Αφράτο, τραγανιστό ψωμάκι, καλοψημένο λουκάνικο: Βρήκαμε το καλύτερο χοτ ντογκ της Αθήνας (Pics)
Βρείτε μας στο

Από πότε τα χοτ ντογκ βγαίνουν από τα δέντρα; Από τότε που τριγυρίζουν στην Αθήνα πεινασμένοι και μερακλήδες του street food.

Αυτή η στιχομυθία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον διάλογο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στη Νεράιδα Και Το Παλικάρι, αν οι σεναριογράφοι ζούσαν στο 2023 και είχαν πάει να φάνε χοτ ντογκ στο Joshua Tree Cafe.

Αν και δεν το προγραμμάτιζα να μπω τόσο γρήγορα στο ψητό – τόσο ψητό όσο το λουκάνικό του – τελικά, η μοίρα τα θέλησε έτσι ώστε να κάνω γρήγορα την αποκάλυψη και να αφαιρέσω ενδιαφέρον από εσένα αναγνώστη, που ενδεχομένως, και μάλλον πολύ λογικά, άνοιξες άλλο tab και γκούγκλαρες Joshua Tree Cafe για να δει τί παίζει με το χοτ ντογκ του.

Και όπως γκούγκλαρες, βρήκες έναν μακρύ κατάλογο με πολλά όμορφα καλούδια στις πλατφόρμες όπου υπάρχει το μενού και έκανες μια βαρβάτη παραγγελία να τα δοκιμάσεις όλα.

Ναι, στο Joshua Tree Cafe θα βρεις ένα γευστικότατο και χορταστικό Sloppy Jane με μπιφτέκι φακής. Ναι, θα βρεις ένα sando με παντζάρι και χούμους. Ναι, θα βρεις τις καλύτερες γλυκοπατάτες με σιμιγδάλι και μπαχαρικά και πικάντικη σος.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, θα βρεις, κι όσο πάω να το γράψω τόσο σκέφτομαι γιατί δεν αφιέρωσα το κείμενο στις γλυκοπατάτες του, ένα από τα καλύτερα χοτ ντογκ που έχεις φάει.

Σε αυτό το μαγαζί που βρίσκεται περίπου 2 χρόνια στην Αναπαύσεως, κοντά στο Ά Νεκροταφείο, θα αναστηθεί η πείνα σου και η διάθεσή σου. Και ναι, το ξέρω πως ήταν πολύ προφανές λογοπαίγνιο, άρα κακή προσπάθεια, όμως ποιος νοιάζεται όταν βάζεις στο στόμα σου ένα τόσο πληθωρικό χοτ ντογκ.

Κι αφού ακούμπησα τα όρια του dirty talking, ας περάσω στο ψητό.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Αφράτο και σχετικά τραγανιστό ψωμάκι για χοτ ντογκ. Ένα λουκάνικο beyond καλοψημένο και με μπαχαρικά που θα έκανε και έναν μη vegan να το καψουρευτεί. Καραμελωμένα κρεμμύδια. Λάχανο τουρσί. Sweet Chili Sauce, Vegan Mayo και Σος Αβοκάντο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη J T Coffee n’ bites n’ such (@joshuatree_cafe)

Όλα αυτά τα υλικά απλώνονται πάνω στο λουκάνικο και το ψωμί και συνθέτουν ένα όργιο γεύσεων που ακουμπάνε όλο το φάσμα. Έχει την πικάντικη γλυκάδα του τσίλι και των καραμελωμένων κρεμμυδιών, έχει το κάπως πικρό από τη σος αβοκάντο, έχει το αλμυρό του λουκάνικου, έχει το umami, έχει και το ξινό από το τουρσί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη J T Coffee n’ bites n’ such (@joshuatree_cafe)

Κι όταν έρχεται η στιγμή της πρώτης μπουκιάς, θες ένα στρατηγικό πλάνο για το πώς θα ξεκινήσεις, πού θα μπει το στόμα σου. Στόχος είναι να μην πέσει τίποτα κάτω. Δύσκολα θα το καταφέρεις με τόσο πληθωρικό χοτ ντογκ. Δεν πειράζει. Στο τέλος, θα γλείφεις και τα δάχτυλα σου.

Joshua Tree Cafe, 2109239747