Άντρας στην κουζίνα: Ψήσε τις τέλειες μοσχαρίσιες μπριζόλες

Σήμερα φίλε μας θα μάθεις να ψήνεις και να σερβίρεις τις πιο νόστιμες και ζουμερές μπριζόλες…

Η μπρι(τ)ζόλα είναι τέχνη και δε νοείται άντρας που αγνοεί το πώς θα καταφέρει να πετύχει το τέλειο ψήσιμο.

Αγόρασε τα καλύτερα κομμάτια, μπες στην κουζίνα και τα υπόλοιπα άστα επάνω μας.

mprizoles-1-500

Είσαι έτοιμος;

Τι θα χρειαστείς

  • 2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • Λίγο θυμάρι & δεντρολίβανο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.

Μέχρι αυτό να κάψει, τοποθετούμε τις μπριζόλες μας σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνουμε επάνω τους λίγο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το πόσο αλμυρές και καυτερές τις θέλουμε. Κάνουμε το ίδιο και από τις δύο πλευρές.

mprizoles-2-500

Μόλις το αντικολλητικό μας κάψει, τοποθετούμε μέσα τις μπριζόλες μας και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου δύο λεπτά την κάθε μεριά. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος του πόσο ξεροψημένο θέλουμε το κρέας.

Προσοχή όμως! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «μαυρίσουν».

Μετά τα 4 λεπτά, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι της δύο κουταλιές βούτυρο, το κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και εξακολουθούμε να ψήνουμε για 6 – 7 λεπτά, φροντίζοντας ο ζωμός να πάει παντού πάνω στις μπριζόλες και να απορροφηθεί τουλάχιστον ο μισός.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και τις αφήνουμε να συνέλθουν για περίπου 5 λεπτά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε επάνω τους το ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι μας και τρώμε αμέσως.

mprizoles-3-500

Tip: Φρόντισε να έχεις έτοιμη τη σαλάτα ή όποιο άλλο συνοδευτικό θελήσεις, ώστε να μη χρειαστεί να περιμένεις ενώ οι μπριζόλες είναι ήδη έτοιμες.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φαγωθούν κρύες… Ο καλός μεζές τρώγεται ζεστός!