«Βουτιά» στη γεύση του μωσαϊκού με Baileys!
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

«Βουτιά» στη γεύση του μωσαϊκού με Baileys!

Το καλύτερο μωσαϊκό είναι κυριολεκτικά στο χέρι σου…

Αγαπάς το μωσαϊκό μα δεν τολμάς να το φτιάξεις με τα χεράκια σου; Μέγα λάθος!

Μάθε την πιο απλή συνταγή με 5 μόνο υλικά για το πιο νόστιμο σοκολατένιo γλυκό και ξεχώρισε με την έμπνευσή σου να το «λούσεις» με Baileys.

2

Τι θα χρειαστείς

  • 250 gr. βούτυρο
  • 200 gr. ζάχαρη άχνη
  • 4 σφηνάκια Baileys
  • 100 gr. κακάο
  • 250 gr. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι. Προσθέτουμε αμέσως το κακάο, την άχνη και τα 2 σφηνάκια Baileys και ανακατεύουμε καλά με μία μεγάλη κουτάλα.

1

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σπάμε μέσα σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μην τα διαλύσουμε τελείως.

Σε περίπου ένα λεπτό θα έχουμε έτοιμη τη «βάση» του μωσαϊκού μας. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη όμως.

3

Απλώνουμε σε μία μεγάλη επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και ρίχνουμε το γλυκό επάνω σε μακρόστενο σχήμα. Είναι αρκετά παχύρρευστο, συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος να χυθεί εκτός λαδόκολλας.

Στρώνουμε καλά στο επιθυμητό σχήμα, σηκώνουμε και τσακίζουμε ελαφρώς τις άκρες της λαδόκολλας να πάρει σχήμα και έχοντας «εγκλωβίσει» το γλυκό περιχύνουμε με τα υπόλοιπα δύο σφηνάκια Baileys. Το τυλίγουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία 1,5 ώρα τουλάχιστον.

4

Βγάζουμε από την κατάψυξη και τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Έχεις φάει νοστιμότερο γλυκό;