Πείνασες, αλλά δεν έχεις χρόνο; Θες κάτι γευστικό και το θέλεις τώρα; Φτιάξε στο άψε σβήσε το ωραιότερο σνακ για καλοφαγάδες…
Τι θα χρειαστείς
Για τις κροκέτες
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
- 1 βραστή πατάτα
- 1 αυγό
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Καλαμποκέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
- 9 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Μισό κουτάκι μπύρας
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή (για πιο πικάντικη γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τη βραστή μας πατάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα τυριά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι σιγά σιγά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Μόλις το πετύχουμε, αδειάζουμε μέσα και τα υλικά από το άλλο μπολ, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε 2 περίπου κουταλιές σε κάθε σημείο του τηγανιού μας. 2 κουταλιές μας κάνουν μία μπουκίτσα.
Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα και τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα με απορροφητικό χαρτί από κάτω για να τραβήξει το λάδι.
Tip: Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε το ελαιόλαδο, ώστε οι κροκέτες να βγουν τραγανές.