Επτασφράγιστο μυστικό: Ο «Καυτερός» θα σου κάνει το καλύτερο τυλιχτό που έχεις φάει ποτέ, αλλά δεν θα σου πει πώς
Βρείτε μας στο

Ειδικά τώρα που οι τιμές έχουν τραβήξει την ανηφόρα, με τα (καθόλου ταπεινά, πια) σουβλάκια να… παρασύρονται από την ακρίβεια, έχει μεγάλη σημασία να κρατήσεις στα χέρια σου το καλύτερο δυνατό έδεσμα, φτιαγμένο με μεράκι από ανθρώπους που κατέχουν την τέχνη όσο ελάχιστοι. Και ο «Καυτερός» στο Χαλάνδρι την έχει την… άτιμη στο τσεπάκι του.

Όπως μάλλον εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, όλο το… ζουμί της υπόθεσης κρύβεται σε μία σάλτσα. Εκείνη που περιχύνει τις δημιουργίες του μαγαζιού και μπαίνει σε κάθε πεινασμένο στόμα που περιμένει υπομονετικά να γευτεί αυτό το μυστικό το οποίο παραμένει επτασφράγιστο εδώ και κάτι παραπάνω από μισό αιώνα.

Τότε ήταν που δημιουργήθηκε το κατάστημα, που στο μεταξύ πέρασε στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη του. Ο κύριος Εξαρχόπουλος ήταν εκείνος που μετέτρεψε ένα στενό δρομάκι του Χαλανδρίου σε ναό της γεύσης κάνοντας τις «συστάσεις» πρώτα στους κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια στις… ορδές των υπολοίπων που καταφθάνουν εκεί βάζοντας σε εντελώς δεύτερο πλάνο την δυσκολία του να βρεις πάρκινγκ ή ακόμη και τραπέζι όταν πέσει το βραδάκι.

Επτασφράγιστο μυστικό: Ο «Καυτερός» θα σου κάνει το καλύτερο τυλιχτό που έχεις φάει ποτέ, αλλά δεν θα σου πει πώς

Την μαγική συνταγή την γνωρίζει πολύ καλά η σύζυγός του αλλά και ο γιος τους, Βασίλης, που πλέον «τρέχει» το μαγαζί και κάνει… αγώνα δρόμου για να ικανοποιήσει τους πελάτες του, ακολουθώντας τα ήδη δοκιμασμένα και σίγουρα βήματα που έμαθε από τους γονείς του.

Στον «Καυτερό» άλλωστε δεν έχουν αλλάξει και πολλά στο πέρασμα του χρόνου. Το ντεκόρ με το σουηδικό ξύλο παραμένει το ίδιο. Το κατάστημα βρίσκεται ακόμη στο ίδιο στενό και οι πελάτες «αναστενάζουν» με την ίδια πικάντικη σάλτσα που συνοδεύει το μυθικό κεμπάπ του. Ζουμερό, ψημένο ακριβώς όπως πρέπει και κομμένο στη μέση, έρχεται συντροφιά με τεμαχισμένες πίτες, κρεμμύδι και λεπτοκομμένες ντομάτες. Ακούγεται απλό και όντως είναι. Μέσα σε αυτήν την απλότητα όμως κρύβεται και μια μαγική ισορροπία. Αν δοκιμάσεις σκέτη την σος ενδεχομένως να μην την αντέξεις. Ως στοιχείο του πιάτου όμως έρχεται και δένει με το υπόλοιπο σύνολο, μετατρέποντας την… ντοματούλα στο υλικό που σβήνει την κάψα και σε κάνει να θες να δοκιμάσεις κι άλλο (κι άλλο κι άλλο), μέχρι να πεις «αμήν»!

Επτασφράγιστο μυστικό: Ο «Καυτερός» θα σου κάνει το καλύτερο τυλιχτό που έχεις φάει ποτέ, αλλά δεν θα σου πει πώς

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Φυσικά όπως κάθε σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του, εκτός από κεμπάπ θα βρεις εκεί και καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλο), αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι αδιαμφισβήτητος σταρ της υπόθεσης παραμένει το κεμπάπ με την φοβερή και τρομερή σάλτσα του.

Μια σάλτσα που πάντως δεν κάνει διακρίσεις ταξικού τύπου. Έχει… γαργαλήσει τους γευστικούς κάλυκες κάθε πεινασμένου, ακόμη και εγχώριων σελέμπριτις, με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαδάκη ή Χάρη Ρώμα να είναι μόνο μερικοί από αυτούς, ενώ στην μοναδικότητα του «Καυτερού»… υποκλίθηκε κάποτε ακόμη και ο «διάδοχος» του πάλαι ποτέ ελληνικού θρόνου, «πρίγκιπας» Νικόλαος που παραδέχθηκε ότι αυτό το μαγαζί στο Χαλάνδρι παραμένει ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της γεύσης!