Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν και την ποικιλία και την ποσότητα στο φαγητό, μόλις βρήκες το στέκι που θα λατρέψεις...

Μέχρι πού θα έφτανες για να απολαύσεις τα δελεαστικότερα πιάτα που θα κάνουν το πρωινό σου να μοιάζει το πιο grande γεύμα της ημέρας σου;

Αν ανήκεις στην κατηγορία των «ψαγμένων», σίγουρα όχι μακριά. Συγκεκριμένα, μέχρι την Πλατεία Αγίας Ειρήνης στην καρδιά της Αθήνας όπου βρίσκεται ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των απαιτητικών: Το ZAF Café – Bar.

Το πιο πολυσύχναστο στέκι της πλατείας δεν έχει αποκτήσει τυχαία φανατικούς επισκέπτες. Η vintage – rock πινελιά του με τα dark στοιχεία και την cozy ατμόσφαιρα συνθέτουν το πορτραίτο ενός μαγαζιού ιδανικού για να απολαύσεις τις γεύσεις και τα ροφήματά του από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από την πρώτη «καλημέρα» μέχρι το βραδινό, χαλαρό ποτό που θα κλείσει ευχάριστα τη μέρα σου, το ZAF ξέρει ακριβώς τι να σου σερβίρει για να σου φτιάξει τη διάθεση.

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Το καλύτερο part, όμως, είναι άλλο. Κάτι που πρόσφατα ανακαλύψαμε και πήραμε την απόφαση να το μοιραστούμε με του λάτρεις του… πλούσιου πρωινού.

Ο λόγος για τα νέα πιάτα – υπερπαραγωγή για breakfast και brunch που δύσκολα θα πίστευε κανείς πως αποτελούν ατομικές μερίδες, τα οποία σερβίρονται καθημερινά στο ZAF.

Και όχι, εδώ δεν μιλάμε για τα standard πρωινά που θα βρει κανείς στα περισσότερα café, μα για μια ποικιλία γεύσεων που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Προτιμάς αλμυρές η γλυκές γεύσεις για να ξεκινήσεις την ημέρα σου; Θα επέλεγες μια ζεστή ισπανική ομελέτα με πικάντικο λουκάνικο τσορίθο, πατάτες baby και ντοματίνια και το δελεαστικό Angus project ή θα έλεγες το μεγάλο «ναι» σε ένα χορταστικό classic pancake με πραλίνα σοκολάτας, καρύδια και σιρόπι καραμέλα;

Μη βιαστείς να απαντήσεις. Τα νέα πιάτα που περιμένουν να αρχίσεις τη μέρα σου μαζί τους δεν είναι μόνο αυτά.

Το να κρατήσεις στα χέρια σου στον κατάλογο και να αποφασίσεις να επιλέξεις ένα μόνο πιάτο μπροστά στα new entries στο μενού του ZAF είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο. Γι’ αυτό εσύ και η παρέα σου το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε διαφορετικές γεύσεις ώστε να καταφέρετε να δοκιμάσετε λίγο από όλα! Οι μερίδες, άλλωστε, είναι κάτι περισσότερο από χορταστικές.

Αυτό που σίγουρα δεν θα πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου είναι το sandwich «The sausage» με ισπανικό πικάντικο λουκάνικο τσορίθο, ντομάτα, καρότο και sauce Zaf.

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Ανοιχτό, γεμάτο νόστιμο λουκάνικο και με γεύση που θα σε κάνει να πάρεις και για το σπίτι, το πιάτο αυτό δύσκολα θα το μοιραστείς. Ναι, εδώ μιλάμε για το δικό μου αγαπημένο!

Δεν είναι, βέβαια, το μόνο που σε δελεάζει να το πάρεις (και) πακέτο.

Στα must του μαγαζιού συγκαταλέγεται και ο θεσπέσιος πύργος από scrabbled eggs, χωριάτικο ψωμί, μπέικον, φρέσκα ντοματίνια και πέστο, γνωστός ως «Double bacon tower» αλλά και τα αλμυρά pancakes με μείγμα από τυρί Philadelphia παρμεζάνα, γλυκιά πάπρικα, ρόκα, ντοματίνια, ψαρονέφρι και τηγανητό αβγό. Όλα αυτά σε ένα πιάτο.

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Και τα αλμυρά εδέσματα δε σταματούν εδώ.

Οι επιλογές είναι πολλές και καθιστούν την απόφασή σου ιδιαιτέρως δύσκολη, κυρίως αν ξυπνάς πεινασμένος, θέλοντας να φας τα πάντα.

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Στην περίπτωση αυτή το extra large πεϊνιρλί με το αβγό μάτι στο κέντρο του σε χορταίνει πρώτα στο μάτι και μετά σε όλα τα υπόλοιπα. Ενδείκνυται για δυνατούς παίκτες…

Οι πιο παραδοσιακοί που επιμένουν ελληνικά, θα βρουν το πιάτο που τους ταιριάζει στην ελληνική στραπατσάδα. Η φρέσκια ντομάτα με τα τρία αβγά είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου, σωστά;

Οι πιο ολιγαρκείς πιθανότατα θα επιλέξουν το κλασσικό French toast με 2 φέτες από χωριάτικο ψωμί, διπλό τυρί, χοιρινό gourmet, μουστάρδα και τηγανητό αβγό που (δικαίως) έχει αποκτήσει τεράστιο κοινό.

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Προσοχή όμως: Επιβάλλεται να αφήσεις λίγο χώρο για το γλυκό «κλείσιμο». Αν δεν το κάνεις –πίστεψε με- θα το μετανιώσεις. Και ο λόγος έχει όνομα: The Waffle house. Ποιος μπορεί να πει όχι στη βάφλα με πραλίνα σοκολάτας και παγωτό  βανίλια Μαδαγασκάρης; Κανείς. Κανείς όμως.

Εναλλακτικά, εσύ που προτιμάς το μέλι, έχεις την επιλογή της βάφλας με φρέσκα φρούτα και πολύ μέλι που θα σε χορτάσει στο έπακρο.

Φυσικά, οι επιλογές σου είναι ακόμα περισσότερες. Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλλεται το αυριανό σου breakfast ή brunch να το απολαύσεις μαζί με έναν ζεστό cappuccino στον καναπέ το ZAF μεταξύ 10.30 – 14.00.

Όσο για τις τιμές; Με 7 ευρώ (το πολύ) φεύγεις κάτι περισσότερο από χορτασμένος.

Εμείς ένα μπορούμε να σου εγγυηθούμε: Θα χορτάσεις γεύση!

Υ.Γ. Ό,τι ώρα και να αποφασίσεις να πας, μην αντισταθείς στο Martini Negroni και το Pink Americano…

Το brunch που θα σου φτιάξει την ημέρα θα το βρεις μόνο στο ZAF!

Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα