Αυστηρα για μερακλήδες: Πολίτικη κουζίνα απ' το υπερ-«Πέραν»
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Αυστηρα για μερακλήδες: Πολίτικη κουζίνα απ’ το υπερ-«Πέραν»

Η πολίτικη κουζίνα σας των ονείρων σας, σας περιμένει στο πιο ιστορικό στέκι της Νέας Χαλκηδόνας!

-Πεινάω -Ξέχασέ το- Και η δίαιτα; -Άστη από Δευτέρα, σάμπως η πρώτη φορά θα είναι ή η τελευταία; – Με έπεισες, πάμε.

Μετά από ένα σύντομο διάλογό έχεις πάρει την σωστή απόφαση και ετοιμάζεσαι να το γιορτάσεις. Τα 19 ολόκληρα λεπτά της αυστηρής δίαιτας, σου φάνηκαν αιώνες. Πού πάμε να το κάψουμε; Κάπου ωραία, ζεστά και μερακλήδικα…

Εμείς που αγαπάμε τις ιδιαίτερες γεύσεις και την πολίτιμη κουζίνα, ξέρουμε ότι το Νο1 στέκι στην Αθήνα είναι το υπέροχο «Πέραν» στη Χαλκηδόνας. Αν δεν το γνωρίζετε κάντε έναν κόπο να το επισφθείτε και θα μας θυμηθείτε (αν δείξετε ότι μας θυμάστε στέλνοντας μας και δυο μεζέδες πολύ θα το εκτιμήσουμε).

peran-3-500

Οι παραδοσιακές γεύσεις, τα μπελαλίδικα φαγητά και τα γλυκά – κόλαση είναι τρεις μόνο από τους λόγους που αν αποφασίσετε να το επισκεφτείτε μία φορά, θα σας γίνει συνήθεια (οι άλλοι 33 βρίσκονται στο μενού)

Από το λαχματζούν στο κιουνεφέ!

Στο «Πέραν» θα τα φάτε (όλα). Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Ή τουλάχιστον όσα αντέχετε πριν σκάσετε από το φαγητό.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Το ιστορικότερο εστιατόριο της Χαλκηδόνας κερδίζει με το σπαθί και το πιρούνι του τον τίτλο του πιο αγαπημένου μας, καθώς συνδυάζει παράδοση, γεύση, ωραίο περιβάλλον και δώρο το… ταξίδι στο παρελθόν, αφού με το που θα μπείτε μέσα, θα ξεχάσετε πως βρίσκεστε στην Αθήνα.

peran-8-500

Οι μαγευτικές πολίτικες μυρωδιές, τα εντυπωσιακά πιάτα και η μουσική από τα βάθη της Κωνσταντινούπολης, θα σας ταξιδέψουν σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα.

Το γεύμα σας θα αρχίσει με ένα ψωμάκι – πειρασμό που θα φτάσει νωρίς νωρίς στο τραπέζι σας, αμέσως μόλις βγει από τον παραδοσιακό φούρνο με ξύλα του εστιατορίου. Ένα πολύ λεπτό καρβέλι ψωμί σίγουρα δε σας φαινόταν τόσο χορταστικό. Προσέξτε όμως! Ξεγελά… Και το τελευταίο που θέλετε είναι να φουσκώσετε πριν καν περάσετε στο κυρίως πιάτο.

peran-1-500

Το παραδοσιακό λαχματζούν (αραβική πίτα με κιμά και κόκκινη σάλτσα), το κοτόπουλο ντονέρ και η σαλάτα ταμπουλέ (με ντομάτα, φρέσκο μαϊντανό και πληγούρι) είναι από τα διασημότερα πιάτα του μαγαζιού, ωστόσο αυτό που το Menshouse ξεχώρισε είναι το κα-τα-πληκ-τικό γιαουρτλού με την υπογραφή «Πέραν».

peran-6-500

Πρόκειται για μια βουτιά στη γεύση την οποία θα απολαύσετε αν επιλέξετε μεταξύ κεμπάπ ή ντονέρ, όλα με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι.

Ακόμα ένα πιάτο που αξίζει την προσοχή μας είναι το υπέροχο Αλή Ναζίκ Ούρφα, με πουρέ μελιτζάνας ελαφρά αρωματισμένο με μείγμα κιμά και σκόρδο. Είπαμε άλλωστε, το «Πέραν» είναι αυστηρά για μερακλήδες!

Παραδοσιακό γλυκό για… το σβήσιμο!

Φάγαμε, ήπιαμε, μα σα να λείπει κάτι… Μην ψάχνετε πολύ. Αυτό που λείπει είναι μια γλυκιά γεύση από την Πόλη που θα κλείσει την επίσκεψή σας στο «Πέραν» με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

kiounefe-peran

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε για επιδόρπιο το εξαιρετικής γεύσης κιουνεφέ, το οποίο ψήνεται σε ειδικό τηγάνι και μελώνεται από επαγγελματίες του είδους. Πρόκειται για μαλλί κανταϊφιού με άγλυκο τυρί που μόλις βγει από το φούρνο –έτσι καυτό όπως είναι- μελώνεται και προαιρετικά συνοδεύεται από μια μπάλα παγωτό.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Εμείς όχι!

Άραγε θα αντέξετε να απολαύσετε και τον καφέ που –παραδοσιακά προσφέρεται- μετά το γεύμα;