Le Pavillon
Βρείτε μας στο

Όλα αυτά τα χρόνια εδώ στο Menshouse σε έχουμε συνηθίσει σε πιο διακριτικές προτάσεις για φαγητό και ποτό. Σπανίως θα διαβάσεις σε μας κάτι που να είναι για μια άλλη τσέπη, για ένα μπάτζετ μακρινό. Πάντοτε όμως υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Όπως το Le Pavillon.

Έχει μεγαλύτερη αξία που το γράφουμε εμείς, ακριβώς γιατί δεν μας περισσεύουν τα καλά λόγια για την υψηλή γαστρονομία. Είναι έξω από εμάς και δεν έχουμε μια τέτοια σχέση που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε κριτική μας προς ένα πιάτο.

Αλλά, όπως έχει ειπωθεί και στην ταινία Ρατατούης, το φαγητό δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα συναίσθημα, μια ανάμνηση, μια σύνδεση γεύσης με μια στιγμή. Μοναχική, με παρέα, με έναν έρωτα, το φαγητό πάντοτε κάπου προσκολλάται.

Στο Le Pavillon οι γεύσεις προσκολλάνε στην ηρεμία, στην ψυχική διαύγεια, στην ανοιχτή καρδιά και τη διάθεση να απολαύσεις.

Ο σεφ Jean-Charles Metayer έχει φτιάξει δύο μενού degustation που αφθονούν σε απολαύσεις. Συστήνει τον επισκέπτη – ναι, στο Le Pavillon δεν είσαι πελάτης, δεν είσαι ένα πορτοφόλι και το καταλαβαίνεις κάθε στιγμή – σε νέες ανακαλύψεις. Νιώθεις εξερευνητής στο Le Pavillon.

Ερχόμενος από τη Γαλλία και με 20 χρόνια εμπειρίας στο fine diningn, ο σεφ εξηγεί ότι «Συνδυάζω τις 2 πατρίδες της ζωής μου, την Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις 2 δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Μεσόγειο, δημιουργώ εδώ, στο Le Pavillon με γνώμονα κυρίως την καρδιά μου, το μυαλό μου, την προσωπική μου τεχνογνωσία και της ομάδας μου, όσα πολύτιμα μου δίδαξαν οι τόποι και οι εμπειρίες από τις περιπλανήσεις μου.

Το δικό μου γαστρονομικό σπίτι  – Le Pavillon – στο οποίο είστε πάντα καλεσμένοι, συνοψίζει την φιλοσοφία μου παντρεύοντας αρμονικά την εξαιρετικής ποιότητας Μεσογειακή και κυρίως ελληνική πρώτη ύλη με γαλλικές τεχνικές υψηλής γαστρονομίας… με φόντο πάντα μία ελληνική ατμόσφαιρα, ένα κατεξοχήν ελληνικό τοπίο».

Στο Le Pavillon υπάρχουν δύο μενού. Το ένα μενού αποτελείται από 9 στάδια και κοστίζει 75 € το άτομο. Μεταξύ άλλων θα γευτείς κι ένα μπαρμπούνι με παστουρμά με μους από καπνιστό χέλι  και σάλτσα δεντρολίβανου – το συγκεκριμένο είναι ένα από τα signature dishes του Metayer όπως και ο ψητός αστακός με άρωμα καφέ, γεμιστό κανελόνι σερβιρισμένος με φυστικοβούτυρο και βινεγκρετ ιβίσκου.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Στο δεύτερο μενού γευσιγνωσίας, θα βρεις 12 πιάτα, 12 στάδια στο κόστος των 110€ ανά άτομο με τις καραβίδες Χαλκίδας πάνω σε καρπάτσιο χταποδιού, το ψητό καλκάνι με μαύρη τρούφα, λαγόχορτο και κρέμα μαϊντανού, η ψητή καραμελωμένη πάπια με μαυροδάφνη και κόκκους κακάου αλλά και τα πλούσια σοκολατένια pre desserts και γλυκίσματα να σε τοποθετούν σε ένα άρμα αναψυχής και γεύσεων.

Και στα δύο μενού μπορείς να προσθέσεις το wine pairing και να δοκιμάσεις μια λίστα από 7 ετικέτες, με την wine sommelier του Le Pavillon να είναι εκεί για να σε καθοδηγήσει στους συνδυασμούς και τον ενθουσιασμό της γνώσης.

Όπως το ίδιο κάνουν και τα παιδιά που σερβίρουν και έχουν πάντοτε χαμόγελο και την επιθυμία να σου μεταδώσουν όσα έμαθαν από τον σεφ.

Ξαναγυρίζω στο κομμάτι της διαφοράς «επισκέπτης-πελάτης». Στο ένα σε προσκαλούν, στο άλλο είσαι απλώς ένα πορτοφόλι. Στο Le Pavillon μπορεί να πας για να αφήσεις ένα πολύ σεβαστό ποσό, αλλά κάθε μέλος της πυραμίδας θέλει να σου δώσει πίσω κάτι πολύτιμο. Όλοι τους καταβάλλουν κάθε στιγμή κόπο, φέρνουν κι αυτοί το συναίσθημα της συνάντησης πάνω στο τραπέζι. Δεν είναι αγνώμονες απέναντι σου. Το βλέπεις στο βλέμμα τους.

Όπως εσύ έχεις ένα βίωμα με τα πιάτα που φέρνουν μπροστά σου, έτσι κι αυτοί περιμένουν την απόλαυσή σου για να χαμογελάσουν και να σου δείξουν αυτή την αυθεντική χαρά.

Σε κοιτάνε στα μάτια, μετράνε τις αισθήσεις σου και αυτό τους είναι πολύ πιο σημαντικό από τα λεφτά που δώσεις. Γι΄αυτο και φροντίζουν να μη μετανιώσεις ούτε ευρώ.

Επισκέψου καθημερινά – εκτός απο Δευτέρα –  το όμορφο νεοκλασικό της Αθήνας: 19.00 – 01.00,  Περικλέους 31,  Χαλάνδρι,  2106815774 www.lepavillon.gr.

Τσέκαρε περισσότερα για το Le Pavillon εδώ και για τον σεφ Jean-Charles Metayer εδώ.