«Οι Έλληνες θα με σκοτώσουν…»: Το δίλημμα του Ματίας Λεσόρ

Για καλό ήταν, μην σε ανησυχούμε…

Όταν ενώνουμε τις έννοιες «ελληνικό φαγητό» και «ξένος μπασκετμπολίστας» το όνομα του Εβάν Φουρνιέ είναι το πρώτο που μας έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό. Από εκείνη τη μέρα που μυήθηκε στον Αχιλλέα στον Νέο Κόσμο και έπαθε την πλάκα της ζωής του δοκιμάζοντας το ενδεχομένως κορυφαίο πιτόγυρο στην Αθήνα, ο Γάλλος σταρ του Ολυμπιακού βάλθηκε να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερα εδέσματα της χώρας που τον φιλοξενεί (όπως τον σιμιγδαλένιο χαλβά). Φροντίζει μάλιστα να μοιράζεται τις εντυπώσεις του μέσω social media, να κάνει κριτικές, να κυνηγάει τη διάδραση και την πληροφορία. Και ο Ματίας Λεσόρ που κολλάει με όλα αυτά; Απαντήσεις παρακάτω…

Ναι, τελικά ήταν ένας άλλος Γάλλος μπασκετμπολίστας και δη του Παναθηναϊκού, που κλήθηκε να δείξει πόσο καλά γνωρίζει την ελληνική κουζίνα. Στη νέα εκπομπή με τίτλο Taste of Europe του γαλλικού ιντερνετικού καναλιού SKWEEK. Που ως concept έχει ακριβώς αυτό. Το τι αρέσει δηλαδή από φαγητά στους μεγαλύτερους σταρ της Ευρωλίγκας. Τόσο από την κουζίνα της πατρίδας τους όσο και της χώρας όπου αγωνίζονται.

Ο Ματίας Λεσόρ έκανε σεφτέ στην εκπομπή και το πλήρες επεισόδιο θα βγει on air την Τετάρτη (9/7). Περιμένοντας, πήραμε μία πρώτη… γεύση των όσων είπε μέσα από ένα teaser. Αρχικά ο άσος των «Πρασίνων» καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε τρία παραδοσιακά φαγητά της Μαρτινίκας, από την οποία κατάγεται. Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι της «δοκιμασίας». Γιατί αμέσως μετά του ζητήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε τρία ελληνικά εδέσματα, το σουβλάκι, τον γύρο και τον μουσακά. Ποιο θα έβαζε «βασική 5άδα»; Ποιο στον πάγκο; Και ποιο θα «έκοβε», θα έστελνε δηλαδή στην εξέδρα τρόπον τινά;

«Ω, οι Έλληνες θα με σκοτώσουν… Αν πω σουβλάκι και γύρος, δεν είναι το ίδιο πράγμα», είπε γελώντας ο Ματίας Λεσόρ. Δείχνοντας πως έχει γνώση, έστω και βασική, για το μεγάλο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μπιφ, περί του τι είναι σουβλάκι, τι καλαμάκι, τυλιχτό. Οφείλουμε να χειροκροτήσουμε το πόσο καλά ξέρει τα της πατρίδας μας, αυτό σημαίνει προσαρμογή!

Όσο για την απάντησή του; Άφησε «εκτός αγώνα» τον μουσακά και αποφάσισε να ξεκινήσει με γύρο βασικό, κρατώντας το σουβλάκι (ή καλαμάκι) στον πάγκο. Και όπως είπαμε, όλο αυτό ήταν απλώς το… πρόγευμα. Περιμένουμε το πλήρες βίντεο, στο οποίο, λένε οι πληροφορίες, ο Ματίας Λεσόρ φόρεσε ποδιά και μαγείρεψε μία ελληνική σπεσιαλιτέ!

Ματίας Λεσόρ – Δες το teaser video που κλήθηκε να διαλέξει το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό: