Ζεστό, απευθείας απ’ τον φούρνο: Το φουλ σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο με την πλούσια κρέμα που περιμένεις στην ουρά για να το γευτείς (Pics)
Βρείτε μας στο

Για τους λάτρεις του γαλακτομπούρεκου είναι σαφές πως μία και μόνο λάθος λεπτομέρεια στην εκτέλεση της συνταγής είναι σε θέση να καταστρέψει το γλυκό που αγαπάμε από παιδιά. Δεν θα ήταν ψέμα αν λέγαμε πως πρόκειται για γλυκό που είναι δύσκολο να βρεις στην αγορά όπως ακριβώς το θέλεις: με πλούσια κρέμα, έντονη γεύση και ζουμερό, με… ατελείωτο σιρόπι.

Οι ψαγμένοι, όμως, ξέρουν. Ξέρουν και επιλέγουν με τα μάτια κλειστά το νούμερο ένα γαλακτομπούρεκο της Αθήνας, που μέχρι σήμερα μένει πιστό στην παραδοσιακή συνταγή αιώνων.

Για τον Κούτρα στη νέα Σμύρνη δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα έχουμε πει, τα έχουμε φάει (και ξαναφάει) και ξέρουμε καλά ότι γαλακτομπούρεκο σαν αυτό δεν θα βρούμε πουθενά αλλού.

Φέτος τα Χριστούγεννα, όμως, αφήσαμε στην άκρη την παραδοσιακή συνταγή με το τραγανό φύλλο και ενδώσαμε στον πειρασμό της πιο γιορτινής εκδοχής του γαλακτομπούρεκου για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα.

Ζεστό, απευθείας απ’ τον φούρνο: Το φουλ σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο με την πλούσια κρέμα που περιμένεις στην ουρά για να το γευτείς (Pics)

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Κούτρας προτείνει την εκδοχή του γαλακτομπούρεκου καταϊφιού, με όσους το δοκίμασαν να μην μπόρεσαν να μείνουν στο ένα κομμάτι. Ούτε καν στο ένα ταψάκι!

Στην ουσία, πρόκειται για μία πιο «εξελιγμένη» συνταγή του κλασικού γαλακτομπούρεκου με την υπογραφή Κούτρα, με τo πλούσιο, φουλ σιροπιασμένο καταΐφι πάνω και κάτω να αγκαλιάζει την πλούσια κρέμα – και όλα αυτά με μία διακριτική essence πορτοκαλιού να κλέβει την παράσταση.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Μπορεί το γαλακτομπούρεκο καταΐφι να το έχεις πετύχει ξανά σε κάποιο τραπέζι, σε καμία περίπτωση όμως δεν το έχεις γευτεί σε τόσο grande, ολόφρεσκη εκδοχή. Τόσο φρέσκια που παραλαμβάνεις το γαλακτομπούρεκό σου καυτό, βγαλμένο απευθείας από τον φούρνο, καθώς λόγω ημερών η παραγωγή είναι μεγάλη και οι ανυπόμονοι να το γευτούν πολλοί.

Δική μας συμβουλή; Για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως, φρόντισε να έχεις παραγγείλει το ταψάκι σου μία ημέρα πριν, προκειμένου να εξασφαλίσεις το ότι θα βρεις την ώρα που επιθυμείς και δεν θα χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά.

Ζεστό, απευθείας απ’ τον φούρνο: Το φουλ σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο με την πλούσια κρέμα που περιμένεις στην ουρά για να το γευτείς (Pics)

Ο κ. Κώστας που αναλαμβάνει την παρασκευή των γαλακτομπούρεκων θα φροντίσει να το πάρεις στα χέρια σου ζεστό-ζεστό, ενώ η κ. Ελένη δεν θα σε αφήσει να φύγεις προτού δοκιμάσεις τα υπέροχα μελωμένα μελομακάρονα παραγωγής τους!

Tip: Αν και καταΐφι, μη φοβηθείς να ζητήσεις να στο πασπαλίσουν με μπόλικη κανέλλα. Το αποτέλεσμα θα σε αφήσει άφωνο…

Και πάμε στοίχημα πως σε δύο ημέρες θα είσαι ξανά στον Κούτρα για το 2ο ταψάκι!

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 165, Νέα Σμύρνη
210-933 3331