Great Bear Rooftop
Βρείτε μας στο

Το κείμενο απευθύνεται φανατικά στους λάτρεις των μπαρ, δηλαδή σε εκείνους που αρνούνται πεισματικά να καταφύγουν στα social media για να βρουν κάποιον άγνωστο/η και να κλείσουν ραντεβού σχεδόν στα τυφλά.

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 15-20 χρόνια μέσω του διαδικτύου, δεν είναι φλερτ. Όχι, ούτε αν γίνει βιντεοκλήση. Εξάλλου πέρασε η εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού, όταν αρκετοί ήθελαν (και δικαιολογημένα) να περάσουν την ώρα τους με chat κ.λπ.

Σκοπός είναι να προσεγγίσει και να διερευνήσει κανείς όλες τις αισθήσεις του ανθρώπου που έχει βάλει στο μάτι. Προφανώς το internet δεν μπορεί να το προσφέρει αυτό. Οι διεργασίες γίνονται όταν υπάρχει κοινή φυσική παρουσία. Όταν ενώνονται οι ματιές, όταν προσπαθείς να επεξεργαστείς τη στάση του σώματος, όταν παρατηρείς τον περίγυρο για να βγάλεις συμπεράσματα…

Είναι σαν μία παρτίδα σκάκι, αρκεί φυσικά να υφίσταται πράγματι ενδιαφέρον κι από τον/την απέναντι. Οι κινήσεις πρέπει να είναι μετρημένες και σωστές. Ώσπου να έρθει η κατάλληλη στιγμή για την κίνηση-ματ. Να βρει ο βασιλιάς τη βασίλισσα. Ή έστω την… ντάμα του, αφού μια χαρά στρατηγική έχει και το τάβλι. Κακά τα ψέματα, στο 99% των περιπτώσεων, το αρσενικό θα επιδιώξει τη γνωριμία και τη συζήτηση. Αυτό δεν έχει αλλάξει, ακόμη κι αν η γυναίκα έχει προ πολλού εγκαταλείψει αλλοτινούς ρόλους που τη μείωναν.

Η πιο ανερχόμενη περιοχή: Ο ναός του φλερτ στην Αθήνα που πάει ο νεαρόκοσμος για να βρει το άλλο του μισό

Σαφέστατα, η έννοια του φλερτ δεν βάλλεται μόνο από τα social media, αλλά κι από την αγριάδα των καιρών μας. Πολλά τραγούδια που ακούγονται στα κλαμπ έχουν βάναυσο στίχο. Ανήλικοι εμφανίζουν μαχαίρια με τη συχνότητα που οι παλιότερες γενιές έβγαζαν, στη ζούλα, ένα τσιγάρο για να καπνίσουν. Οδηγοί είναι έτοιμοι, όχι μόνο να βρίσουν, αλλά και να πιαστούν στα χέρια. Η πανδημία χειροτέρεψε την κατάσταση, όπως φανερώνει η αύξηση σε αντικαταθλιπτικά και ναρκωτικά.

Αυτή, λοιπόν, η αγριάδα, συνδυαστικά με την άμεση πρόσβαση σε «ροζ» ιστοσελίδες, έχει εν πολλοίς αλλοιώσει τον τρόπο σκέψης των νεότερων. Τα αγόρια, ορμώμενα φυσικά κι από τη μεγαλύτερη δεκτικότητα των κοριτσιών, εν συγκρίσει με άλλες εποχές, προσπαθούν να πάνε απευθείας από το 1 στο 10. Παιδιά, όσο γεροντίστικο κι αν θα ακουστεί αυτό, όταν ανεβαίνουμε μία σκάλα, πατάμε βήμα-βήμα. Αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος κουτρουβαλιάσματος. Και, όχι, δεν εννοούμε ότι θα… πέσει το θηλυκό.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Δεκτές κι οι ενστάσεις από τα αρσενικά που δεν βγάζουν άκρη με τα «ψωνισμένα θηλυκά», αλλά σκοπός αυτού του θέματος, δεν είναι να αναλυθεί περαιτέρω η έννοια του φλερτ και της γενικής αλληλεπίδρασης.

Αυτές οι αράδες γράφονται με στόχο να σταλεί το εξής μήνυμα: Βρείτε τον κατάλληλο χώρο, εκείνον που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα ούτως ή άλλως, προκειμένου να επιδοθείτε και στο… σπορ.

Προτεραιότητα είναι να περνάτε καλά με την παρέα σας, να απολαμβάνετε τη μουσική και την όλη ατμόσφαιρα. Αν έχετε πάει κάπου με σκοπό μόνο το φλερτ, πιθανότατα αυτό να κάνει «μπαμ». Και σίγουρα το πρόσημο είναι αρνητικό για εσάς.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν σίγουρα μαγαζιά, στην πλειοψηφία τους νυχτερινά προφανώς, που μπορούν να συνδυαστούν τα πάντα, αβίαστα, χωρίς προγραμματισμούς και πιέσεις.

 

Η πιο ανερχόμενη περιοχή: Ο ναός του φλερτ στην Αθήνα που πάει ο νεαρόκοσμος για να βρει το άλλο του μισό

Ένα εξ αυτών στέκεται στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στον αριθμό 8 της πλατείας Θεάτρου. Ονομάζεται Great Bear Rooftop και όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, βρίσκεται σε μία ταράτσα. Από κάτω του υπάρχει το Selina Hostel.

Εκεί, λοιπόν, πιθανότατα κάποιος/α θα παρουσιαστεί που θα σε καθηλώσει. Οk, όχι όπως θα το κάνει η θέα της Ακρόπολης, διότι πολύ απλά εκείνη δεν έχει αντίπαλο. Το περιβάλλον, όμως, ενισχύει την επιθυμία για φλερτ. Τα καθαρά ποτά, το φαγητό, η μουσική, τα ανάλαφρα ντυσίματα… Ξέρετε τώρα.

Όταν μιλάμε για Ελλάδα και καλοκαίρι, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Απλώς, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν κάποια μέρη που τονώνουν την έννοια της αλληλεπίδρασης. Ιδιαίτερα κάθε Πέμπτη, από τις 19:00 μέχρι περίπου τη 01:00, το “Great Bear Rooftop” ζει μεγάλες πιένες.

Πρόκειται για πάρτι που διοργανώνει ο Γιώργος Καλοκαιρινός και ο Νίκος Τζάθας, οι οποίοι «τρέχουν» το πρότζεκτ “Juicy Athens“.

Το συνταίριασμα χαλαρών ντόπιων με τουρίστες, πέραν όλων των προαναφερθέντων, δίνει μία αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Κι όμως είσαι στην Αθήνα. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Απογειώνεσαι στο “Great Bear Rooftop”, προσγειώνεσαι με λίγο αλκοόλ ή ένα μπέργκερ, ακούς, βλέπεις, εστιάζεις και… ξανά απογείωση. Προς τον απέναντι. Πάντα με σεβασμό, ευγένεια και τακτ. Έτσι είσαι κερδισμένος ό,τι κι αν συμβεί.