οι σερβιτόροι έχουν πάντοτε τα μάτια τους ανοιχτά. Αν δουν κάποιον όρθιο, θα σπεύσουν να τον καθίσουν σε μια καρέκλα.