Το σουβλατζίδικο που δίνεις μάχη για ένα τυλιχτό, κάνει σκόνη τις γνωστές συνταγές

Με απίθανο τυλιχτό - κοντοσούβλι ως best seller

Απαιτούνται κότσια καθώς και μία διαφορετική όσο και ξεκάθαρη ιεράρχηση προτεραιοτήτων, προκειμένου να καταφέρεις να βρεις τη δύναμη και τον τρόπο να πας κόντρα σε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, σε αυτό που μας παρουσιάζεται ως μονόδρομος σε περιβάλλον ισχυρού ανταγωνισμού. Ένα σουβλατζίδικο στο κέντρο της Αθήνας κάνει σκόνη όλες τις γνωστές συνταγές επιτυχίας. Κάτι που δεν το εμποδίζει, κάθε άλλο, να έχει το δικό του φανατικό και πολυπληθές κοινό, να αποτελεί το καταφύγιο και το αγαπημένο μυστικό των απανταχού μερακλήδων. Το Γιώργος και Μάνος δεν είναι ένα μαγαζί σαν όλα τα άλλα, όχι δεν είναι…

Μα να κλείνει τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές να μην το πηγαίνει παραπέρα από τις 5:30 το απόγευμα; Πού ακούστηκε ξανά αυτό; Ειδικά τα ΣΚ, είναι που οι περισσότεροι περιμένουν να «δουλέψουν». Να όμως που στη γωνία Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, τα πράγματα δεν κινούνται με τους συνήθεις ρυθμούς, με τα συνήθη «πρέπει». Κάτι που αυξάνει κατά πολύ τη γοητεία και την αυθεντικότητα του μέρους. Αδιαπραγμάτευτο εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Από τότε δηλαδή που δύο αδέλφια, ο Γιώργος και ο Μάνος, ξεκίνησαν αυτήν την οικογενειακή επιχείρηση – πλέον, συνεχίζει μόνο ο δεύτερος.

Πάνω από όλα βέβαια είναι οι γεύσεις. Η εκλεκτή πρώτη ύλη, ειδικά στο κρέας. Η προσοχή στην λεπτομέρεια και η αντιμετώπιση των πραγμάτων με τη φιλοσοφία «έτσι θα το έκανα και στο σπίτι μου». Αυτό που έκανε «όνομα» το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο ήταν το – φοβερό και τρομερό – τυλιχτό με το κοντοσούβλι. Τότε που το ξεκίνησαν ως επιλογή (με μυστική συνταγή από την Τρίπολη) δεν υπήρχε πουθενά αλλού. Και ακόμα και τώρα, σπάνια το βρίσκεις. Γιατί απαιτεί γνώση, μαστοριά, εξειδίκευση. Αρετές που σε αυτό το εξαρχειώτικο σουβλατζίδικο υπάρχουν σε γενναίες δόσεις.

Το κοντοσούβλι αποτελεί σταθερά το best seller του μαγαζιού, σε χοιρινό αλλά και σε κοτόπουλο (επιλογή που προστέθηκε στο μενού τα τελευταία χρόνια). Ο κόσμος υποκλίνεται και στον χειροποίητο γύρο, γίνεται «μάχη» για το ποιος θα προλάβει. Σε κάθε περίπτωση, κάθε μέρα, εκεί κατά τις 5 με 5:30 το απόγευμα, η κατάληξη είναι πάντα η ίδια: Sold out.

Είναι ένα σουβλατζίδικο που γεμίζει χαρά και νοσταλγία τους παλαιότερους καθώς βρίσκουν ένα εκλεκτό «όπως παλιά». Ενωμένο μάλιστα με τα ποιοτικά στάνταρ του σήμερα. Σημειωτέον πως δεν μιλάμε για ένα μαγαζί ξεχασμένο στο χρόνο, κάθε άλλο. Και ανακαίνιση έκανε τα τελευταία χρόνια, και ξεχωρίζει για την γρήγορη και σωστή εξυπηρέτησή σου. Το να κάνεις τελικά τα πράγματα σωστά με τους δικούς σου όρους, δεν είναι πολυτέλεια. Το Γιώργος και Μάνος, στα Εξάρχεια, είναι ένα σουβλατζίδικο που μας το αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.