5 λόγοι για τους οποίους οι μπάμιες είναι το πιο τίμιο φαγητό στον κόσμο
Βρείτε μας στο

Το έχουμε δει όλοι μας να συμβαίνει και όμως σιωπούμε σε βαθμό μαγειρικού κακουργήματος: λέμε «Άντε ρε μπάμια» σε κάποιον που θέλουμε να τον κάνουμε να νιώσει άσχημα επειδή είναι μαλθακός, χωρίς ποτέ να σκεφτόμαστε πώς αισθάνονται οι ίδιες οι μπάμιες με τέτοιες παρομοιώσεις.

Ή ακόμη: «Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι σπαταλάνε δυο ώρες για να μαγειρέψουν τις μπάμιες προτού τις πετάξουν στα σκουπίδια»- χειρότερο και από το να σε πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι.

Επίσης: «Μπάμιες; Καλά, γυναίκα, να ξέρεις θ’ αργήσω σήμερα. Έχει πέσει πολλή δουλειά στο γραφείο- πρέπει να βγάλουμε τον προϋπολογισμό του 2019. Φάε και τη δικιά μου μερίδα, δε με βλέπω να γυρνάω πριν από αύριο το μεσημέρι».

bams

Αν δεν είναι αυτό bullying, τότε τι είναι; Και τι θα πράξουμε εμείς ως κοινωνία; Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε από την άλλη πλευρά ή θα κάνουμε, επιτέλους, το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της αδικίας;

Το Menshouse- γνωστό για τις κοιλιόδουλες ευαισθησίες του- αποφάσισε να βγει μπροστά και να μιλήσει έξω από τα πληκτρολόγια.

Οι μπάμιες, λοιπόν, είναι το πιο τίμιο φαγητό του κόσμου επειδή…

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

1) Υπάρχουν και πολύ χειρότερα

dac

Συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο: όλοι αποκαλούν «παλτό» τον Κουτρουμπή, λες και δεν υπάρχει ο Ντα Κόστα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις μπάμιες: άπαντες δε θέλουν να τις βλέπουν ούτε ζωγραφιστές, όμως τι γίνεται αν γυρίσεις μια μέρα σπίτι και βρεις να σε περιμένει πρασόρυζο;

Γιατί- το παραδέχονται ακόμα κι αυτοί που νομίζουν ότι ο Jamie Oliver είναι πρίγκιπας και βγάζει ρούχα υπό τον τίτλο “Prince Oliver”- αν έρθει ένας serial mealer (κάποιος που φτιάχνει μετά μανίας γεύματα, δηλαδή) και μας απειλήσει μ’ ένα πιστόλι στον κρόταφο να φάμε είτε το πρασόρυζο είτε τις μπάμιες, όλοι θα επιλέξουμε το δεύτερο.

Εξαιρούνται αυτοί με ακραίες γαστριμαργικές διαστροφές.

Εμείς και ο Τάκης με ανώμαλους δε μιλάμε.

2) Δεν αποκλείουν το δικαίωμα στο γευστικό όνειρο

Δεν έχει καταγραφεί, ακόμα, μαρτυρία ανθρώπου στα χρονικά που να είπε «Ω ρε φίλε, έφαγα 4 πιάτα μπάμιες και έσκασα. Μιλάμε τον ασταμάτητο είχα». ΠΟΤΕ. ΚΑΝΕΙΣ.

Όλοι μας θα φάμε 1 πιάτο το οποίο μετά από 2 ώρες το πολύ θα είναι σα να μην το φάγαμε. Τι θα γίνει τότε; Ακριβώς: θα σηκώσουμε το τηλέφωνο και θα παραγγείλουμε 4 μερίδες γύρο, έχοντας μηδενικές τύψεις.

giros

Ρε μάνα- κοπέλα-πατέρα-γυναίκα-γιαγιά-παππού-θεία-θείε-φίλε, μπάμιες έφαγα το μεσημέρι.

Δικαιούμαι να τσιμπήσω λίγο γύρο.

Κάνε ένα γύρο τώρα. Βλέπεις κανέναν να διαφωνεί μαζί σου;

3) Six pack, σου ’ρχομαι

Τώρα που όλοι μπαίνετε σε πρόγραμμα εν όψει του καλοκαιριού για το 2017 (θα έρθουμε κι εμείς, απλά κολλήσαμε στην κίνηση) και θέλετε να βγάλετε τις κορμάρες σας στην παραλία, μάθετε πως οι μπάμιες είναι ο ιδανικός σύμμαχος.

350-400 θερμίδες το πολύ έχει μια μερίδα τους, τη στιγμή που αν εισπνεύσεις μια ζεστή πίτσα σπέσιαλ παίρνεις 875.

Κουτάκια είναι αυτά που φαίνονται στην κοιλιά σας ή τα μάτια μας (αετίσια: μόλις 2.5 βαθμοί μυωπίας) μας γελούν;

sixc

4) Νοιάζονται για σένα

4 ευρώ. Μάξιμουμ 5 αν πάρεις τις ακριβές. Εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα τρόφιμα, τσάμπα πράμα σα να λέμε. Μ’ ένα πεντάευρω τρώτε εύκολα δύο άτομα σα βασιλιάδες (των οποίων το βασίλειο μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, μεν, αλλά βασιλιάδες) το μεσημέρι και το βράδυ σας έχουν περισσέψει και χρήματα για να πραγματοποιήσετε τα όσα διαβάσατε στο νούμερο 2.

Λεφτά (θα) υπάρχουν.

 

5) Είναι superfood (όχι Παναθηναϊκός)

Διαβάστε: α) καθαρίζουν την επιδερμίδα, β) μειώνουν την κακή χοληστερόλη, γ) βοηθούν στη βελτίωση του άσθματος, δ) σύφιλη, δυσουρία, γονόρροια, λευκόρροια, δυσκολίες στην έμμηνο ρύση (το α και το ω αυτό για εμάς τους άντρες) τέλος, ε) καταπολεμούν την πιτυρίδα, στ) μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο, ζ) διαβήτης; Ποιος διαβήτης; η) ο μεγαλύτερος εχθρός της παχυσαρκίας θ) «σκληραγωγεί» τα κόκκαλα ι) δεν έλκει το έλκος, το απωθεί κ) δυσκοιλιό-τι τα θες αυτά;

super

Σχεδόν ένα ελληνικό αλφάβητο σε οφέλη από τις υποτιμημένες μπάμιες, οι οποίες δέχονται στωικά τόσα και τόσα χρόνια τα μειωτικά σχόλια του σύμπαντος χωρίς να βγάζουν κιχ.

Κανονικά, αυτός που υπομένει πολλά δε θα έπρεπε να λέμε ότι κάνει ιώβεια υπομονή, αλλά μπάμια.

Και, όχι διάολε, δε θα ήταν απαραιτήτως μπάμιας.

s