Μαεστρικό ψήσιμο, ποιοτικές πρώτες ύλες: Η ταβέρνα που ξετρέλανε τον Μπόρις Τζόνσον είναι για 50 χρόνια το στέκι των καλοφαγάδων
Βρείτε μας στο

Εάν δεν περάσεις από την συγκεκριμένη ταβέρνα όταν βρεθείς στα Καλάβρυτα, μάλλον δεν μπορείς να καυχιέσαι ότι γνωρίζεις καλά τα μυστικά της περιοχής…

Εδώ και δεκαετίες η ταβέρνα του Βαρβιτσιώτη συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας που έχει βάλει σκοπό να σερβίρει γνήσιο ελληνικό φαγητό, διαφημίζοντας τα καλά αυτού του τόπου στα πέρατα της οικουμένης.

Και πώς, άλλωστε, να μην συμβεί αυτό, όταν στα τραπέζια του έχουν φιλοξενηθεί προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και των τεχνών, με τελευταία τέτοια εξέχουσα προσωπικότητα να είναι ο Μπόρις Τζόνσον!

Μαεστρικό ψήσιμο, ποιοτικές πρώτες ύλες: Η ταβέρνα που ξετρέλανε τον Μπόρις Τζόνσον είναι για 50 χρόνια το στέκι των καλοφαγάδων

Ο γνωστός Βρετανός πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και παλιότερα δήμαρχος του Λονδίνου, είναι τακτικός επισκέπτης της πατρίδας μας και προ ημερών σε ακόμη ένα ταξίδι του βρέθηκε για ένα τριήμερο στα Καλάβρυτα, όπου… τίμησε την… σούβλα!

Όπως γράφουν και τοπικά Μέσα, έδειξε ιδιαίτερη αδυναμία στα παϊδάκια, αλλά και σε διάφορα άλλα κρεατικά που εδώ και χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του δημοφιλούς εστιατορίου.

Μαεστρικό ψήσιμο, ποιοτικές πρώτες ύλες: Η ταβέρνα που ξετρέλανε τον Μπόρις Τζόνσον είναι για 50 χρόνια το στέκι των καλοφαγάδων

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στην ταβέρνα του Βαρβιτσιώτη βέβαια, δεν χρειάζεται να είναι κανείς διάσημος ή εστεμμένος (γιατί έχουν περάσει και τέτοιοι από εκεί) για να απολαύσει το γαστρονομικό ταξίδι που υπόσχεται και υλοποιεί αυτό το άκρως προσεγμένο μέρος.

Όλα εδώ είναι τακτοποιημένα και μελετημένα στην εντέλεια ώστε ακόμη και σε ημέρες που η ζήτηση χτυπάει «κόκκινο» να μην υπάρξει άνθρωπος που να μείνει δυσαρεστημένος από τις υπηρεσίες του προσωπικού του καταστήματος.

Μαεστρικό ψήσιμο, ποιοτικές πρώτες ύλες: Η ταβέρνα που ξετρέλανε τον Μπόρις Τζόνσον είναι για 50 χρόνια το στέκι των καλοφαγάδων

Φυσικά όλα όταν μιλάμε για φαγητό ξεκινούν από τις πρώτες ύλες και στου Βαρβιτσιώτη η ποιότητα των τοπικών προϊόντων είναι συνθήκη αδιαπραγμάτευτη.

Βασικό χαρακτηριστικό των δημιουργικών πιάτων που σερβίρονται είναι προφανώς η εποχικότητα που εγγυάται την απόλυτη φρεσκάδα, με ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα πάντως να είναι η δική τους εκδοχή για την γνωστή σε όλους χωριάτικη σαλάτα.

Σερβίρεται με παξιμάδια χαρουπιού, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, πάστα ελιάς και κάπαρη, με ακόμη ένα συστατικό το οποίο είναι και εκείνο που φαίνεται ότι κάνει την διαφορά. Το αρμούζι.

Μαεστρικό ψήσιμο, ποιοτικές πρώτες ύλες: Η ταβέρνα που ξετρέλανε τον Μπόρις Τζόνσον είναι για 50 χρόνια το στέκι των καλοφαγάδων

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γαλακτομικό προϊόν το οποίο αποτελεί το «παιδί» της φημισμένης φέτας Καλαβρύτων με στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο προέρχεται επίσης από το ίδιο γάλα.  «Αυτό το θυμάμαι από τη μητέρα μου, καθώς τότε έβαζαν στο ξύλινο βαρέλι τη φέτα και πρόσθεταν μέσα γιαούρτι», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Κώστα, και τις συζύγους τους Γιώτα και Σία, συνεχίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πάντα το καλύτερο!