Παίρνεις χαρτί, στυλό και παραγγέλνεις: Στο μαγαζί - ωδή στην απλότητα θα φας τέλεια ψαρικά σε τιμές που θα νομίζεις πως έκαναν λάθος
Βρείτε μας στο

Στη σύγχρονη εποχή, του Instragram και της πόζας, κάποιοι μπορεί να το δουν και να στραβοκοιτάξουν, να πάνε και μη φύγουν ικανοποιημένοι. Επειδή άργησαν να τους εξυπηρετήσουν, επειδή δεν τους μίλησαν «μελιστάλαχτα». Αυτοί οι κάποιοι όμως δεν είναι το κοινό που απευθύνεται ο Ιωνικός, όχι η… ομάδα, το μαγαζί.

Και όχι επειδή είναι σνομπ, αγενές ή κάτι τέτοιο. Αλλά επειδή ξέρει πολύ καλά τι είναι, τι προσφέρει και πώς. Έτσι έγινε κοσμαγάπητο, έτσι βαδίζει με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια. Με την αυθεντικότητα, με το λαϊκό του χαρακτήρα.

Εδώ τα πράγματα είναι απλά: Έρχεσαι για να φας νόστιμα, κοιτώντας τους γύρω σου στα μάτια και όχι την οθόνη του κινητού σου. Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη, είσαι ενεργό μέλος της όλης ιστορίας.

Ξεκινάει με το που κάτσεις. Που θα πρέπει εσύ να γράψεις την παραγγελία σου σε χαρτί, με στυλό. Κανένα πρόβλημα, αν υπάρχει ένα είναι πως δεν (θα) ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Σε βοηθάμε: Πάρε… όλο τον κατάλογο.

Παίρνεις χαρτί, στυλό και παραγγέλνεις: Στο μαγαζί - ωδή στην απλότητα θα φας τέλεια ψαρικά σε τιμές που θα νομίζεις πως έκαναν λάθος

Μιλάμε για σούπερ ψαρικά σε εξίσου σούπερ τιμές. Γεύεσαι τη θάλασσα, νιώθεις την αγάπη και τη φροντίδα για τη λεπτομέρεια. Οι γαρίδες έρχονται στο πιάτο μαεστρικά ψημένες, το ίδιο και ο γαύρος. Η τηγανητή κουτσουμούρα είναι ένα ποίημα, το ίδιο τα μπακαλιαράκια και τα καλαμαράκια. Αλλά σαν τη σαρδέλα του δεν έχει – πώς γίνεται να είναι τόσο καλή, μόνο ο ψήστης το γνωρίζει.

Με ούζο ή μπίρα, η κάθε μπουκιά θα κατεβαίνει με τον τρόπο που πρέπει, ιεροτελεστία πραγματική. Και τώρα που καλοκαίριασε γίνεται ακόμα καλύτερο. Τραπεζάκια έξω και νιώθεις πως είσαι αλλού, μακριά από την πόλη, τα άγχη και τις αβεβαιότητες της καθημερινότητας.

Γλυκά Νερά: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στην καταγγελία βασανισμού του Γεωργιανού από αστυνομικούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ντροπή με τον γιατρό που έκανε την καταγγελία για τον δικηγόρο

ΟΚ, ακριβώς επειδή δεν είναι μυστικό και στόμα με στόμα τον Ιωνικό τον μάθανε πολλοί, τις μέρες και τις ώρες αιχμής θα ζοριστείς να βρεις τραπέζι, επικρατεί το αδιαχώρητο. Επίσης τότε είναι που το σέρβις είναι πιο αργό. Οργανώσου από νωρίς, λέμε εμείς, αξίζει τον κόπο, το χρόνο. Και αν μπορείς, πήγαινε μια καθημερινή. Τότε θα το ευχαριστηθείς στην ολότητά του ως εμπειρία.

Παίρνεις χαρτί, στυλό και παραγγέλνεις: Στο μαγαζί - ωδή στην απλότητα θα φας τέλεια ψαρικά σε τιμές που θα νομίζεις πως έκαναν λάθος

Και το τονίζουμε ξανά, επειδή κάθε άλλο παρά μικρό πράγμα είναι στης ακρίβειας τον καιρό: Το μαγαζί δεν μεγαλοπιάστηκε ούτε (ξ)έχασε τον εαυτό του με την επιτυχία. Συνεχίζει να σε κοιτάει στα μάτια και να σου προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, φτηνά. Με κοντά 20 ευρώ το άτομο θα φύγεις «σκασμένος» με την καλή την έννοια.

Στην οδό Προύσης 17, στη Νίκαια, σκαρώνονται πολύ ωραίες καταστάσεις. Με αυτόν τον «όπως παλιά» τρόπο που τόσο αγαπάνε και εκτιμάνε όσοι ακόμα επιμένουν να δίνουν σημασία σε όσο πραγματικά πρέπει. Κόντρα ενδεχομένως στο πνεύμα των καιρών