Το μυστικό του κρύβεται στην πρώτη ύλη: Το burger με το homemade μπιφτέκι που έγινε το πιο περιζήτητο πιάτο της πόλης (Pics)
Βρείτε μας στο

Οι «πρέσβεις» της αμερικανικής κουζίνας με ειδικότητα στο burger τείνουν να σπάσουν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα το αιώνιο δίπολο του «πίτσα ή σουβλάκι».

Ο αριθμός όσων «ψηφίζουν» το αμερικάνικο street food αυξάνεται διαρκώς και ο βασικός λόγος βέβαια για αυτό είναι τα εξαιρετικά burgerαδικα που έχουν εμφανιστεί στην πόλη και ανήγαγαν το burger σε πιάτο υψηλού επιπέδου.

Ένα από αυτά – ή μάλλον ένα από τα πιο ξεχωριστά – είναι το Burger Barbeque Corner στο Κερατσίνι. H γαστρονομική ποιότητα εδώ πάει παρέα – «δένει» αρμονικά και καθόλου κοινότοπα – με την ιδιαιτερότητα του χώρου. Είναι από αυτά τα μαγαζιά που έχουν το δικό τους μοναδικό τρόπο να σε εισάγουν σε ένα κλίμα που διαφεύγει από τους «κανόνες» που ορίζουν τα mainstream δεδομένα.

Το μυστικό του κρύβεται στην πρώτη ύλη: Το burger με το homemade μπιφτέκι που έγινε το πιο περιζήτητο πιάτο της πόλης (Pics)

Το BBC σε ξεναγεί στα μονοπάτια της ροκ κουλτούρας, με τον διάκοσμο του να είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε όλο το πάνθεον της metal & rock σκηνής. Θιασώτης αυτών των μουσικών ιδιωμάτων ο ιδιοκτήτης Χρήστος Αντωνάκος, έβαλε στο μαγαζί την προσωπική σφραγίδα του, κάνοντας το ουσιαστικά προέκταση των αγαπημένων του πιάτων, αλλά και του προσανατολισμού του σε μουσικό επίπεδο. Στο BBC θα φας ακούγοντας ροκιές σε ένα περιβάλλον διακοσμημένο από τις κιθάρες του Χρήστου και τα old time classic posters αγαπημένων καλλιτεχνών, με επίκεντρο τους Black Sabbath.

Ο ένας τοίχος συνιστά μια χαρτογράφηση όλης της rock metal σκηνής στην πορεία του χρόνου, ενώ ο ζεστός φωτισμός δημιουργεί ένα κλίμα μυστηρίου, απόλυτα ταιριαστού με όλη τη φιλοσοφία του χώρου.

Το μυστικό του κρύβεται στην πρώτη ύλη: Το burger με το homemade μπιφτέκι που έγινε το πιο περιζήτητο πιάτο της πόλης (Pics)

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το βασικό θέμα. Το οποίο δεν είναι άλλο από τα πεντανόστιμα burgers, που στην πλειονότητά τους έχουν ως βάση το homemade μπιφτέκι, που φτιάχνεται με ολόφρεσκο κρέας (χωρίς καμία πρόσμιξη ενισχυτικών γεύσης και λοιπών τεχνητών μέσων). Και λέμε πλειονότητα, διότι δεν λείπουν οι επιλογές για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Τα burgers με κρουσταριστό κοτόπουλο και μπριζολάκι θα μπορούσαν να είναι εναλλακτικά πιάτα σε ένα gourmet ταχυφαγείο πολύ υψηλών προδιαγραφών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burger Barbeque Corner (@burger_bbc)


Σε κάθε πρώτη ύλη έχει δοθεί και η παραμικρή προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως και σε κάθε χειροποίητο προϊόν, στα οποία ξεχωρίζουν οι «πειραγμένες» σάλτσες με ουίσκι ή τσίπουρο (!), οι φρεσκοκομμένες πατάτες και τα βελούδινα brioche, που τα προμηθεύεται το κατάστημα καθημερινά από γειτονικό φούρνο και δεν έχουν καμία σχέση με τα κοινά του εμπορίου.

Εμείς δοκιμάσαμε, γευτήκαμε και σου ξεχωρίσαμε 2+1 πιάτα. Δύο burger και ένα special dish. Έχουμε και λέμε: σε ένα μαγαζί… ροκ, δεν θα μπορούσε ο «πρωταγωνιστής» να μην είχε την ονομασία «Rockstar». Λαχταριστό μπιφτέκι μαζί με σαγανάκι μοτσαρέλας, bbq sauce topping (που περιχύνεται σε κούφια εσοχή του ψωμιού από πάνω) και την (κορυφαία) καπνιστή μαγιονέζα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη yumaθens (@yumathens)


Για τα… μεγάλα πιρούνια υπάρχει το «The beast», που περιέχει και κρουσταριστό φιλέτο κοτόπουλο και μοσχαρίσιο μπιφτέκι 250 gr! Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο όμως και για αυτό «διανθίζεται» με διπλό τσένταρ, διπλό καπνιστό μπέικον, τηγανητό αυγό, μαρούλι άισμπεργκ, ντομάτα, σως καπνιστής μαγιονέζας και sweet τσίλι σως.

Το μυστικό του κρύβεται στην πρώτη ύλη: Το burger με το homemade μπιφτέκι που έγινε το πιο περιζήτητο πιάτο της πόλης (Pics)

Όσον αφορά το Special dish, το Chicken war είναι από αυτά τα πιάτα που μπαίνουν… ετσιθελικά στη λίστα με τα 3 πράγματα που πρέπει να (ξανα)κάνεις τις επόμενες 48 ώρες! Φαντάσου ένα πολύ μεγάλο μπολ με κομματάκια κρουσταριστού κοτόπουλου, φρέσκες τηγανιτές πατάτες, μπέικον, καπνιστή μαγιονέζα, τσένταρ σως, sweet chilli sauce, παρμεζάνα και στην κορυφή δύο λαχταριστά τηγανητά αυγά. Και πάλι όμως άλλο να το φαντάζεσαι και άλλο να το γεύεσαι…

Το μυστικό του κρύβεται στην πρώτη ύλη: Το burger με το homemade μπιφτέκι που έγινε το πιο περιζήτητο πιάτο της πόλης (Pics)

Ο κατάλογος του BBC είναι πλούσιος, μπορείς να διαλέξεις μέσα από 14 Classic και 9 Premium burgers. Όλα συνοδεύονται είτε με πατάτες, είτε με πλούσια σαλάτα. Και μια και ο λόγος για σαλάτα, η Crusty συναγωνίζεται στα ίσια τη Caesar’s, ενώ πέραν του Chicken war υπάρχουν άλλα οχτώ πιάτα και δύο ειδών burritos, τα οποία υπάρχει… σοβαρός κίνδυνος να σε βάλουν σε σκοτούρες αναποφασιστικότητας.

Για τους Πειραιώτες βέβαια ουδέν πρόβλημα, καθώς το delivery θα τους δώσει όσο χρόνο χρειάζονται για να… εντρυφήσουν στον κατάλογο, ξανά και ξανά.

Facebook Instagram

BBC: Burger Barbeque Corner

Αναπαύσεως 90, Κερατσίνι, τηλ. 2104634788