Το σιρόπι ξεχειλίζει, η κρέμα όνειρο: To καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας μόλις έγινε ακόμα πιο «αμαρτωλό»

Αν κάποτε σε τρέλαινε μία φορά, τώρα θα θέλεις να φας το ταψί μόνος σου.

Οι λάτρεις του (καλού) γαλακτομπούρεκου γνωρίζουν καλά πως στο συγκεκριμένο γλυκό, είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Γιατί ποιος δεν θέλει να φάει το αγαπημένο του σιροπιαστό ολόφρεσκο, φουλ στο σιρόπι, καυτό, βγαλμένο μόλις απ’ τον φούρνο, με την κρέμα να διαλύεται στο πιάτο, χαρίζοντας στον ουρανίσκο γεύση παλιάς Αθήνας;

Αν όλα αυτά σου ακούγονται too good to be true, μάλλον είσαι από τους ελάχιστους που δεν έχουν γευτεί το #1 γαλακτομπούρεκο της Αθήνας στο οποίο υποκλίνεται ολόκληρη η Νέα Σμύρνη – και όχι άδικα. Γιατί το γαλακτομπούρεκο του Κούτρα, βλέπεις, έχει γίνει καθημερινότητα για τους νεοσμυρνιώτες ήδη από το 1958, με την οικογένεια να κρατά σταθερή την ποιότητα των προϊόντων της και… επτασφράγιστο μυστικό τη συνταγή της επιτυχίας του γαλακτομπούρεκου που δικαίως θεωρείται το κορυφαίο της Αθήνας εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια.

Η πλούσια κρέμα του με essence πορτοκαλιού και το τραγανό, σιροπιαστό του φύλλο με την πασπαλισμένη, μυρωδάτη κανέλλα έχει -όπως είναι λογικό- ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, με τον Κούτρα να κάνει την έκπληξη και να μας χαρίζει μία ακόμα πιο grande εκδοχή του γλυκού που λατρέψαμε.

Τι εννοούμε; Ότι προς έκπληξή μας, τις τελευταίες εβδομάδες το θρυλικό γαλακτομπούρεκο της Νέας Σμύρνης αναβαθμίστηκε (αλήθεια, πόσο ακόμα;) και έγινε ακόμα πιο σιροπιαστό σε σημείο που… το σιρόπι ξεχειλίζει απ’ το ταψάκι και η κρέμα του έχει καταφέρει να είναι πιο νόστιμη και ζουμερή από κάθε άλλη φορά!

Πώς το κατάφεραν αυτό; Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε. Η εικόνα, όμως, μιλά από μόνη της…

Στο σαν ξεχασμένο στον χρόνο παραδοσιακό μαγαζάκι της οικογένειας Κούτρα, το γαλακτομπούρεκο εξακολουθείς να το βρίσκεις καθημερινά, ζεστό-ζεστό από τα χεράκια του ιδιοκτήτη, κυρίου Κώστα Αντωνίου, μιας και τα όλα τα σιροπιαστά της οικογενειακής αυτής επιχείρησης (μπακλαβάς, σαραγλί, κανταΐφι και πολλά ακόμα) βγαίνουν συνεχώς από τον φούρνο και πωλούνται ολόφρεσκα και απόλυτα πιστά στην παραδοσιακή συνταγή αιώνων.

Αν, λοιπόν, σε βγάλει ο δρόμος στην Ελευθερίου Βενιζέλου της Νέας Σμύρνης, κάνε μια στάση στον αριθμό 165 και τη χάρη στον ουρανίσκο σου να γευτείς τη νέα εκδοχή του πιο νόστιμου γαλακτομπούρεκου που θα έχεις ποτέ δοκιμάσει.

Η κυρία Ελένη θα σε υποδεχτεί πάντα με το χαμόγελο και θα σου προσφέρει να δοκιμάσεις ό,τι λαχταρά η ψυχή σου.

Και πίστεψέ μας, από τον Κούτρα είναι αδύνατο να μη φύγεις με δυο σακούλες καλούδια – μεταξύ των οποίων και το μαμαδίστικο παγωτό με την παχύρρευστη υφή και γεύση (βανίλια, σοκολάτα και καϊμάκι) βγαλμένη από τα ’60s…

                                                                                                     Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 165, Νέα Σμύρνη