Σαρακήνικο: Το μέρος που ομορφαίνει το «άσχημο» Γκάζι
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Σαρακήνικο: Το μέρος που ομορφαίνει το «άσχημο» Γκάζι

Σε μια περιοχή που από καιρό τώρα έχει περάσει στη σφαίρα της σαπίλας της αθηναϊκής διασκέδασης, θα βρεις ένα μαγαζί που θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα για πολλούς λόγους.

Στο διαδίκτυο θα διαβάσεις πολλά κείμενα για περιοχές να βγεις, για μαγαζιά να πας, αλλά σπανίως θα βρεις να διαβάσεις για μέρη που θα το μετανιώσεις πικρά αν βρεθείς. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν το βλέπουν όσοι σε στέλνουν εκεί. Συμβαίνει γιατί δεν θέλουν να κλείνουν πόρτες. Κάποια πράγματα κάνουν μπαμ όμως. Το Μοναστηράκι, η πλατεία για την ακρίβεια, και το Γκάζι είναι οι πιο ενοχλητικές αισθητικά περιοχές της Αθήνας (Δεν έγιναν μόνες τους. Εμείς οι άνθρωποι τις κάναμε. Εμείς που βρωμίζουμε τα δρομάκια τους. Ενιγουέι, αυτή η κουβέντα φέρνει δυσθυμία). Κι αν το πρώτο σώζεται από τα πέριξ του, το δεύτερο δεν έχει τίποτα για να σωθεί, παρά μόνο το Σαρακήνικο.

Είναι ένα μαγαζί που δεν περιμένεις να το βρεις στο Γκάζι και ιδίως στον δρόμο που είναι ένα άλλο πολυδιαφημισμένο και πάντα φίσκα μαγαζί, το όνομά του οποίου ταιριάζει γάντι με το αποτέλεσμα, καθώς τα φαγητά του είναι σαν να μαγειρεύονται με κανονικό γκάζι, με σαφή κίνδυνο για την στομαχική σου ηρεμία το βράδυ. Γι΄αυτό και δεν τίθεται καμία σύγκριση με το Σαρακήνικο.

cf56938582eede2edc037c79b999c6ec

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος ιδιαίτερα με στοιχεία που σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι ταυτόχρονα στο αμπάρι πειρατικού πλοίου, σε μια κατακόμβη και σε μια μυσταγωγική σύναξη. Ακραιφνώς μεζεδοπωλείο, το Σαρακήνικο δεν με έχει απογοητεύσει καμία φορά, σε κανέναν τομέα. Το κρασί του είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές, με το ημίγλυκο του να αξίζει δοκιμή. Τα μεζεδάκια του και η ποικιλία κρεατικών τίμια, μεγάλες ποσότητες, καλής ποιότητας και καλομαγειρεμένα. Προφανώς θα βρεις κι άλλα ταβερνομεζεδοπωλεία με αυτά τα στοιχεία. Όχι όμως στο Γκάζι. Εδώ το Σαρακήνικο είναι σαν το διαμάντι που κρύβεται στον βυθό της θάλασσας.

Η μουσική που κινείται από κλασσικά λαϊκά παλαιάς και νέας κοπής, σε νησιώτικα και άλλες παρεμφερείς καταβολές, συμπληρώνει τη φάση και σε αναγκάζει να γίνεις εξωστρεφής και να την δεις διονυσιακά την κατάσταση. Ακόμα ένα καλό είναι τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών. Ο κόσμος είναι από 18-40, όμορφος κόσμος, παρέες, κεφάτες, με όρεξη να σηκωθούν από το τραπέζι. Αν πάλι εσύ δεν έχεις όρεξη, θα περάσεις μια χαρά και καθιστός. Το Σαρακήνικο θα το βρεις στη Δεκελέων, στο 23, κοντά στο γνωστό Πλυντήριο. Θα το πετύχεις ανοιχτό και γεμάτο με κόσμο και διασκέδαση μέχρι τις 3-4 το πρωί και πριν πας καλό είναι 3-4 ώρες πριν να κάνεις μια κράτηση.

Φωτογραφίες: travelscan.gr

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική