Σουβλατζίδικο, Πειραιάς, όνομα περιοχής στη Λατινική Αμερική. Είναι ένα τρίπτυχτο που διασφαλίζει την επιτυχία στο σουβλάκι, πως θα φας κάτι υψηλού επιπέδου. Αρκούν και 2 από τα 3, όπως στο Καλαμάκι Αβάνα στο Ψυχικοχαλάνδρι, αλλά όταν έχεις και τα 3, μιλάμε για απογείωση.
Γι’ αυτό και η Νικαράγουα (χώρα στην Κεντρική Αμερική, που είναι Λατινική Αμερική) είναι ένα μέρος για να φας σουβλάκι που δεν γίνεται να χάσεις την ευκαιρία.
Ο κυριότερος λόγος είναι πως ακολουθούν τον εκσυγχρονισμό του old school. Εσχάτως, όλο και περισσότερο έχουν αρχίσει να επανέρχονται στην κορυφή τα τυλιχτά που το πάνε παραδοσιακά, με μπιφτέκι, κρεμμύδι, ντομάτα και τα μπαχαρικά, χωρίς σος, χωρίς τηγανητές πατάτες.
Αυτό το τελευταίο, στο μαγαζί το έχουν κάνει και σημαία ή, για την ακρίβεια, μπλουζάκια και ποστ στα social media.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οκ, έχουν ένα τυλιχτό με καλαμάκι κοτόπουλο με τζατζίκι χειροποίητο, αλλά στο κεμπάπ το μόνο που θα βάλουν, είναι κόκκινη σάλτσα, όπως το έκαναν και το κάνουν Αρμένιοι και Έλληνες της Μικράς Ασίας που έφεραν το σουβλάκι στην Ελλάδα.
Οι επιλογές για τυλιχτό είναι 4, κεμπάπ, κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και, το 2ο πιο ενδιαφέρον, με αρμένικο σουτζούκι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πατάτες no pasaran
Πατάτες σε τούτο το μαγαζί, που στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο θα μπορούσε να είναι φούρνος σε νησί και σίγουρα όχι σουβλατζίδικο, θα βρεις μόνο στην μερίδα που έχουν και ποτέ μέσα στο τυλιχτό.
Με σιελ παράθυρα και παραθυρόφυλλα σε έναν λευκό τοίχο να δημιουργούν διαφορετικές προσδοκίες, η Νικαράγουα μπόρεσε να φέρει μια παραδοσιακή πρόταση στον Πειραιά και μέσα σε λίγους μήνες από την αρχή του έτους, όταν και πρωτοεμφανίστηκε, έγινε αγαπημένη επιλογή.
Και το καταφέρνει χωρίς να χτυπάει ολοήμερα λειτουργίας. Τις καθημερινές, εκτός Δευτέρας, είναι ανοιχτό από τις 13:00 μέχρι τις 22:00 και το Σάββατο στις 18:00 έχει κλείσει. Κυριακή και Δευτέρα μένει κλειστό.
Αυτό σίγουρα γίνεται για πολλούς λόγους, αλλά ένας είναι πως κάνουν με πολύ ιδιαίτερο τρόπο τις πατάτες, που τελειώνουν γρήγορα και μετά δεν έχουν να εξυπηρετήσουν. Κάτι πολύ παράξενο για μαγαζί που απαγορεύει διά ροπάλου τις πατάτες στο τυλιχτό.
Η Νικαράγουα, ως φιλοσοφία και ως τελικό προϊόν, μπαίνει στην ίδια κατηγορία με μαγαζιά όπως ο Κώστας στην Αγίας Ειρήνης, ο Λευτέρης ο Πολίτης στην Ομόνοια ή ο Τόμας στον Νέο Κόσμο, και υπόσχεται να υποστηρίξει μαζί με τα άλλα το old school σουβλάκι, αυτό όπου το κρέας και η ένωσή του με τα δροσερά και πικάντικα στοιχεία, είναι το μόνο που χρειάζεται, χωρίς να προβαίνει σε ακραιότητες βλ. τυροκαυτερή.
Οδυσσέα Ανδρούτσου 149
Τηλέφωνο: 213-099.2200