Πώς να φτιάξεις αρνάκι φρικασέ μέχρι να πεις «λουκούμι»

Tο αρνί στις μεγάλες του δόξες…

Το τελειότερο πιάτο όλων των εποχών είναι εδώ και σε καλεί να το γευτείς.

Αφού πρώτα μπεις στην κουζίνα και το μαγειρέψεις!

1

Τι θα χρειαστείς

  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 300 gr. σέλινο
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • Μία μεγάλη κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι & ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Bonus: 2 λεμόνια & 2 αβγά για το αβγολέμονο

2

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μαρούλια και το σέλινο και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Συνεχίζουμε κόβοντας τα μπουτάκια σε μεγάλα κομμάτια χωρίς να αφαιρέσουμε την πέτσα (άντρες είμαστε) και περιχύνουμε με λίγο από το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το κρέας σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, το σέλινο και το αλατοπίπερό μας.

3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα μαρούλια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και όσο ελαιόλαδο θεωρούμε πως είναι απαραίτητο για να βγει το αρνάκι ζουμερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει με τα συνοδευτικά σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε γρήγορα με ένα πιρούνι τα αβγά και το χυμό από τα δύο λεμόνια προσθέτοντας τη ρίγανη. Σε μισή ώρα από τη στιγμή που βάλαμε το φαγητό στη φωτιά, προσθέτουμε και το αβγολέμονο που ετοιμάσαμε και περιμένουμε άλλη μισή μέχρι το αρνάκι φρικασέ να ετοιμαστεί.

4

Tip: Αν αντέχεις συνοδεύεις με πατάτες!

Καλή όρεξη, είπαμε;