Ξεπουλάει από νωρίς: Στο μαγαζί με το κορυφαίο κοντοσούβλι της Αθήνας μην κάνεις το λάθος να πας αργά

Ένας old school και καλτ ναός της γεύσης που παίρνει άριστα με τόνο

Στην εποχή του «όλα είναι εικόνα», like στο Instagram και viral, θέλει κότσια να μπορείς να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και μάλιστα να βαστάς γερά. Να συνεχίζεις , τουτέστιν, να κάνεις τα πράγματα με το δικό σου τρόπο, να μην πέφτεις στην παγίδα του εύκολου εντυπωσιασμού. Άλλωστε υπάρχει το κοινό που θα σε ακολουθήσει εκεί έξω. Αρκεί να μείνεις πιστός στον εαυτό σου, στις αρχές σου, σε όλα αυτά που σε καθιέρωσαν. Και κάπως έτσι φτάνουμε σε αυτό που πολλοί αποκαλούν, με πάθος, ως το κορυφαίο κοντοσούβλι στην Αθήνα.

Η… πινέζα του GPS μας πάει καρφί στην οδό Σκιάθου 102 στα Πατήσια. Εκεί στέκει, χρόνια ολόκληρα, μια ψησταριά που ποτέ δεν αλλοίωσε τον αρχικό της χαρακτήρα. Ένας καλτ ναός της γεύσης, θα έλεγε κανείς. Το τυλιχτό με κοντοσούβλι είναι το διαχρονικό «δεν παίζεται» του μαγαζιού. Τόσο νόστιμο, τόσο λαχταριστό.

Φτιαγμένο με μαεστρία στην κάθε του λεπτομέρεια. Καθότι προφανώς δεν είναι απλή ιστορία το να βγάλεις θαύμα γεύση. Χρειάζονται πολλά να γίνουν σωστά, στην εντέλεια που λέμε. Η εκλεκτή πρώτη ύλη, οι μελετημένες κοπές, το μαρινάρισμα, το σωστό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά όλα αυτά είναι υπεραπαραίτητα. Αν δε, συνδυάζονται  με προσιτή τιμή και γενναίες μερίδες, ε τότε… έρωτας! Για ένα κοντοσούβλι απ’ αλλού. 100% χειροποίητο, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι, με γεύση που σε κάνει την ώρα που τρως να σκέφτεσαι πως πρέπει να πάρεις κι άλλο επειδή «αποκλείεται να μου φτάσει!»

Δεν έχει τίποτα το δήθεν, τίποτα το ψεύτικο η ψησταριά αυτή στα Πατήσια. Η απλότητα και η αυθεντικότητα σχηματοποιούν την εικόνα και έχουν δημιουργήσει μια στρατιά πιστών που δεν αλλάζουν με τίποτα το συγκεκριμένο μαγαζί. Είναι old school; Ναι, και; Αυτή είναι η μεγαλύτερη γοητεία του, αυτό το κάνει να αντέχει στον ανταγωνισμό, να διατηρεί θέση στις καρδιές τόσων ανθρώπων.

Μόνο που αν… ψήθηκες να κάνεις μια επίσκεψη για να δοκιμάσεις από κοντά και να αποκτήσεις δική σου, εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος (λέγεται και «ρεπορτάζ»…) μια συμβουλή σου δίνουμε: Μην φτάσεις πολύ αργά. Όχι γιατί θέλουμε σώνει και ντε να μην φας μες τη μαύρη νύχτα (και πέσεις με βαρύ το στομάχι για ύπνο) αλλά επειδή, πολύ απλά, παίζει σοβαρά να μην βρεις κοντοσούβλι ούτε για δείγμα. Το sold out είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και γίνεται από αρκετά νωρίς. Έχει κι άλλες εκλεκτές επιλογές το μενού βέβαια, απλά ενημερώνουμε για το best seller, να ‘μαστε ξηγημένοι.

Μήτε να στηρίζεις τις ελπίδες σου στο delivery. Δεν προσφέρεται ως επιλογή, είπαμε, εδώ τα πράγματα είναι σαν άλλοτε. Παραγγέλνεις, το «τσακίζεις» επί τόπου ή λίγο παρακάτω! Μέχρι την επόμενη φορά που αυτό το κοντοσούβλι θα σου… μυρίσει στην καρδιά, κάτι που στάνταρ δεν θα αργήσει πολύ, λέγεται και καλώς εννοούμενος εθισμός.