Άντρας στην κουζίνα: Κεφτέδες από άλλον πλανήτη!

Ποιος είπε ότι τα κεφτεδάκια χρειάζονται γυναικείο χέρι για να αγγίξουν την τελειότητα;

Μάθε να φτιάχνεις τα δικά σου, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που θα βρεις στην κουζίνα σου και ο κόπος σου θα ανταμειφθεί με γεύση… μοναδική.

keftedakia-3-500

Είσαι έτοιμος να ζυμώσεις;

Τι θα χρειαστείς

Μισό κιλό φρέσκο κιμά μοσχαρίσιο

200 gr. ψίχα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

Μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη και άλλη μισή δυόσμο

Λίγο ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Bonus: 2 μεγάλες κούπες αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδο, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

keftedakia-2-500

Στην περίπτωση που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας με ψωμί και όχι με φρυγανιά, μουλιάζουμε την ψίχα στο νερό και τη «στύβουμε» αφήνοντας τη σε ένα σουρωτήρι ώστε να απομακρυνθεί όλο το νερό.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου και το κρεμμύδι, τον κιμά, το ψωμί, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τον δυόσμο, λίγο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι το περιεχόμενο του μπολ μας να «δέσει».

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε και ξεκινάμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε.

keftedakia-1-500

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τις δύο κούπες αλεύρι και μόλις το λάδι ζεσταθεί αρκετά, περνάμε έναν έναν τους κεφτέδες από μέσα και τους τοποθετούμε προσεκτικά στο τηγάνι.

Περιμένουμε να ροδίσουν και στη συνέχεια τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Tip: Οι κεφτέδες μας θα είναι πιο ζουμεροί και απολαυστικοί αν δεν τους ξεροψήσουμε…