το Αρχοντικό Μαρούσι μαγειρευτά
Βρείτε μας στο

Είσαι ένας άνθρωπος που εργάζεται σε μια εταιρεία, σε ένα γραφείο. Και δεν προλαβαίνεις τις 3 από τις 5 καθημερινές να μαγειρέψεις σπίτι για να πάρεις στη δουλειά. Και ψάχνεις καλά μαγειρευτά, για να μην καταλήγεις κάθε λίγο και λιγάκι σε μπεργκεροσουβλάκια.

Ε, αν η δουλειά σου είναι στο Μαρούσι, την Κηφισιά, την Πεύκη, το Χαλάνδρι, τότε η αναζήτησή σου καθημερινά δεν θα πρέπει να διαρκεί πολύ. Σε μια από τις σπάνιες φορές στη ζωή μας όταν πρόκειται για delivery από e-food ή Wolt, δεν ανοίγουμε 14 καρτέλες και δεν εξετάζουμε τα μενού σε 14 μαγαζιά για να καταλήξουμε να πάρουμε αυτό που παίρνουμε πάντα.

Βγαίνει επιλογή Το Αρχοντικό στο Μαρούσι και τελειώνει κάθε συζήτηση. Πρόκειται για ένα κατάστημα με όνομα-σφραγίδα, θρυλικό. Πώς όταν ζητάς οδηγία για να πας σε ένα μέρος, κάποιοι δε σου λένε να πας δεξιά ή αριστερά, αλλά σε κατευθύνουν με pins σε μαγαζιά; Το Αρχοντικό είναι αυτό ακριβώς το μαγαζί.

Αν θες να κινηθείς κάπου μετά τον κόμβο Κηφισίας, αν έχεις κάποια συνάντηση εκεί γύρω, το Αρχοντικό είναι τοπόσημο. Λες «ξέρεις το Αρχοντικό;», σου απαντού «Ναι» και γνωρίζεις πως θα βρεθείτε με άνεση.

Για πολλούς μάλιστα, το Αρχοντικό είναι το μέρος όπου γίνεται η συνάντηση. Γιατί ποιος δεν θέλει να κάνει ένα επαγγελματικό ραντεβού ή ένα lunchbreak σε ένα μαγαζί με φανταστικό φαγητό;

Το Αρχοντικό μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα πως τα μαγειρευτά του δεν υπακούν στον κανόνα που λέει «μαγαζί που έχει πολλά πιάτα, μάλλον έχει μέτριο προς κακό φαγητό». Ίσα ίσα που, αν μπεις μια οποιαδήποτε μέρα, θα βρεις 6-7 επιλογές στις σαλάτες, 6-7 επιλογές τουλάχιστον στα ορεκτικά και διψήφιο αριθμό επιλογών σε μαγειρευτά και σε σχάρας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TO ARXONTIKO 1967 (@toarxontiko1967_restaurant)


Τα περισσότερα είναι σταθερές επιλογές, αλλά γίνονται προσθαφαιρέσεις ανάλογα την εποχή. Αν πάρεις αυτές τις μέρες, που είναι ακόμα καλός ο καιρός, θα βρεις τα φανταστικά του γεμιστά. Έχει επίσης συχνά φασόλια, μελιτζάνες με φέτα, μπριάμ, γίγαντες και ρεβύθια. Γενικώς, τα λαδερά του είναι τοπ. Εγώ έχω ξετρελαθεί με το σπανακόρυζο και με τα φασολάκια.

Πιάτα με κρέατα δεν έχω δοκιμάσει μιας και δεν τρώω κρέας, αλλά μου έχουν εξυμνήσει το παστίτσιο του, το κοκκινιστό κοτόπουλο και το ψαρονέφρι του. Για πιο fit κατάσταση, η ομελέτα με κοτόπουλο κι ανθότυρο θα γίνει η safe επιλογή σου, το comfort zone σου.

Εγώ έχω ποντάρει πάντως στη σαλάτα ταμπουλέ με κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά και φέτα, που είναι θρεπτική, υγιεινή και δροσιστική. Ειδάλλως, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να πάρεις τη μακαρονοσαλάτα με πέννες, λιαστές ντομάτες και κρέμα λεμονιού που είναι φανταστική.


Ευρισκόμενο σε μια περιοχή γεμάτη εταιρείες, το Αρχοντικό καλύπτει την πλειοψηφία των εργαζομένων που παραγγέλνουν ή κάθονται στις καρέκλες του και όλοι τους καταλήγουν χορτάτοι και πλήρως ικανοποιημένοι, τόσο γευστικά όσο και οικονομικά, αφού τα μαγειρευτά του κάνουν γύρω στα 6 ευρώ.

Ειδικά γεμιστά, στην Αθήνα δεν βρίσκεις κάτω από 8 ευρώ. Και σου βάζουν και δύο πατάτες. Ενώ στο Αρχοντικό έχεις 5-6 να τις ευχαριστηθείς. Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Εδώ, ο Παράδεισος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Θρεπτικό, υγιεινό, για fit τύπους, οικονομικό. Τι άλλο να ζητήσω ο μεροκαματιάρης;

A, παραλίγο να ξεχάσω ένα από τα best sellers του: τη σκοπελίτικη τυρόπιτα.

* Δες το καθημερινό μενού εδώ.