Δεν περισσεύει χώρος για ορεκτικά: Μερίδες που πιάνουν όλο το πιάτο και «εξωγήινα» αρνίσια παϊδάκια στας… εξοχάς των Αθηνών
Βρείτε μας στο

Το μόνο που έχει αλλάξει σε εκείνο το σημείο στα Καλύβια είναι ο κόμβος κυκλοφορίας τριγωνικού σχήματος από τον οποίο πήρε το όνομά του το μαγαζί. Όλα τα υπόλοιπα στο «Τρίγωνο» παραμένουν εδώ και δεκαετίες απαράλλαχτα. Οι ιδιοκτήτες, πολλοί από τους εργαζόμενους και –φυσικά- οι τεράστιες λαχταριστές μερίδες κρεατικών που έκαναν την συγκεκριμένη ταβέρνα σημείο αναφοράς!

Προφανώς όλο το… ζουμί κρύβεται στην πρώτη ύλη. Και στο «Τρίγωνο» οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη. Ξεκινώντας από την περίοδο πριν το 1990 που ο Κωνσταντίνος Καρακασίλης διατηρούσε εκεί κρεοπωλείο και στη συνέχεια μαζί με τον γαμπρό του, Ανδρέα Κόλια, άνοιξαν μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση εστίασης η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό διατηρεί τον ίδιο χαρακτήρα.

Δεν περισσεύει χώρος για ορεκτικά: Μερίδες που πιάνουν όλο το πιάτο και «εξωγήινα» αρνίσια παϊδάκια στας… εξοχάς των Αθηνών

Σε τέτοιο βαθμό που δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες σε διάφορες ειδικότητες (σερβιτόροι, ψήστες κλπ) που παραμένουν στο ίδιο πόστο! «Για μένα είναι αρκετά συγκινητικό το γεγονός ότι όταν γεννήθηκα, κάποιοι από τους σερβιτόρους της ταβέρνας ήρθαν στο μαιευτήριο για να ευχηθούν στη μητέρα μου, κι εγώ τώρα δουλεύω μαζί τους. Τους βλέπω πια σαν συγγενείς μου και εκείνοι από την πλευρά τους εμένα σαν παιδί τους», είχε πει παλιότερα η Αγγελική, κόρη του «πατριάρχη» της επιχείρησης.

Δεν περισσεύει χώρος για ορεκτικά: Μερίδες που πιάνουν όλο το πιάτο και «εξωγήινα» αρνίσια παϊδάκια στας… εξοχάς των Αθηνών

Όλη η οικογένεια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκεται με την δουλειά, με τους ρόλους να εναλλάσσονται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες. Εκείνο που δύσκολα αλλάζει είναι η ιεροτελεστία για τα κρεατικά που ξενικά από την αγορά τους και ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία και στάδια μέχρι να βρεθεί στο πιάτο και μπροστά στους πελάτες που στέκονται με δέος απέναντί του. Οι προμηθευτές παραμένουν οι ίδιοι από Μυτιλήνη και Θράκη κατά κύριο λόγο, ενώ στη συνέχεια περνούν από τα χέρια των πλέον έμπειρων ειδικών προκειμένου να γίνουν οι σωστές κοπές, τα ζυμώματα και όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα μετατρέψουν το κρέας σε λαχταριστό φαγητό.

Δεν περισσεύει χώρος για ορεκτικά: Μερίδες που πιάνουν όλο το πιάτο και «εξωγήινα» αρνίσια παϊδάκια στας… εξοχάς των Αθηνών

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Την τιμητική τους φυσικά έχουν τα αρνίσια παϊδάκια τα οποία κάνουν… παρέλαση και θεωρούνται το απόλυτο must, την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα πιάτα δεν πηγαίνουν πίσω. Το πεντανόστιμο και τεράστιο μπιφτέκι και το κοντοσούβλι είναι πιάτα των οποίων η μη παραγγελία συνιστά… έγκλημα για όποιον αποφασίσει να φτάσει μέχρι τα Καλύβια!

Παλιότερα όλα αυτά σερβίρονταν με τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος, δηλαδή καλοψημένα, αλλά καθώς οι εποχές αλλάζουν, εφόσον είστε από τους… άλλους, μην ντραπείτε να τα ζητήσετε αλλιώς. Οι χαμογελαστοί και εξυπηρετικοί σερβιτόροι είναι βέβαιο ότι δεν θα σας… κατακρίνουν και θα μεταφέρουν τις επιθυμίες σας στους κορυφαίους ψήστες οι οποίες θα ετοιμάσουν τις μερίδες σας.

Δεν περισσεύει χώρος για ορεκτικά: Μερίδες που πιάνουν όλο το πιάτο και «εξωγήινα» αρνίσια παϊδάκια στας… εξοχάς των Αθηνών

Όλα τα παραπάνω καλούδια μπορείτε να απολαύσετε συνοδεία των λίγων αλλά παραδοσιακών ορεκτικών. Τζατζικάκι, κολοκυθάκια τηγανητά και μερικές σαλάτες έχει το μενού, αφού το κρέας αποτελεί την βάση αυτού του ταξιδιού γεύσης και το μόνο που χρειάζεται είναι κάτι… δροσερό για να μην κατεβαίνει ξεροσφύρι!

  • Φωτογραφίες από Tripadvisor