Κεφτές και δεν φταις: Με 12 ευρώ τρως σαν βασιλιάς
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Κεφτές και δεν φταις: Με 12 ευρώ τρως σαν βασιλιάς

Οι καλύτεροι κεφτέδες της Αθήνας, βρίσκονται στη Νέα Σμύρνη! Το "Γή-ρω, γύρο όλε" τους δοκίμασε και έχασε το φως του...
Menshouse Team

Είμαι που λες λαέ μου στο ταξί στον πηγαιμό για Νέα Σμύρνη και εκεί που ακούμε Πάολα και είμαι έτοιμος να πετάξω γαρύφαλλα, με πιάνει μια ξαφνική λιγούρα. «Ξέρετε κάνα καλό μαγαζί εδώ κοντά να μπω να το σηκώσω;» ρωτάω τον τίμιο ταρίφα, ο οποίος μου κάνει την ερώτηση-παγίδα: «Πόσα ευρά έχεις στην κωλότσεπη;». «Όχι πολλά, 12» του απαντώ, όμως εκείνος δεν πτοείται. «Αν είχα 12 ευρά ψηλέ παντρευόμουνα». (για 1 ευρώ την πάτησα. Αν είχα 11 ακόμα εργένης θα ‘μουνα).

Για να μη σας τα πολυλογώ ο σύντροφος ταξιτζής με έστειλε στο «Κεφτές και δεν φταις» στη Νέα Σμύρνη (στη Βενιζέλου) που με 12 ευρώ τρως όσο θες. Μόλις είδα τον πρώτο σερβιτόρο, για να σιγουρευτώ ότι έχω καταλάβει καλά, τον ρώτησα αν ισχύει ότι μπορώ να ξεκληρίσω όσα κοπάδια θέλω με 12 ευρώ. Μόλις πήρα καταφατική απάντηση ξεκίνησε το πάρτι.

Στον πρώτο γύρο για να μη δώσω δικαιώματα, ήμουν σεμνός. Με μια κιοφτέδες

pap1

Λίγο ψωμί για την παπάρα

pap2

Και ένα αυγό δεινόσαυρου

«Λόγω τιμής»: Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision 2025 πάει καρφί για πρωτιά (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Λόγω τιμής»: Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision 2025 πάει καρφί για πρωτιά (Vid)

pap3

Ήμουν έτοιμος για το πρώτο pit stop! Να σας πω ένα ανέκδοτο; Ο σερβιτόρος με είδε και νόμιζε ότι είχα χορτάχαχαχαχα. Για να τον επαναφέρω στην πραγματικότητα, κλάδεψα μια πρασινάδα με τα δόντια…

pap4

Xίμηξα σε μια μερίδα τζατζίκι (για να μου ρίξει την πίεση που μου ανέβασε ο συνεπώνυμος του Μάκη Χριστοδουλόπουλου)

pap5

Και μετά το lead in πέρασα στο κυρίως πιάτο…

pap6

Ο εξυπηρετικότατος σερβιτόρος είχε αρχίσει να γουρλώνει τα μάτια περισσότερο και από οπαδό της ΑΕΚ όταν βλέπει έξοδο του Ανέστη. Ο καημένος δεν είχε καταλάβει ότι ακόμα ήμουν στην προθέρμανση. Τώρα άρχιζε το ματς…

pap7

Αν και τα πιάτα ήταν λαχταριστά ομολογώ ότι οι κιοφτέδες δεν είχαν φτάσει ούτε στο φάρυγγα. Γι’ αυτό η κινητικότητα συνεχίστηκε με δεύτερο γύρο.

pap8

Ζήτησα και μια παπάτες για να τιμήσω τον Καποδίστρια για τη μεγάλη ανακάλυψή του…

pap9

Και στη συνέχεια τσίμπησα 4 μπαλάκια κεφτέδες (τόσα θα τρώγαμε στη Λάρισα, αν δεν έπαιξε στα στόπερ η Μεγαλόχαρη δίπλα στον υιό της, Τσιγκρίνσκι)

pap10

Ο ευγενικός σερβιτόρος με ρώτησε αν θέλω μια φιάλη οξυγόνου για να συνεχίσω, προφανώς γιατί δεν ήξερε ότι μιλάει με το χρυσό κουτάλι Καλλιθέας και περιχώρων. Για να καταλάβει με ποιον έχει να κάνει σημείωσα χατ τρικ σαν τον Φουρτάδο (στο Youporn)

Γκολ με σουτ-τηλεφώνημα…

pap12

Γκολ, με κεφαλιά ψαράκι…

pap13

Γκολ με βον πλανέ…

pap14

Όλο το μαγαζί είχε γυρίσει και με κοίταζε με αγωνία γιατί ήμουν έτοιμος να καταρρίψω το στοιχειωμένο ρεκόρ του Σχορτσιανίτη (Over 19,5 μερίδες κιοφτέδες).

pap16

Για να το γιορτάσω με κέρασα και ένα γλυκάκι! Κεφτεδάκια με σοκολάτα…

pap17

Στο «Κεφτές και δεν φταις» λαέ μου με 12 ευρώ τρως σαν βασιλιάς. Μασαμπουκώνεις ό,τι θες, όσο θες και πληρώνεις μόνο ό,τι πιείς (αν θες κάτι εκτός από τσίπουρο και μπύρα που προσφέρεται στο μενού). Αφού δεν έκλεισε με μένα, που έφαγα μέχρι και τον σερβιτόρο δεν θα κλείσει ποτέ.

pap18