Μες στην τρέλα της καθημερινότητας, του «τρέχω να προλάβω τα πάντα», μοιάζει πολυτέλεια να καταφέρεις να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να προετοιμάσεις κάτι για να φας για πρωινό. Οπότε οι περισσότεροι καταφεύγουν στην εύκολη λύση: Κάτι τυποποιημένο ή κάτι «ετοιματζίδικο» απ’ έξω. ΟΚ, για μία στο τόσο, το καταλαβαίνουμε. Αλλά είναι πραγματικά κρίμα να συμβαίνει συνέχεια. Και καθόλου επωφελές για την υγεία μας και την τσέπη μας.
Υπάρχουν πραγματικά εξαιρετικές επιλογές σε κάδρο «φτιάξτο μόνος σου». Και healthy και πεντανόστιμες, γιατί αυτά τα δύο κάνουν πολύ πιο συχνά ταίρι απ’ αυτό που κάποτε μας έκαναν να πιστεύουμε. «Θησαυρούς» γεύσης μπορείς να φτιάξεις και μαζί να «μπουστάρεις» τον οργανισμό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…
Σε αυτό το πλαίσιο, σου έχουμε μια πρόταση. Αναδιατυπώνουμε: Μια εξαιρετική πρόταση. Γιατί αυτό που σου δίνουμε, είναι δοκιμασμένο. Εδώ στο Menshouse πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε! Το ξεκινήσαμε έτσι, για τη φάση και σε χρόνο dt έγινε το αγαπημένο μας πρωινό, το φτιάχνουμε 3-4 φορές την εβδομάδα και δεν κάνουμε «δίχως του». Φουλ πηγή ενέργειας, με 15 γραμμάρια πρωτεΐνης «εντός» για να είσαι και συμβατός με το νέο (ορθότατο) trend της εποχής.
Ναι, αυτή η σπιτική πουτίγκα, γιατί περί αυτού πρόκειται αλλά χωρίς ίχνος ζάχαρης, θα γίνει το πρωινό κόλλημά σου και σου υποσχόμαστε πως θα την νιώθεις καλύτερα και από γλυκό. Παίρνοντας την ώθηση που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα με καλή διάθεση και ενέργεια. Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και δεν νομίζεις ότι προλαβαίνεις να το φτιάχνεις; Θα σε… μαλώσουμε. Πραγματικά μια απόφαση είναι, για το καλό σου. Να το βάλεις στόχο, να αφιερώσεις 5 λεπτά από το προηγούμενο βράδυ όλα κι όλα. Είναι μια λύση εύκολη, γρήγορη και θρεπτική. Τα έχει όλα: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, φρούτο και βεβαίως, νοστιμιά!
Η υγιεινή σπιτική πουτίγκα χωρίς ζάχαρη που είναι καλύτερη και από γλυκό:
Τι πρέπει να έχεις:
- 200 γρ κεφίρ (ή 200 γρ γάλα αμυγδάλου για vegan εκδοχή)
- 15 γρ βρώμη
- 15 γρ σπόρους chia
- 1 κ.σ. ψύλλιο (φλοιός psyllium)
- 3–4 αποξηραμένα δαμάσκηνα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γλ. κακάο άγλυκο
- κανέλα κατά προτίμηση
- Λίγες σταγόνες στέβια
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μπολ ή βαζάκι, βάλε το κεφίρ (ή το γάλα αμυγδάλου).
- Πρόσθεσε τη βρώμη, chia, ψύλλιο, κακάο, κανέλα και δαμάσκηνα.
- Ανακάτεψε πολύ καλά με κουτάλι ή σύρμα.
- Σκέπασε και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.