Όχι. Η πίτσα δεν απαιτεί κόπο, αλλά… τρόπο. Μάθε να τη φτιάχνεις σε ελάχιστο χρόνο και εντυπωσίασε τους πάντες (αν φυσικά αποφασίσεις να τη μοιραστείς με κανέναν).
Και με σπιτική ζύμη παρακαλώ!
Τι θα χρειαστείς
Για τη ζύμη
- 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 300 gr. κίτρινα τυριά (gouda, γραβιέρα, καπνιστό)
- 150 φέτα
- Γαλοπούλα, ζαμπόν ή μπέικον (ή και όλα μαζί) σε φέτες
- Μία ντομάτα, μισό κρεμμύδι και μία πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- Μία ντομάτα πολτοποιημένη (σαν σάλτσα)
- Μία κονσέρβα με κομμένα μανιτάρια
- Ελιές κομμένες
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε – ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για μισή περίπου ώρα μέχρι η ζύμη μας να φουσκώσει και να είναι έτοιμη για το φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Για τη γέμιση
Λαδώνουμε την επιφάνεια ενός μεσαίου ταψιού και τοποθετούμε το ζυμάρι μας από άκρη σε άκρη. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και ξεκινάμε να προσθέτουμε προσεκτικά τα υπόλοιπα υλικά μας: τα τυριά, τις ελιές, το κρεμμύδι, τις φέτες γαλοπούλας, ζαμπόν ή μπέικον, τα μανιτάρια, της ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς και ελάχιστο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να δούμε τις άκρες του ζυμαριού να έχουν ροδίσει.
Tip: Μπόλικη μπύρα ή κόκα κόλα είναι απαραίτητα συνοδευτικά…