Το Burrito του Grexico παίζει στα ίσια απέναντι στο αγαπημένο σου γυρόνι

Το Γκρέχικο -όπως προφέρεται σωστά- μπορεί να είναι «καμαρούλα μια σταλιά» χωμένη κάπου στο Σύνταγμα, όμως βάζει τα γυαλιά σε «ολόκληρα» εστιατόρια με κουζίνες, στο μέγεθός του.
Το Burrito του Grexico παίζει στα ίσια απέναντι στο αγαπημένο σου γυρόνι
6 Οκτωβρίου 2016 | 16:02

Τελικά η πιο ωραία λύση αν δε μαγειρεύεις και βαριέσαι να τρως τα ίδια και τα ίδια ροκανίδια, την πλειοψηφία των οποίων καλείσαι να χρυσοπληρώσεις κι από πάνω, είναι να βολτάρεις συχνά στο κέντρο. Αποδεδειγμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα ωραιότερα streetfoodάδικα βρίσκονται εκεί και ανταγωνίζονται στα ίσια καταξιωμένα εστιατόρια που έχουν «ιδρώσει» πολύ για να αποκτήσουν φανατικό κοινό.13880275_662328130590463_6190837367552573531_n

Το Grexico ας πούμε, δεν το πιάνει για κανέναν άλλο λόγο διαφορετικά το μάτι σου. Θαμμένο μέσα στη Φωκίωνος, ένα στενάκι που τέμνει Ερμού και Μητροπόλεως και με λίγα τραπεζάκια στον πεζόδρομο προσφέρει μίνι γαστρονομικό τουρισμό προς λατινική Αμερική πλευρά και μάλιστα σε νορμάλ τιμές. Φήμες θέλουν το burrito του να είναι τόσο «δυνατό» και χορταστικό όσο το γυρόνι που δε σε πρόδωσε ποτέ ως τώρα και ίσως να ‘χουν και δίκιο. Τα tacos, τα sandwiches, οι quesadillas, οι σαλάτες του είναι όλα σε νορμάλ τιμές και κυρίως για νορμάλ στομάχια. Και αυτό στο λέει άνθρωπος που με τα καυτερά την έχει πατήσει πολύ άσχημα στο παρελθόν και γενικώς τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.

Αντιθέτως, το Grexico , τοποθετεί τα πράγματα επιτέλους στη θέση τους και δεν πρόκειται να πυρπολήσει το γαστρεντερικό σου σύστημα αναγκάζοντας σε να χωνεύεις για ημέρες, όπως  -προφανώς λανθασμένα- έχει καταχωρηθεί στον εγκέφαλο των περισσοτερων από εμάς. Δε φταίει η μεξικάνικη κουζίνα, αλλά ο τρόπος μαγειρέματος όσων έχεις δοκιμάσει ως τώρα, α ναι, και η φρεσκάδα στα υλικά. Στην προκειμένη πάντως περίπτωση, βολεύονται πολύ άνετα και οι χορτοφάγοι που βαρέθηκαν να τη βγάζουν μόνο με μαρούλια.

Στα συν του επίσης, και τα κριτσανιστά τσιπς γλυκοπατάτας, καθώς και οι πικάντικες μπύρες και τα χειροποίητα ροφήματά του, που μπορούν να σε κρατήσουν λίγο παραπάνω από το 20άλεπτο λαίμαργης φιέστας παύλα ιεροτελεστίας μέσα στο οποίο δε θα έχει μείνει τίποτα «όρθιο» στο πιάτο. Διαφορετικά, παίρνεις το φαγητό σου στο χέρι και…πορεύεσαι. Καθόλου άσχημα, δε νομίζεις;

Grexico
Φωκίωνος 4
Τηλ: 210 3315540

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved