Χωρίς πατάτες, τζατζίκι, τυροκαυτερή: Ένα απλό μυστικό κάνει αυτό το παραδοσιακό τυλιχτό περιζήτητο (Pics)

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό για ένα τόσο φημισμένο τυλιχτό;
Χωρίς πατάτες, τζατζίκι, τυροκαυτερή: Ένα απλό μυστικό κάνει αυτό το παραδοσιακό τυλιχτό περιζήτητο (Pics)
3 Απριλίου 2024 | 22:00


Οι άνθρωποι της Βόλβης, που δεν εμπνεύστηκαν από το Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες, τοποθετούν ψηλά στην ιεραρχία το κάρβουνο που χρησιμοποιούν στο ψήσιμο. Μιλώντας στην Athens Voice, είχαν πει τα ακόλουθα:

«Είναι λοιπόν κάρβουνα από πουρνάρια στο Άγιο Όρος, ιδανικά θα λέγαμε για σουβλάκια και σουτζουκάκια. Ακούστε τώρα γιατί. Η γραμμή παραγωγής για το συγκεκριμένο κάρβουνο είναι πολύπλοκη. Ψήνονται στο μεγαλύτερο Καμίνι της Ελλάδας, το καμίνι του Αντώνη Καρπούζη στο Δήμο Βόλβης.

Από τη στιγμή που βάζουν τα ξύλα, χρειάζονται πάνω από δέκα μέρες για να γίνει το κάρβουνο και μετά το αφήνουν άλλες πέντε περίπου να ηρεμήσει ώστε να είναι έτοιμο πριν το παραλάβουμε. Ενώ για την ετοιμασία τους όλα γίνονται με φυσικά υλικά και δεν έχουν καθόλου χημικά πρόσθετα. Φτάνουν σε εμάς και τα προσέχουμε όχι σαν κάρβουνα αλλά σαν διαμάντια…».

Με κάρβουνο-διαμάντι λοιπόν ψήνουν το χοιρινό ή του σουτζούκι τους και σου φτιάχνουν ένα τυλιχτό λουκούμι. Το μόνο μείον είναι πως δεν έχουν το κανονικό μέγεθος, αλλά η πίτα είναι πιο μικρή, γι΄αυτό και η τιμή είναι στο 1.80. Αναγκαστικά θα πάρεις 3 τυλιχτά για να χορτάσεις.

Αν ποτέ έχεις δουλειές στο κέντρο ή ψάχνεις κάτι να φας πριν ή μετά το ποτό, τότε η Βόλβη είναι γκανιάν πρόταση.

Η Βόλβη, Ευριπίδου 24, Αθήνα, 2111180587

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved