Νόστιμα, αυθεντικά και οικονομικά: Το μαγαζί που θα φας σαν σουλτάνος με λιγότερα από 20 ευρώ το άτομο
Βρείτε μας στο

Το ντονέρ, παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστό όσο είναι το κεμπάπ στη χώρα μας, έχει ωστόσο φανατικούς οπαδούς. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναζητούν ένα καλό μαγαζί που να φτιάχνει ντονέρ χωρίς παράλληλα να χρειαστεί να πληρώσουν πολλά χρήματα.

Ως γνωστόν, το κεμπάπ, το ντονέρ καθώς και πολλά άλλα εδέσματα έρχονται από τη γειτονική Τουρκία. Μάλιστα, εκείνο που ίσως δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως ο όρος κεμπάπ και ντονέρ δεν αφορά το είδος του κρέατος που χρησιμοποιείται, αλλά τον τρόπο ψησίματος. Για τους Τούρκους ότι ψήνεται στα κάρβουνα, λέγεται κεμπάπ.

Τι πιο αυθεντικό λοιπόν, από το να φάς ντονέρ ή κεμπάπ από έναν Τούρκο; Ένα τέτοιο μαγαζί υπάρχει στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, στη Νέα Σμύρνη το μαγαζί Doner Tzi, σερβίρει αυθεντικές τούρκικες συνταγές που είναι μαγειρεμένες από Τούρκους. Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια από τον Γιλμάζ και τη γυναίκα του Σουλτάν και ο στόχος τους εξαρχής ήταν να σερβίρουν πιάτα της τουρκικής κουζίνας που δύσκολα συναντάμε σε αντίστοιχα μαγαζιά στην Αθήνα.

Το ντονέρ ψήνεται σε «ντονέρ μεκάν» μια μαντεμένια κατασκευή, με ειδικά ραφάκια όπου τοποθετούνται και καίγονται τα ξύλα και από μπροστά η κάθετη σούβλα ψήνει το κρέας ομοιόμορφα.

Το συγκεκριμένο μαγαζί, αν και μικρό σε κάνει γρήγορα να αισθανθείς οικεία, ενώ σου βγάζει κάτι από μια άλλη εποχή. Σίγουρα όμως θα πρέπει να τονιστεί και η σχέση ποιότητας τιμής.

Όλο και λιγότερα είναι πλέον τα μαγαζιά εστίασης στα οποία μπορεί να βρει κανείς ικανοποιητική σχέση ποιότητας τιμής. Λόγω της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας του covid, αλλά και του ολοένα και αυξανόμενου πληθωρισμού στη χώρα μας, τουλάχιστον την περασμένη χρονιά, οι καταστηματάρχες προσπαθούν να διατηρήσουν την πελατεία τους, αυξάνοντας τις τιμές, ενώ η ποιότητα στα πιάτα πέφτει κατακόρυφα. 

Εδώ, δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς όλες οι συνταγές είναι παρασκευασμένες με γνήσια υλικά, όπως για παράδειγμα το παραδοσιακό τούρκικο πιλάφι που συνοδεύει τα πιάτα με κρέας και είναι μαγειρεμένο με φρέσκο βούτυρο μπασμάτι και αυτό του δίνει μια έξτρα νοστιμιά.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Σίγουρα στο τέλος, που θα έρθει ο λογαριασμός, θα τρίβετε τα μάτια σας, αλλά οχι για τον λόγ που νομίζετε. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ/άτομο, ενώ συνοδεύεται πάντα από ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό που θυμίζει γαλακτομπούρεκο και κιουνεφέ.

Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε.