Φάτε δίχως τύψεις! Βρήκαμε το νοστιμότερο φαγητό των Επτανήσων (Pics)
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Φάτε δίχως τύψεις! Βρήκαμε το νοστιμότερο φαγητό των Επτανήσων (Pics)

Γεύση, απόλαυση… εμμονή – Ενθουσιαστήκαμε και δεν θα μπορούσαμε να μην το μοιραστούμε μαζί σας!

Καλοκαίρι χωρίς Επτάνησα γίνεται; Δύσκολο. Γι’ αυτό κι εμείς ούτε φέτος αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δραπετεύσουμε στα μοναδικά νερά της μίξης Αιγαίου, Ιονίου και Κρητικού πελάγους. Το πρώτο hint το έχετε. Ναι, μιλάμε για τα υπέροχα Κύθηρα!

Οι λόγοι για να ενθουσιαστεί κανείς με το νησί αυτό είναι πολλοί. Οι γευσιγνώστες, όμως, θα επικεντρωθούν σε έναν: Το θεσπέσιο φαγητό που βρίσκεται «κρυμμένο» στον Αβλέμονα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Έχοντας εξουθενωθεί από το πολύωρο μπάνιο στη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία, το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν ένα χορταστικό γεύμα, ένα απολαυστικό ντους και έναν καλό ύπνο. Βήμα πρώτο: Το φαγητό.

Φάτε δίχως τύψεις! Βρήκαμε το νοστιμότερο φαγητό των Επτανήσων (Pics)

Ρωτώντας τους ντόπιους, πήραμε μία και μοναδική απάντηση: «Ψωμολαδέα». Ένα όνομα που είχαμε ξανασυναντήσει κατά την αναζήτησή μας στο tripadvisor.com και που –όπως μας ενημέρωσαν- είναι παρμένο από  την τοπική κυθηραϊκή σαλάτα με τα λαδοπαξίμαδα.

Εγώ προσωπικά, ούσα λίγο δύσπιστη, αρχικά θεώρησα πως η διοίκηση του συγκεκριμένου εστιατορίου έχει βρει «το κουμπί» των ταξιδιωτικών σελίδων και των κατοίκων της περιοχής.

Έπεσα έξω, με το άρθρο αυτό να αποτελεί την… εξιλέωσή μου.

Μπορώ πλέον να πω με βεβαιότητα πως την εβδομάδα εκείνη έφαγα το ωραιότερο φαγητό της ζωής μου και μάλιστα σε έναν χώρο που πλημμύριζε… γούστο. Σε όλα. Από τη διακόσμηση μέχρι την παρουσίαση των πιάτων. Ένα φαγητό που τολμώ να συγκρίνω ακόμα και με το σπιτικό «της μαμάς», έχοντας δοκιμάσει σχεδόν ό,τι υπήρχε στο μενού – ωδή στην ελληνική και τη μεσογειακή κουζίνα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Φάτε δίχως τύψεις! Βρήκαμε το νοστιμότερο φαγητό των Επτανήσων (Pics)

Το πρώτο που μπορώ να σας συμβουλεύσω είναι στην περίπτωση που βρεθείτε στα Κύθηρα να επισκεφτείτε το εστιατόριο αυτό με μεγάλη παρέα. Κι αυτό διότι έτσι θα έχετε την τύχη να… δοκιμάσετε λίγο απ’ όλα!

Φροντίστε να μη λείψει από το τραπέζι σας η δροσιστική σαλάτα εσπεριδοειδών (αξίζει να την επιλέξετε ανάμεσα στις δέκα διαφορετικές σαλάτες του μενού), η «παντρεμένη» σαρδέλα και η –τουλάχιστον- εθιστική λεμονόπιτα.

Το γλυκό αυτό πρέπει να το φάτε! Είναι, άλλωστε, η σπεσιαλιτέ της Ψωμολαδέας

Φάτε δίχως τύψεις! Βρήκαμε το νοστιμότερο φαγητό των Επτανήσων (Pics)

Για τους άντρες της παρέας, σίγουρα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα αποτελούν προδόρπιο. Γι’ αυτό και η συνέχεια κρίνεται απαραίτητη. Μπριζόλα στη σχάρα ή παραδοσιακός μουσακάς; Μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή ψητό καλαμάρι;

Τα διλήμματα του μενού θα σας απασχολήσουν πολύ. Γι’ αυτό είπαμε: Η μεγάλη παρέα θα σας σώσει.

Και το καλύτερο όλων; Οι τιμές. Έχοντας φάει κυριολεκτικά ό,τι υπήρχε στο μενού (και απολαύσει και το κέρασμα, τη φατουράδα Κυθήρων) δηλώναμε προετοιμασμένοι για το ποσό που θα πληρώναμε. Ένα ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ήταν το αναμενόμενο.

Στο σημείο εκείνο καταλάβαμε τον λόγο που το εστιατόριο έσφυζε από κόσμο, καθώς παραδόξως πληρώσαμε τα μισά από όσα υπολογίζαμε.

Φάτε δίχως τύψεις! Βρήκαμε το νοστιμότερο φαγητό των Επτανήσων (Pics)

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, Ελίνα Γαλανοπούλου και Ανδρέας Σάμιος, ζήτησαν προσωπικά τη γνώμη μας για το μενού δια χειρός του σεφ Νίκου Συκαρά κερνώντας μας ακόμα ένα γλυκό. Πώς μετά να ξεκολλήσεις από στέκι αυτό;

Πέντε ημέρες χορτάσαμε φαγητό. Και δεν το μετανιώσαμε λεπτό.

Σειρά σας. Και αν ποτέ σας βγάλει ο δρόμος από εκεί, μη διστάσετε να πείτε στην Ελίνα και τον Ανδρέα πως το Menshouse.gr σας έστειλε σε εκείνους με σκοπό να σας εθίσουν στην κυθηραϊκή κουζίνα.

P.S. Ένα γενναιόδωρο κέρασμα το δικαιούστε και με το παραπάνω!