Ταξίδι και φαγητό: Σε ένα μικρό χωριό θα βρεις την ταβέρνα με τα πιο νόστιμα πιάτα στην Ελλάδα (Pics)
Βρείτε μας στο

Ταξίδι και φαγητό. Να ένας μαγικός συνδυασμός που ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν. Δύο απολαύσεις που μας κάνουν να σηκώσουμε με αγαλλίαση ψηλά το ποτήρι μας και να φωνάξουμε από τα βάθη της ψυχής μας: Εβίβα! Καλή ώρα όπως λέγεται η ταβέρνα που μας βγάζει σήμερα ο δρόμος…

Αν θες να φας καλά, αν αποζητάς την εμπειρία στο πιάτο σου, τότε ξεκινά το συντομότερο δυνατό για Κορινθία. Κοντά στο Κιάτο, στο Βοχαϊκό, στην επαρχιακή οδό Βραχατίου-Νεμέας. Μια ώρα απόσταση από την Αθήνα, για τους αναγνώστες εκ πρωτεύουσας. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να σου ανοίξει ακόμα περισσότερο η όρεξη.

Οι κρεατοφάγοι ειδικά, θα βρουν τον παράδεισό τους σε τούτο το ναό της γεύσης. Η μυρωδιά της τσίκνας έρχεται να διεγείρει τις αισθήσεις και να σε προετοιμάσει για κάτι πραγματικά πολύ δυνατό. Τα πάντα είναι προσεγμένα στην εντέλεια. Το μενού ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο μοντέρνο. Τι να πάρεις; Βασικά τι να… μην πάρεις; Διαβάζεις και θες να φας και τον κατάλογο! Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς έχει κάνει «παπάδες».

Φωτογραφία

Η σπανακόπιτα με το τραγανό, βουτυράτο φύλλο Βηρυτού είναι ένα ποίημα, οι κολοκυθοκεφτέδες θα πρέπει να διδάσκονται ως πρότυπο του είδους, οι φακές μπελούγκα είναι ένα ταξίδι, ενώ λαχταριστά τσιπς πατάτας καταφτάνουν για σένα με μια σως από κατσικίσιο γάλα, μετσοβόνε και μουστάρδα Ντιζόν. Αλλά αν μας ρωτάτε το προσωπικό μας best off, από τα ορεκτικά, τότε θα φωνάξουμε με ένα στόμα, μια φωνή το εξής: Χειροποίητος καβουρμάς από πρόβατο με δύο οργανικά αυγά στη μέση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Καθώς είπαμε βέβαια, το φόρτε του Εβίβα είναι τα κρεατικά του. Μοσχαράκι, συκωτάκι, αρνίσια παϊδάκια, προβατίνα, όλα να γλύφεις τα δάχτυλα σου. Πρώτη ύλη και τρόπος παρασκευής στην απόλυτη αρμονία, έτσι ώστε το ζουμερό να σμίγει όσο σπάνια θυμάσαι με το νόστιμο. Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε το φαγητό σας με πολύ καλά κρασιά μέσα από μια ιδιαίτερη ψαγμένη λίστα, θα σας κατευθύνουν σερβιτόροι-σομελιέ με άρτια γνώση του αντικειμένου.

Ταξίδι και φαγητό: Σε ένα μικρό χωριό θα βρεις την ταβέρνα με τα πιο νόστιμα πιάτα στην Ελλάδα (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ταξίδι και φαγητό: Σε ένα μικρό χωριό θα βρεις την ταβέρνα με τα πιο νόστιμα πιάτα στην Ελλάδα (Pics)

Οι ιδιοκτήτες του Εβίβα, οι αδελφοί Γιώργος και Δημήτρης Μαυρονάσιος, κατάφεραν κάτι πραγματικά δύσκολο: Να φτιάξουν ένα εστιατόριο που όταν πας, ξαναπάς σε τοποθεσία που δεν την λες προνομιακή. Με σεβασμό και ευλαβική προσοχή στην πρώτη ύλη (θα βρείτε χαρακτηριστικά εκλεκτά κρέατα ξηρής ωρίμασης), με μέριμνα για τον πελάτη, με μαστοριά στην προετοιμασία και στο ψήσιμο. Εκεί που η οικειότητα της παράδοσης συναντά την τόλμη της καινοτομίας. Στα συν και η διακόσμηση του μαγαζιού. Ζεστή και φιλόξενη, με έξτρα μπόνους μια καταπράσινη αυλή που κάθεσαι άνετα και το χειμώνα – για όλα υπάρχει μέριμνα.

Φωτογραφία

Φεύγοντας από το Εβίβα νιώθεις ένα πολύ περίεργο συναίσθημα. Από τη μία, θες να κρατήσεις αυτήν την τόση ποιότητα για σένα, να την έχεις όλη για… πάρτη σου. Από την άλλη κατανοείς ότι οι θησαυροί είναι πραγματικά τέτοιοι μόνο όταν τους μοιράζεσαι. Και αρχίζεις να κοινοποιείς. Να ενημερώνεις φίλους και γνωστούς. Αυτό είναι το ταξίδι του φαγητού – στην υγεία μας ή μάλλον Εβίβα!