Σταθερά 2,5€: 4 σουβλατζίδικα με πιτόγυρο-όνειρο που δεν ανέβασαν την τιμή παρά τις αυξήσεις
Βρείτε μας στο

Το σουβλάκι είναι πια είδος πολυτελείας. Σιγά σιγά, όπως το πάει, θα σερβίρεται σε γκουρμέ εστιατόρια. Θα το συναντά κανείς στο Βαρούλκο ή στο CTC και τη Hytra.

Αν κοιτούσε κανείς τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, θα καταλάβαινε πως αυτό που κάποτε αποτελούσε το comfort food και καταλήγαμε να το προτιμάμε σε σχέση με το μπέργκερ ή την πίτσα, λόγω της τιμής του, πια δεν θα είναι τέτοιο.

Στη Θεσσαλονίκη και στις περιοχές που τα τυλιχτά τους είναι θηρία, τότε οι τιμές από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να πιάσουν και τα 4 και τα 4.5 ευρώ. Ήδη πάντως, σε όλη την επικράτεια, έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος της τιμής του σουβλακιού που γνωρίζαμε μέχρι πριν 3 εβδομάδες.

Τα 2.5 ευρώ μας φαίνονταν κάποτε πολλά. Τότε που είχε καταργηθεί το χύμα τσίπουρο και υπήρχε όλος ο ντόρος με τον γλυκάνισο, ήταν η εποχή που το τυλιχτό σουβλάκι πήγαινε από τα 2.20 στα 2.50 ευρώ και ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε επανάσταση. Πού να γνωρίζαμε ότι σε τόσο σύντομο διάστημα, τα 2.5 ευρώ θα φαίνονταν πάμφθηνα..;

«Διαστημικός» γύρος: Το σουβλάκι-θηρίο με το μυστικό συστατικό που θεωρείται το 2ο καλύτερο στην Αθήνα

Σουβλάκι τυλιχτό με καλαμάκι, γύρο ή κεμπάμπ στα 2.5 ευρώ

Όποιος βρίσκει σουβλατζίδικο που να έχει τυλιχτό κάτω από τα 2.80 θα πρέπει να παίρνει μετάλλιο τιμής. Εμείς σου βρήκαμε 4 μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, που όχι μόνο δεν ακολούθησαν την εύκολη λύση της αύξησης, αλλά κρατάνε ακόμα το πιτόγυρο στα 2.5 ευρώ, σε βαθμό ανησυχητικό.

Σταθερά 2,5€: 4 σουβλατζίδικα με πιτόγυρο-όνειρο που δεν ανέβασαν την τιμή παρά τις αυξήσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Διόλου τυχαία, ένα απ΄αυτά τα συναντά κανείς στα Εξάρχεια. Τα Άγραφα είναι μια αξιόλογη επιλογή και ξακουστό για το σημείο. Όλη η πλατεία Εξαρχείων τα έχει τιμήσει. Στα Άγραφα το μόνο τυλιχτό που είναι πάνω από 2.5 ευρώ, είναι αυτό με την πανσέτα. Όλα τα υπόλοιπα, με καλαμάκι, με γύρι, με λουκάνικο, με κεμπάμπ, είναι σταθερά σε αυτό το ποσό.

Στο Express Souvlaki  στον Σταθμό Λαρίσης ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια. Τα τυλιχτά που έχουν πάει στα 2.80 και πάνω, είναι αυτά με το κοτομπέικον, το μπιφτέκι μοσχάρι, το μπριζολάκι και το φιλέτο κοτόπουλο.

Τρίτη επιλογή είναι το Καλαμάκι της Κυρά Σοφίας στο κέντρο. Εδώ έχει μόνο τυλιχτό με καλαμάκι. Το κοτόπουλο και το χοιρινό είναι στα 2.5 ευρώ, το τυλιχτό με καλαμάκι μοσχάρι γάλακτος είναι στα 3.20

Έπος: Το πιτσόγυρο-σκεπαστή που θα βρεις στον Βύρωνα, θα σε κάνει να ξεχάσεις τα σουβλάκια

Τέταρτο μέρος που βρήκαμε, είναι ο Γύρος του Φάρου στη Δάφνη που έχει το τυλιχτό σουβλάκι με καλαμάκι στα 2.5 ευρώ και με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κοτόπουλο ή γεμιστό με τυρί, στα 2.6 ευρώ.

Τα παραπάνω 4 μέρη κανονικά πρέπει να είναι σαν τα πρατήρια βενζίνης σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία για τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας. Όπως αυτοί πάνε εκεί για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ και να πάρουν και καμιά 10αριά μπιτόνια, έτσι κι αυτοί που πάνε σε σουβλατζίδικο που έχει το τυλιχτό 2.5 ευρώ, θα πρέπει να παίρνουν καμιά 20αρια να έχουν για τις δύσκολες ημέρες. Γιατί ποιος ξέρει τι τιμές ξημερώνουν αύριο…

Ούτε πατάτα, ούτε τζατζίκι: Το απλό και υγιεινό πιτόγυρο της Βόλβης έχει ένα μυστικό που το κάνει ακαταμάχητο (Pics)

Διευθύνσεις: Άγραφα, Βαλτετσίου 50, Εξάρχεια

Express Souvlaki, Ηπείρου 68, Σταθμός Λαρίσης

Το Καλαμάκι της Κυρά Σοφίας, Χέϋδεν 15A, Αθήνα

Ο Γύρος του Φάρου, Ακροπόλεως 61, Δάφνη